Γίνεται με θεραπείες που σε κάνουν να λάμπεις από την κορυφή μέχρι τα νύχια, και χωρίς να κοστίζουν πολύ ακριβά.

Από τη Νέλλη Καλαμαρά

Κόστος: Μέχρι 500 €

Θεραπεία: Μεσοθεραπεία και φωτοανάπλαση

Διαδικασία:

Η μεσοθεραπεία σε συνδυασμό με τη φωτοανάπλαση -η οποία πραγματοποιείται με laser όπως το V-Beam και το Nd-Yag- προσφέρει στο δέρμα βαθιά ενυδάτωση και θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές για ανανέωση και λάμψη. Ο γιατρός, με μικρές, ανώδυνες ενέσεις, εγχέει στο χόριο, ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, ένα κοκτέιλ πολυβιταμινών, αντιοξειδωτικών στοιχείων, υαλουρονικού οξέος, ιχνοστοιχείων και DMAE (συσφιγκτικός παράγοντας).
Με τη μεσοθεραπεία τα παραπάνω θεραπευτικά στοιχεία εισχωρούν στο δέρμα τόσο βαθιά όσο χρειάζεται για να δράσουν αποτελεσματικά. Η αναζωογόνηση ενισχύεται με τη φωτοανάπλαση με laser, όπως το Nd-Yag που ενεργοποιεί την ενδογενή παραγωγή κολλαγόνου και το V-Βeam που εξαφανίζει τις ευρυαγγείες του προσώπου. Το πρώτο έχει δυναμικά αποτελέσματα κυρίως στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και στη σύσφιξη προσώπου-λαιμού, ενώ το δεύτερο δρα στις ήπιες αγγειακές βλάβες, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται πιο φωτεινή και να ενισχύεται ακόμη περισσότερο η ανάπλαση του δέρματος.

Χρόνος: Η μεσοθεραπεία χρειάζεται 15-20 λεπτά, το ίδιο και η φωτοανάπλαση. Οι συνεδρίες που θα χρειαστεί να κάνεις εξαρτώνται από τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, αλλά η βελτίωση είναι ήδη ορατή από την πρώτη φορά.

Αποτέλεσμα: Βελτιώνεται αισθητά η όψη, η υφή και ο τόνος της επιδερμίδας, ενώ το πρόσωπο δείχνει σαφώς πιο ενυδατωμένο και φρέσκο.

 

Κόστος: 400-500 €

Θεραπεία: Cool Peal σε συνδυασμό με θεραπεία λάμψης Baoab

Διαδικασία:

Το Cool Peel είναι ένα επαναστατικό «δροσερό» πίλινγκ με την υπογραφή του διεθνούς φήμης πλαστικού χειρουργού Dr. Des Fernandes. Είναι από τα πιο ασφαλή, καθώς περιέχει μια πρωτοποριακή σύνθεση τριχλωροξικού οξέος που αναπλάθει το δέρμα χωρίς να προκαλεί τσούξιμο και απολέπιση, και σε αντίθεση με άλλα πίλινγκ, κατά την εφαρμογή του δημιουργείται αίσθηση δροσιάς και το δέρμα δεν ξεφλουδίζει.
Η αντίληψη πως τα πίλινγκ, για να είναι αποτελεσματικά, πρέπει να απομακρύνουν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας θεωρείται πλέον ξεπερασμένη, καθώς η ανανέωση των κυττάρων δεν έχει να κάνει με την κεράτινη, αλλά με τη βασική στιβάδα, δηλαδή την 5η από έξω προς τα μέσα. Το Cool Peel δρα ακριβώς εκεί, ενεργοποιώντας τη δημιουργία νέων κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου. Πρακτικά είναι ένα gel που εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών. Τοποθετείται σε 1-5 στρώματα, που παραμένουν στο δέρμα μέχρι να παρατηρηθεί μια ελαφριά υπεραιμία. Στη συνέχεια απομακρύνεται με το ειδικό neutralizer, το πρόσωπο πλένεται και απλώνεται ο κατάλληλος ορός και η μάσκα.

Η θεραπεία Baoab είναι συμπληρωματική και περιλαμβάνει ελαφρύ πίλινγκ, εφαρμογή του εξαιρετικά ευεργετικού ορού από δέντρο Baoab -«το δέντρο της ομορφιάς»-, ενίσχυση της διείσδυσης του ορού με ειδικό μηχάνημα και τέλος εφαρμογή μάσκας ενυδάτωσης και λάμψης.

Χρόνος: Η προτεινόμενη θεραπεία περιλαμβάνει δύο Cool Peel με απόσταση 7-15 ημερών μεταξύ τους και μία θεραπεία Βaoab για ενίσχυση του αποτελέσματος. Μετά το Cool Peel το δέρμα δεν παρουσιάζει ερεθισμούς και επιστρέφεις κανονικότατα στο πρόγραμμά σου.

Αποτέλεσμα: Σφριγηλό περίγραμμα προσώπου, μείωση των ρυτίδων, σύσφιξη των πόρων, ενυδάτωση και νεανική λάμψη.

 

Κόστος: 495 €

Θεραπεία: Star Hyalolift

Διαδικασία:

Η συγκεκριμένη θεραπεία βασίζεται στη συνδυαστική δράση δύο τύπων laser, του ST και του SR, καθώς και στις ευεργετικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος, προκειμένου να επιτύχει μέγιστο αντιγηραντικό αποτέλεσμα. Το laser ST αποτελεί μέθοδο σύσφιξης και λείανσης των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και συνδυάζει την υπέρυθρη με την ηλεκτρική ενέργεια μέσω ραδιοσυχνοτήτων RF. Η ηλεκτρική ενέργεια δρα βαθύτερα και δεν επηρεάζει την επιδερμίδα, αλλά διευκολύνει τη δράση της υπέρυθρης ενέργειας, που είναι πιο επιφανειακή. Ο συνδυασμός αυτός των ενεργειών του laser ST ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συσφίγγει το χαλαρωμένο δέρμα και εξαλείφει τις λεπτές γραμμές.

Ταυτόχρονα, η δράση του laser SR στοχεύει στην ανάπλαση του δέρματος και συγκεκριμένα στην εξάλειψη των κηλίδων και των πανάδων, στη σμίκρυνση των πόρων και στη βελτίωση των ευρυαγγειών. Η μέθοδος ανάπλασης με laser ονομάζεται ηλεκτρο-θερμόλυση και συνδυάζει την οπτική με την ηλεκτρική ενέργεια μέσω ραδιοσυχνοτήτων RF. Η ηλεκτρική ενέργεια και σε αυτήν την περίπτωση δεν επηρεάζει την επιδερμίδα αλλά δρα βαθύτερα, διευκολύνοντας τη δράση της οπτικής ενέργειας που είναι πιο επιφανειακή.

Μετά τη θεραπεία με laser εφαρμόζεται η ειδική μάσκα υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του συνδετικού ιστού που γεμίζει τα κενά κολλαγόνου και ελαστίνης και, επειδή συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος καταπραΰνει την επιδερμίδα μετά τη θεραπεία με το laser, ενυδατώνει βαθιά και προσδίδει λάμψη στο πρόσωπο.

Χρόνος: Η διαδικασία διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Μετά τη θεραπεία επανέρχεσαι κανονικά στο πρόγραμμά σου.

Αποτέλεσμα: Το πρόσωπο ανανεώνεται σημαντικά και αποκτά λαμπερή όψη.

 

Κόστος: 480 € για πακέτο 6 θεραπειών.

Θεραπεία: Brightening Range

Διαδικασία:

Πρόκειται για μια θεραπεία λεύκανσης και λάμψης, που ξεκινά με προσεκτικό ντεμακιγιάζ και συνεχίζεται με καθαρισμού του προσώπου, ο οποίος γίνεται με ελαφρές κινήσεις και cotton pads εμποτισμένα με απολεπιστική λοσιόν που περιέχει ένα ειδικό σαλικυλικό οξύ για λεύκανση. Ο καθαρισμός προετοιμάζει την επιδερμίδα ώστε να επωφεληθεί από τη δράση της ειδικής κρέμας που εφαρμόζεται τοπικά στα σημεία με πανάδες και σημάδια.
Στη συνέχεια απλώνονται στο πρόσωπο τα Filmogel, που είναι ειδικά films εμποτισμένα με την Clearing Solution, και μαλάσσονται για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν πλήρως από το δέρμα. Για το επόμενο 10λεπτο, όσο χρόνο δηλαδή απαιτείται για να δράσουν τα Filmogel, πραγματοποιείται χαλαρωτικό μασάζ στο ντεκολτέ, στο λαιμό και στο πρόσωπο. Στο τελευταίο στάδιο απλώνεται μια ειδική μάσκα, η Reviving Mask, που παραμένει για 15 λεπτά, και τέλος εφαρμόζεται η Smoothing Brightening Fluid, η οποία εξασφαλίζει τη διατήρηση του αποτελέσματος. Η ίδια θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και για τις πανάδες στην περιοχή των χεριών.

Χρόνος: Η διαδικασία διαρκεί 60 λεπτά και προτείνονται 6 θεραπείες για 6 εβδομάδες.

Αποτέλεσμα: Η Brightening Range επαναφέρει τη λάμψη του προσώπου, αφαιρώντας πανάδες, κηλίδες και γενικά τα σημάδια που αφήνει ο ήλιος και το πέρασμα του χρόνου.

 

Κόστος: 160 € για τη θεραπεία προσώπου ή 480 € για το πακέτο ημέρας ξεκούρασης, που περιλαμβάνει και τη θεραπεία προσώπου.

Θεραπεία: Regenerating Collagen Mask Treatment by Valmont

Διαδικασία:

Πρόκειται για μια θεραπεία που δίνει άμεσα αποτελέσματα λίφτινγκ. Αρχικά γίνεται ένας ενδελεχής καθαρισμός προσώπου με τα κορυφαία προϊόντα Valmont και ακολουθεί η απολέπιση, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προετοιμάζει την επιδερμίδα ώστε να επωφεληθεί στο μάξιμουμ από τις ευεργετικές ιδιότητες της θεραπείας.
Στη συνέχεια απλώνεται η
ειδική μάσκα οξυγόνωσης, πραγματοποιείται μασάζ για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς, και τοποθετείται το ειδικό φύλλο κολλαγόνου – το οποίο, όπως είναι γνωστό, αποτελεί το Νο1 συστατικό του οργανισμού που ευθύνεται για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Όση ώρα χρειάζεται για να δράσει πλήρως το φύλλο κολλαγόνου, οι έμπειρες αισθητικοί σου κάνουν χαλαρωτικό μασάζ κεφαλής. Στο τελικό στάδιο εφαρμόζεται το serum βιταμίνης C και η θεραπεία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή της κρέμας λαιμού, ματιών και προσώπου με jojoba, DNA και RNA.

Το πακέτο Ultimate Urban Retreat περιλαμβάνει την παραπάνω θεραπεία προσώπου μαζί με καταπραϋντική περιποίηση ποδιών, περιτύλιξη σώματος ανάλογα με τις ανάγκες σου, αναζωογονητικό μασάζ σώματος με hot stones και γεύμα.

Χρόνος: Η Regenerating Collagen Mask Treatment by Valmont διαρκεί 80 λεπτά και το πακέτο Ultimate Urban Retreat 4 ώρες και 15 λεπτά.

Αποτέλεσμα: Η θεραπεία προσώπου Regenerating Collagen Mask Treatment αποτελεί μία αντιγηραντική και αντιρυτιδική περιποίηση που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα, καθώς προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα λίφτινγκ, ανανεώνει το δέρμα και χαρίζει στο πρόσωπο νεανική λάμψη.

 

Κόστος: 455 €

Θεραπεία: Golden Glory Ritual

Διαδικασία:

Ένα πακέτο θεραπείας που με τη δύναμη του χρυσού αναζωογονεί πρόσωπο και σώμα. Η εμπειρία Golden Glory Ritual ξεκινά με αναζωογονητικό μασάζ -αρχικά στην πλάτη και στη συνέχεια σε όλο το σώμα- με καθαρό έλαιο σουσαμιού, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και συνεχίζεται με το Golden Scrub Body, από πολύτιμο χρυσό και λουλούδια, που προσφέρει απολέπιση και ταυτόχρονα ενυδάτωση. Αφού αφαιρεθεί το Golden Scrub, το απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα δέρμα δέχεται τη λοσιόν με επιχρυσωμένο μάργαρο που στολίζει το σώμα με ένα ιριδίζον πέπλο, ενώ παράλληλα απλώνεται στα νύχια το ειδικό, πλούσιο σε λιπαρά οξέα λάδι.

Η θεραπεία προχωράει με την περιποίηση Golden Glory Facial στην περιοχή του προσώπου και με μια πρόσθετη θεραπεία ματιών, που στοχεύει στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και στους μαύρους κύκλους. Η θεραπεία προσώπου ξεκινά με ντεμακιγιάζ και λοσιόν και συνεχίζεται με απαλή απολέπιση με πούδρα από χρυσό. Στη συνέχεια απλώνεται serum στο λαιμό και στο πρόσωπο και πραγματοποιείται μασάζ, με επίκεντρο την περιοχή γύρω από τα μάτια. Εφαρμόζεται ειδική μάσκα ματιών και στο λαιμό απλώνεται η Golden Mask. Ταυτόχρονα ένας δεύτερος θεραπευτής κάνει μασάζ στα πόδια και στα πέλματα, εξισορροπώντας τα επίπεδα ενέργειας. Τέλος, απλώνεται η Poudre d’Or στις περιοχές που θέλουν περισσότερη λάμψη. Την πούδρα χρυσού την παίρνεις μαζί σου φεύγοντας, για να την ανανεώσεις πριν από την έξοδό σου.

Χρόνος: 2 ώρες και 30 λεπτά

Αποτέλεσμα: Χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και λάμψη στο σώμα, ενώ έχει αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση στο πρόσωπο και ιδίως στην περιοχή των ματιών. Αφήνει το πρόσωπο νεανικό και φωτεινό, απαλύνει τις λεπτές γραμμές και ξεκουράζει το βλέμμα.

 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες: τον Αναστάσιο Τσεκούρα, πλαστικό χειρουργό, διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, για τη μεσοθεραπεία και τη φωτοανάπλαση, την Ιατρική Ομάδα του κέντρου Symmetria (www.symmetria.gr) για το Star Hyalolift, το κέντρο Αναγέννηση (anagenni@otenet.gr) για το Cool Peel και την Baoab, το Divani Athens Spa & Thalasso Centre (210 8911900, www.divanis.com) για την Brightening Range, το GB Spa (210 3330799/772, www.gbspa.gr) για τη Regenerating Collagen Mask Treatment και το Asian Spa Ayurvedic & City Retreat (210 3259410, www.asianspa.gr) για την Golden Glory Ritual.

Το παρόν κείμενο δεν είναι διαφημιστικό και οι τιμές είναι προϊόν ρεπορτάζ.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>