Μια εμβληματική παρουσία στον χώρο της τέχνης, η Marine Abramovic ένωσε τις δυνάμεις της με την Adidas, για τη δημιουργία ενός film project-ωδή για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2014. Τίτλος αυτού “Work Relations” (Εργασιακές Σχέσεις) και πρόκειται για την αναδημιουργία της ομώνυμης performance της το 1978.

11 perfomers πρωταγωνιστούν στο βίντεο της Abramovic φορώντας αθλητικά της Adidas. Η δουλειά τους είναι να μεταφέρουν πέτρες από τη μια πλευρά του δωματίου στην άλλη, ενώ έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες. Στη πρώτη ομάδα, το άτομο δουλεύει μόνο του, έχοντας για βοήθεια δύο κουβάδες με τους οποίους θα κουβαλήσει τις πέτρες. Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από δύο άτομα που θα λειτουργούν ως ζευγάρι, κρατώντας τρεις κουβάδες, έναν το εκάστοτε μέλος και τον τρίτο να τον μοιράζονται. Τέλος η τρίτη ομάδα είναι μια αλυσίδα από πολλά άτομα, τα οποία θα περνάνε τις πέτρες ο ένας δίπλα στον άλλον, δίχως κάποιο κουβά.

Η Abramovic περιγράφει, ότι η πρώτη ομάδα που τα παράτησε ήταν το ζευγάρι, και έπειτα την ακολούθησε η ομάδα με τα μεμονωμένα άτομα. Η αλυσίδα άντεξε, διότι όπως είπε και η ίδια “Η αλυσίδα είναι το πιο αποδοτικό μήνυμα. Η αλυσίδα έχει τη περισσότερη αντοχή. Η αλυσίδα μένει παντοτινά”.


Σχετικά Θέματα:

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>