Μπορούν μερικά ελαφριά τσιμπήματα να εξαλείψουν τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό μας; Σύμφωνα με τον John Tsagaris και τις αμέτρητες πελάτισσές του celebrities και μη στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όχι μόνο μπορούν, αλλά πραγματοποιούν μικρά θαύματα. Από τη Μυρτώ Μήτσιου.

Τον αποκαλούν μέντιουμ του δέρματος, γκουρού των ολιστικών θεραπειών και στο πελατολόγιό του καταγράφονται A-list celebrities, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Μαντόνα, η Ελ Μακφέρσον και ισχυρές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, ενώ το βιογραφικό του -ανάμεσα σε πολλά άλλα- περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του στο βρετανικό show 10 years younger. Ο John Tsagaris παλεύει με το χρόνο με όπλο του τις βελόνες. Κι αν η ιδέα τού να γεμίσεις το πρόσωπό σου -και όχι μόνο αυτό- με βελόνες σού φαίνεται ακραίο, πρέπει να μάθεις ότι ο κοσμητικός βελονισμός είναι απόλυτα μη παρεμβατική μέθοδος. Πρόκειται άλλωστε για μια τεχνική, η οποία εφαρμόζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κίνα.

Με σπουδές στην κλασική ιατρική και μεταπτυχιακά στην Κίνα και στην Ιαπωνία στην αντιγήρανση και στην κοσμητική δερματολογία, ο John Tsagaris καταφέρνει να γεφυρώσει τη σοφία των μεθόδων της Ανατολής με τη γνώση της Δύσης. Ένα ραντεβού μαζί του δεν περιορίζεται απλώς στο να καλυφθούν κάποιες ρυτίδες. Παράλληλα με τις ειδικές τεχνικές βελονισμού, χρησιμοποιεί στοιχεία της σύγχρονης ιατρικής (ιατρικό ιστορικό και εξετάσεις) προκειμένου να διαπιστώσει αυτό που όπως λέει "ήδη βλέπει μέσω της εμφάνισης του δέρματος", αν δηλαδή υπάρχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα στο θυρεοειδή, στο πεπτικό σύστημα ή αλλού. Όχι τυχαία, στην Αγγλία η Daily Mail τον θεωρεί skin psychic, γιατί βλέπει στο δέρμα πράγματα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ασθενούς του.

 

Δέρμα και γήρανση

Σύμφωνα με τον John Tsagaris το δέρμα μας είναι ένα τεράστιο όργανο που καθρεφτίζει την εσωτερική μας υγεία. Συνεργάζεται απόλυτα με όλα τα όργανα του σώματός μας και προβάλλει σ' αυτό την ισορροπία τους. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιον έμπειρο γιατρό αποτελεί διαγνωστικό εργαλείο. "Όταν δω έναν ασθενή, ξέρω τι μπορεί να έχει, όχι φυσικά γιατί έχω μαντικές ικανότητες, αλλά επειδή το δέρμα αντικατοπτρίζει την υγεία του σώματος εσωτερικά. Το πιγούνι συνδέεται με τις ορμόνες, τα ζυγωματικά με το πεπτικό, το μέτωπο με το νευρικό ή ένα χλομό πρόσωπο δείχνει κάποια θέματα με το αίμα".

Η γήρανση είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο της αύξησης των γηραντικών παραγόντων του οργανισμού μας, όπως της μείωσης των ορμονών μας, της αδυναμίας του πεπτικού μας συστήματος και, κυρίως, της γήρανσης των κυττάρων μας.
Δεν έχει να κάνει τόσο με το δέρμα, αλλά με το πώς το σώμα μας ανταποκρίνεται στη φθορά του χρόνου. Καθώς όμως συνεργάζεται με το εσωτερικό του σώματος και παράλληλα επηρεάζεται από το εξωτερικό περιβάλλον (ήλιος, ρύπανση, ξηρή ατμόσφαιρα) δέχεται
διπλή απειλή, γι' αυτό και τα χρόνια που περνάνε φαίνονται πρώτα στο πρόσωπό μας.
Το γεγονός ότι κάποιοι γερνάνε καλύτερα από άλλους οφείλεται στην
κληρονομικότητα, στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, στην ψυχική και συναισθηματική του υγεία, αλλά και στο στρες.

Τι είναι ο κοσμητικός βελονισμός

Ο κινεζικός παραδοσιακός βελονισμός, ο οποίος ειδικεύεται στη βελτίωση του δέρματος, εκμεταλλεύεται τη διαδικασία αυτοθεραπείας του ίδιου του σώματος.
Τι σημαίνει αυτό; Στο δέρμα μας έχουμε όλα τα στοιχεία για υγεία και καλή εμφάνιση: υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, βιταμίνες κ.ά. Με το πέρασμα του χρόνου όμως όλα αυτά μειώνονται. Ο
κοσμητικός βελονισμός έρχεται να ενεργοποιήσει όλα αυτά τα στοιχεία που ο χρόνος συρρικνώνει και να αναδομήσει την αρχιτεκτονική του δέρματος. Οι βελόνες τοποθετούνται σε ενεργειακά σημεία, αλλά και σε μυς σε όλο το σώμα και εισχωρούν σε πολύ βαθιά επίπεδα, όχι μόνο στην επιδερμίδα, στο πλέον επιφανειακό στρώμα του δέρματος.
Με αυτόν τον τρόπο ο
John Tsagaris σπάει τις γερασμένες μικρές ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και δημιουργεί μικρές τοπικές φλεγμονές. Ο εγκέφαλος αυτό το αντιλαμβάνεται ως "ζημιά" και κινητοποιείται προκειμένου να ξεκινήσει την ανάπλαση. Έτσι ενεργοποιεί τα μιτοχόνδρια, διεγείρει τους ινοβλάστες (κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή υαλουρονικού οξέως, κολλαγόνου και ελαστίνης), ενισχύει τη μικροκυκλοφορία του αίματος, στέλνει αντιφλεγονώδεις ουσίες και προσφέρει καλύτερη οξυγόνωση.
Η βελτίωση είναι άμεση, γι' αυτό και έχει συχνά γραφτεί ότι ο
John Tsagaris έχει το “wow factor”. Από την πρώτη θεραπεία το δέρμα είναι πιο ενυδατωμένο και οξυγονωμένο, οι λεπτές γραμμές εξαλείφονται, οι βαθιές ρυτίδες μαλακώνουν και η χαλάρωση ελαχιστοποιείται. Παρόλο όμως που η ανταπόκριση του δέρματος είναι πολύ γρήγορη, η ανάπτυξη κολαγόνου και ελαστίνης γίνεται μεταξύ δύο και τεσσάρων εβδομάδων.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των βελόνων που χρησιμοποιούνται στον κοσμητικό βελονισμό.
Εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς και τις ανάγκες του δέρματός του και είναι από
50-60 μέχρι 200. "Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας ωστόσο δεν εξαρτάται τόσο από τον αριθμό, όσο από τις διαφορετικές τεχνοτροπίες οι οποίες έχουν να κάνουν με την κατάσταση του δέρματος. Άρα είτε βάλω 50 είτε 200 θα έχω ίδια αποτελέσματα" αναφέρει ο John Tsagaris, ο οποίος τοποθετεί βελόνες όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και σε όλο το σώμα προκειμένου να βελτιώσει ή να ρυθμίσει μηχανισμούς που συμβάλουν στην εμφάνιση του δέρματος.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Οι θεραπείες κοσμητικού βελονισμού μπορούν να ξεκινήσουν στα μέσα της δεκαετίας των 20, όταν αρχίζει να αλλάζει το προφίλ των ορμονών της γυναίκας με άμεση επίπτωση στην εμφάνιση του δέρματος. Πραγματοποιούνται μέχρι και μετά τα 70, ηλικίες στις οποίες μάλιστα τα αποτελέσματα φαίνονται περισσότερο.

 

Συχνότητα

Η θεραπεία είναι καλό να γίνεται μία φορά το μήνα, καθώς αυτός είναι ο ρυθμός ανάπτυξης των δερματικών κυττάρων. Πολλοί ασθενείς ωστόσο επιλέγουν να την κάνουν συχνότερα επιτυγχάνοντας πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Ανεπιθύμητες παρενέργειες

Καμία. Ενδέχεται να διακρίνεται μια ελαφριά ερυθρότητα που υποχωρεί άμεσα.

 

Εναλλακτική VS Σύγχρονη κοσμητολογία

Οι εναλλακτικές θεραπείες βλέπουν τον άνθρωπο ολιστικά. Στόχος δεν είναι να καλύψουν τις ρυτίδες χρησιμοποιώντας κάποιο ενέσιμο υλικό, αλλά να ενεργοποιήσουν το δέρμα, ώστε να το κάνει μόνο του. Η τοπική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προσφέρουν τα ενέσιμα δεν αποφέρουν οριστικά αποτελέσματα, γιατί το δέρμα δεν βελτιώνεται, απλώς καμουφλάρεται. Παράλληλα επιβαρύνεται η υγεία του, καθώς η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή μειώνεται σημαντικά, αδυνατίζει ο μυς, χάνει τον όγκο του και το δέρμα γίνεται χλομό.
Ωστόσο αν κάποιος ασθενής έχει κάνει botox, υαλουρονικό ή κάποια από τις χιλιάδες άλλες ενέσιμες θεραπείες, υπάρχουν ειδικές τεχνοτροπίες κοσμητικού βελονισμού που βοηθούν στην εγρήγορση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή και στη βελτίωση της υγείας του δέρματος, χωρίς μάλιστα να καταστραφούν τα αποτελέσματα του botox.

7 ακόμη συμβουλές από τον John Tsagaris

  1. Πλύνε καθημερινά το πρόσωπό σου με ένα ήπιο scrub που αφαιρεί τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και βοηθάει το δέρμα να αναπνέει.

  2. Χρησιμοποίησε σέρουμ και όχι μόνο ενυδατική κρέμα. Τα σέρουμ έχουν πιο λεπτό μοριακό μέγεθος και διαπερνούν την επιδερμίδα σε αντίθεση με τις ενυδατικές. Άπλωσε στη συνέχεια την ενυδατική σου κρέμα για να κλειδώσεις την υγρασία στο εσωτερικό.

  3. Απόφυγε τις ενυδατικές με spf, καθώς ο δείκτης προστασίας έχει διάρκεια ζωής πάρα πολύ μικρή. Χρησιμοποίησε την κανονική σου κρέμα και πρόσθεσε από πάνω αν χρειάζεται αντηλιακή.

  4. Μη φοβάσαι να εκτεθείς στον ήλιο. Οι ιδανικές ώρες είναι το πρωί και το απόγευμα, όταν ο ήλιος δεν καίει πολύ. Έτσι βοηθάς το δέρμα σου να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, όπως να βοηθήσει στην απορρόφηση βιταμινών Ε.

  5. Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Η γυμναστική βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από το άγχος, αυξάνει τις ορμόνες και τις ενδορφίνες στο μυαλό, με αποτέλεσμα να νιώθουμε όχι μόνο καλά, αλλά και να αντιμετωπίζουμε πιο εύκολα τις δύσκολες καταστάσεις.

  6. Ενυδάτωσε το δέρμα σου εκ των έσω. Οι Ελληνίδες είναι πολύ αφυδατωμένες λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας και ζέστης, του πολύ καφέ και του τρόπου ζωής. Έτσι έχουν μάθει το σώμα τους να λειτουργεί με ελάχιστο νερό, γεγονός που προκαλεί κατακράτηση. Το να πιείς δύο ποτήρια νερό μαζί δεν βοηθάει, γιατί σε 20 λεπτά ο οργανισμός θα τα αποβάλει. Να πίνεις μικρές ποσότητες νερού συχνά, δηλαδή μισό ποτήρι κάθε μία ώρα, ώστε να εκπαιδεύσεις το σώμα σου να απορροφάει το νερό.

  7. Προτίμησε τα φυσικά προϊόντα χωρίς parabens.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ στο www.johntsagaris.gr

 

 

 

 

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>