Η Νικολέτα Ν. Κοΐνη-Τίγκα, Δερματολόγος - Ιατρός Αντιγήρανσης, μας εξηγεί σε τι αφορά η αντιγηραντική ιατρική και ποιοι είναι οι στόχοι της. Από τη Νέλλη Καλαμαρά.

Η ιατρική της Αντιγήρανσης είναι μία κλινική-ιατρική ειδικότητα, η οποία στοχεύει στην έγκαιρη πρόγνωση, στην πρόληψη, στη θεραπεία και αναστολή των αρνητικών συνεπειών, που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία,

Τι πρεσβεύει

Η ιατρική της Αντιγήρανσης ή Αναγεννητική Ιατρική βελτιώνει τους ενδογενείς μηχανισμούς αναδόμησης και προτείνει θεραπείες τελευταίας τεχνολογίας.Τα ενήλικα βλαστοκύτταρα αποδεικνύονται το πιο «δυνατό» όπλο αυτή τη στιγμή στα χέρια των γιατρών.

Η Αναγεννητική Ιατρική εστιάζει στην κατανόηση των θεμελιωδών φυσιολογικών διαδικασιών, των περιβαλλοντικών εισροών και της γενετικής προδιάθεσης, που επηρεάζουν την υγεία, έτσι ώστε ο γιατρός να αντιμετωπίζει το αίτιο του προβλήματος και όχι μόνο να συγκαλύπτει τα συμπτώματα. Με τη βελτίωση της ορθής λειτουργίας των κυττάρων, αποκτούμε περισσότερη σωματική και ψυχική δύναμη και ενέργεια. Παράλληλα, επιτυγχάνεται ορμονική ισορροπία, επάρκεια στο κύτταρο των απαραίτητων ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και βιταμινών και σωστή λειτουργία του ανοσολογικού μηχανισμού, στοιχεία που φυσικά αντανακλώνται στην εξωτερική εμφάνιση και δείχνουν την καλή εσωτερική υγεία.

Αντιγήρανση και ορμόνες

Οι ορμόνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στις αλλαγές, οι οποίες συντελούνται στην εξωτερική εμφάνισή μας καθώς μεγαλώνουμε. Έτσι, λοιπόν, τα θαμπά μαλλιά, το χλομό ή το ξηρό δέρμα, η εμφάνιση ρυτίδων δηλώνουν κάποια ορμονική ανισορροπία. Η ορμονική ανισορροπία, επίσης, προκαλεί και πολλά άλλα προβλήματα, όπως συνέπειες εμμηνόπαυσης και ανδρόπαυσης, κόπωση, διαταραχή μνήμης, κυκλοθυμική διάθεση, κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού.
Επομένως, είναι εύκολο να αντιληθεί κανείς πόσο σημαντική είναι η αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας. Η ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται με τον πιο φυσικό τρόπο, με τις βιομιμητικές (bioidentical) ορμόνες.

Βιομιμητικές ορμόνες

Πρόκειται για ορμόνες που προέρχονται από τη φύση, από σόγια και yam, και μιμούνται την κατασκευή των ανθρώπινων ορμονών, έτσι ώστε, όταν ο ανθρώπινος οργανισμός τις προσλαμβάνει, να τις θεωρεί δικές του και αυτόματα να ρυθμίζει οποιαδήποτε ανισορροπία. Οι βιομιμητικές ορμόνες έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των χημικών συνθετικών ορμονών:
Πρώτον, μεταβολίζονται εύκολα και χωρίς παρενέργειες.
Δεύτερον, “κλειδώνουν” στους ορμονικούς υποδοχείς -σαν το κλειδί στην κλειδαριά- με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι συστηματικές παρενέργειες.

Τρίτον, είναι αντιγηραντικές, σε αντίθεση με τις χημικές που είναι φλεγμονώδεις και ως εκ τούτου “γηραντικές”. Οι ορμόνες αυτές μπορούν, επίσης, να συνδυαστούν ξεχωριστά βάσει των προσωπικών αναγκών κάθε γυναίκας, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί με τα προϊόντα μαζικής παραγωγής.

Πρόγραμμα στήριξης

Το πρόγραμμα προσωπικής υποστήριξης, με βάση τις αρχές της Αντιγηραντικής Ιατρικής, δεν αφορά μόνο την ορμονική υποστήριξη, αλλά και τη χορήγηση των κατάλληλων συμπληρωμάτων, της κατάλληλης διατροφής και της κατάλληλης καθοδήγησης από τους ειδικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι ορμόνες βρίσκονται σε τέλεια αρμονία στον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι πρέπει να παραμείνουν, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν το ανθρώπινο σώμα λαμβάνει την υποστήριξη που χρειάζεται, στην ουσία “επαναφέρεται” αποτελεσματικά, αφού είναι γενετικά προγραμματισμένο ώστε να διέπεται από ισορροπία και ευεξία. Ακριβώς αυτός είναι και ο ρόλος της Αντιγηραντικής Ιατρικής, να στηρίζει τον άνθρωπο σε κάθε του βήμα, προτείνοντας την ουσιαστική “αντιγηραντική συνταγή”.

Ευχαριστούμε την κ. Νικολέτα Ν. Κοΐνη-Τίγκα, M.D., δερματολόγο-αφροδισιολόγο, ιατρό αντιγήρανσης, η οποια ασχολείται με την κοσμητική και laser δερματολογία και είναι κάτοχος του Diplomate & Board Certified in Antiaging by American Academy of Anti-Aging A4M (ESLD, EADV, ISD, IACD, WOSAAM, ESAAM, A4M ).
Ιnfo:
www.nkclinic.gr

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>