Η μαγεία του κόσμου της μόδας, έγκειται σε ένα βαθμό στην καλλιτεχνική πτυχή του: ρούχα που βλέπουμε στα catwalks και δεν έχουν πάντα πρακτικό χαρακτήρα- για την ακρίβεια, θυμίζουν περισσότερο έκθεμα σε μουσείο παρά κάτι που θα φορούσε κάποιος για να πάει στη δουλειά. 

Ένα χαρακτηριστικό και σύγχρονο παράδειγμα δημιουργιών που βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στο concept είναι τα ρούχα της Rei Kawakubo για το Comme des Garçons, αλλά και πολλά mainstream brands περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα κομμάτι που εξυπηρετεί το show και δεν αναμένεται να γίνει ακριβώς best seller. 

Ο οίκος Moschino σχεδίασε το πιο αμφιλεγόμενο φόρεμα που είδαμε τελευταία
Comme des Garçons F/W '17

Τα catwalks του οίκου Moschino, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Jeremy Scott, έχουν παράδοση, σε τέτοιου είδους εμφανίσεις: τα μοντέλα έχουν εμφανιστεί ντυμένα με ανθοδέσμες, συσκευασίες σνακς, κόμικς και χαρτόκουτα, ενώ η περασμένη συλλογή του περιελάμβανε και ένα φόρεμα που θύμιζε έντονα θήκη καθαριστηρίου. 

moschino_

Το supermodel Stella Maxwell φορούσε το εν λόγω κομμάτι πάνω από ένα βραδινό φόρεμα και το σχέδιό του είναι πιστή αναπαράσταση του πραγματικού αντικειμένου- μάλιστα φέρει το logo Moschino Cleaners. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι το φόρεμα (φτιαγμένο από μια διάφανη πλαστική σακούλα από polyester) διατίθεται προς πώληση στην boutique Browns του Λονδίνου, στην τιμή των 560 λιρών! 

Bonus: Όπως αναγράφεται στις οδηγίες, το φόρεμα δεν πρέπει να πλυθεί ούτε να δοθεί στο καθαριστήριο (!)