Οι πιο νέες, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές τεχνικές για να κάνεις την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού παρελθόν είναι εδώ. Επίλεξε αυτήν που ταιριάζει στις απαιτήσεις και στο budget σου. Από τη Νέλλη Καλαμαρά.

 

Infrared Laser Skin Tightening Titan

Μια μη επεμβατική τεχνική που συσφίγγει το δέρμα ομαλοποιεί την όψη φλοιού πορτοκαλιού και αναστρέφει τα σημάδια της γήρανσης. Η θεραπεία χρησιμοποιεί μια υπέρυθρη ασφαλή πηγή φωτός, που οδηγεί στην εκ νέου παραγωγή κολλαγόνου. Η τεχνική συνίσταται στη συγκέντρωση θερμότητας στο δέρμα, που στην ουσία προκαλεί μια ελεγχόμενη «βλάβη» στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και οδηγεί τα κύτταρα να παράγουν νέο κολλαγόνο (κολλαγονογένεση). Έτσι, πραγματοποιείται σύσφιξη και αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Επιπλέον, βοηθά στην καλύτερη δόμηση του κολλαγόνου στο χόριο (βαθύτερο στρώμα του δέρματος) και άρα στην εξάλειψη ενός από τους κυριότερους παράγοντες δημιουργίας της κυτταρίτιδας, που είναι οι πεπαχυσμένες ίνες του κολλαγόνου, οι οποίες σχηματίζουν σκληρύνσεις γύρω από ομάδες λιποκυττάρων, δημιουργώντας οζίδια.

Το μηχάνημα διαθέτει επίσης ειδικό σύστημα ψύξης, που διασφαλίζει πως η επιφάνεια του δέρματος παραμένει δροσερή και προστατευμένη, ενώ ταυτόχρονα κάνει τη θεραπεία σχεδόν ανώδυνη.

Χρόνος: Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30-60 λεπτά, ανάλογα με την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής, και απαιτούνται συνολικά κατά μέσο όρο 2-3 συνεδρίες με απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους, για να έχουμε ουσιαστικά και ορατά αποτελέσματα. Έπειτα από κάθε θεραπεία επιστρέφεις κανονικότατα στο πρόγραμμά σου. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 1 χρόνο.

Αντενδείξεις: Η θεραπεία δεν πραγματοποιείται στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Ενδεικτικό κόστος: Ξεκινά από 200 €.

 

Natural Body Sculpture

Μια νέα μέθοδος λιπογλυπτικής σώματος με τη βοήθεια της φύσης και των εναλλακτικών θεραπειών, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη συσσώρευση τοπικού λίπους και την κυτταρίτιδα. Η νέα αυτή μέθοδος επιφέρει με την αποβολή του λίπους και άμεση τοπική σύσφιξη.

Η τεχνική ξεκινά με ειδική θεραπεία βελονισμού, η οποία συμβάλλει στη ρύθμιση του ενδοκρινολογικού συστήματος, μειώνει την όρεξη, καθώς επηρεάζει τον υποθάλαμο, όπου βρίσκεται το κέντρο ελέγχου του μεταβολισμού. Ταυτόχρονα, η θεραπεία συμβάλλει στην αύξηση της σεροτονίνης και των φυσικών ενδορφινών και κατά συνέπεια στην αντιμετώπιση του στρες. Στη συνέχεια εφαρμόζεται τοπικά στα σημεία συσσώρευσης λίπους μια ειδικά σχεδιασμένη συσκευή φωτός τελευταίας τεχνολογίας, η οποία ουσιαστικά διασπά τα λιποκύτταρα, μειώνοντας τον όγκο τους. Αυτά απορροφώνται από το λεμφικό σύστημα και αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω ήπιας άσκησης και καύσεων. Ακολουθεί η χρήση της Ultra Vacuum Machine για τοπικό μασάζ με κυκλικές κινήσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα την καλύτερη όψη και υφή του δέρματος. Μετά το τέλος της θεραπείας πραγματοποιείται πρόγραμμα ήπιας άσκησης (περπάτημα) για την ενίσχυση της αποβολής των περιττών λιποκυττάρων και το μεταβολισμό του λίπους για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Χρόνος: Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 60-90 λεπτά, μαζί με το χρόνο της άσκησης στο διάδρομο. Απαιτούνται συνολικά 8 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα στην υπό θεραπεία περιοχή και η μείωση πόντων είναι ήδη ορατή από την πρώτη συνεδρία.

Αντενδείξεις: Η θεραπεία δεν πραγματοποιείται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, χειρουργικής επέμβασης λιποαναρρόφησης σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών, φλεβίτιδας, καρκίνου, μολυσματικών δερματικών παθήσεων, μακράς διάρκειας θεραπειών με κορτικοστεροειδή, αντιπηκτικής αγωγής και φλεγμονωδών παθήσεων.

Ενδεικτικό κόστος: Περίπου 600 € για το πακέτο των 8 συνεδριών.

Endermologie

Πρόκειται στην ουσία για ένα μηχανικό λιπομασάζ που επιτυγχάνει την ανακατανομή του λίπους, τη σμίκρυνση των λιποκυττάρων και τη βελτίωση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα την αισθητή αντιμετώπιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Συγκεκριμένα, η μέθοδος στοχεύει στην αύξηση της αιματικής και της λεμφικής κυκλοφορίας και της συνεκτικότητας των ιστών, καθώς και στην οξυγόνωση και στην αποβολή των υποπροϊόντων του μεταβολισμού. Η εφαρμογή της στηρίζεται στη χρήση μιας συσκευής που διαθέτει δύο ρυθμιζόμενους κυλίνδρους, και στην ελεγχόμενη αναρρόφηση, η παράλληλη δράση των οποίων επιτρέπει την τέλεια αναδίπλωση του δέρματος. Οι κύλινδροι αυτοί κινούνται με μικρότερη ή μεγαλύτερη μεταξύ τους απόσταση, ανάλογα με την κατάσταση του ιστού και την επιθυμητή ένταση της θεραπείας, και στην ουσία κάνουν ένα μηχανικό μασάζ. Η συγκεκριμένη τεχνική διαμορφώνει ένα «κύμα» που διπλώνει (1ος κύλινδρος) και ξετυλίγει το δέρμα (2ος κύλινδρος), ενώ ταυτόχρονα ειδικοί αισθητήρες δίνουν σταθερές πληροφορίες για το πάχος της αναδίπλωσης της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια της κάθε συνεδρίας, φοράτε ένα ειδικό ελαστικό κορμάκι. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η μικροκυκλοφορία, προάγεται η επανατοποθέτηση των λιποκυττάρων στους λοβούς τους, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνονται τα ελεύθερα λιπαρά οξέα να επανέλθουν στην κυκλοφορία και να καταναλωθούν.

Χρόνος: Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και συνιστώνται 2-3 εφαρμογές την εβδομάδα. Ένας κύκλος 12-16 συνεδριών θεωρείται συνήθως επαρκής για ορατά αποτελέσματα.

Αντενδείξεις: Η θεραπεία αντενδείκνυται στις εγκύους.

Ενδεικτικό κόστος: 70 € ανά συνεδρία.

 

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μία από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και σχετίζεται με τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να έχουν ορισμένες ουσίες για το δέρμα μας. Υπάρχει η ενέσιμη και η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, όπου αυτό που διαφοροποιείται δεν είναι το «κοκτέιλ» ουσιών που χρησιμοποιείται, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό εφαρμόζεται. Γενικά, στη μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας το κοκτέιλ ουσιών που εφαρμόζεται περιλαμβάνει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, καθώς και λιπολυτικές και αγγειοδραστικές ουσίες. Στην ενέσιμη μεσοθεραπεία, οι δραστικές ουσίες εφαρμόζονται με μικροενέσεις. Συγκεκριμένα, με μια συσκευή έγχυσης που επιτυγχάνει πολλαπλά τσιμπήματα σε κάθε εκατοστό της υπό θεραπεία περιοχής. Στη μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, ο γιατρός απλώνει το ίδιο ακριβώς διάλυμα πάνω στο δέρμα και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του ειδικού μηχανήματος No Needle Mesotherapy, αυτό εισάγεται μέσα στο δέρμα. Το μηχάνημα αυτό αυξάνει τη διαδερμική απορρόφηση με τη βοήθεια των υπερήχων.

Χρόνος: Στην περίπτωση της ενέσιμης μεσοθεραπείας απαιτούνται 8-10 συνεδρίες με απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους, ενώ η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Στην περίπτωση της μη ενέσιμης απαιτούνται συνολικά 10-12 συνεδρίες με απόσταση 10 ημερών μεταξύ τους, ενώ η καθεμία διαρκεί 15-20 λεπτά.

Αντενδείξεις: Η θεραπεία αντενδείκνυται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, καθώς και σε άτομα με προβλήματα πηκτικότητας του αίματος και αυτοάνοσα νοσήματα.

Ενδεικτικό κόστος: Η ενέσιμη κοστίζει 100-120 € ανά συνεδρία, ενώ η μη ενέσιμη 80-100 €.

Smart Lipo

Μια μέθοδος που επιτυγχάνει ταυτόχρονα λιπόλυση και σύσφιξη, ώστε και να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά «ψωμάκια» και να δεις άμεσα πιο λεία την επιδερμίδα σου. Μέσω μιας πολύ μικρής τομής (1χιλ.), ο γιατρός εισάγει την οπτική ίνα, η οποία σπάει τις μεμβράνες των λιποκυττάρων καταστρέφοντάς τα. Στη συνέχεια αυτά είτε αποδομώνται από τον οργανισμό, μεταβολίζονται και αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος, είτε αναρροφώνται με μια εξαιρετικά ήπια λιποαναρρόφηση. Έτσι, το επίμονο τοπικό λίπος γίνεται παρελθόν και συγχρόνως επιτυγχάνεται η επιθυμητή σύσφιξη ως εξής: η οπτική ίνα μεταφέρει μεγάλη θερμότητα, η οποία κινητοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η όλη διαδικασία γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και η μέθοδος μπορεί να έχει εφαρμογή στους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά, τις γάμπες, αλλά και στα γόνατα, τους αστραγάλους, τα μπράτσα και το προγούλι.

Χρόνος: Η όλη διαδικασία διαρκεί 1 ώρα και μετά επιστρέφεις κανονικά στις δραστηριότητές σου, ενώ θα πρέπει να φοράς ειδικό ελαστικό κορσέ για 15 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Αντενδείξεις: Το Smart Lipo δεν εφαρμόζεται σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ενδεικτικό κόστος: Από 1.000 €.

 

Reaction

Πρόκειται για το μοναδικό μηχάνημα ραδιοσυχνοτήτων που μπορεί να εκπέμπει σε 3 διαφορετικές συχνότητες, ενώ έχει τη δυνατότητα να συνδυάζει παράλληλα και την αναρρόφηση του δέρματος. Ο γιατρός επιλέγει, ανάλογα με την έκταση και το βαθμό του προβλήματος, εάν θα κάνει χρήση μίας ή περισσότερων συχνοτήτων συνδυαστικά, όπως επίσης μπορεί να επιλέξει εάν θα εφαρμόσει παράλληλα και την αναρρόφηση. Ο συνδυασμός ραδιοσυχνοτήτων και αναρρόφησης επιτρέπει τη σύσφιξη και τη λιπόλυση ταυτόχρονα, χωρίς νυστέρι. Συγκεκριμένα, η μέθοδος διεγείρει και ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου και ινών ελαστίνης, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και σε καταστροφή των λιποκυττάρων, τα οποία εν συνεχεία μεταβολίζονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Το Reaction αφήνει το δέρμα πιο σφριγηλό και βελτιώνει σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Χρόνος: Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30-40 λεπτά και απαιτούνται συνολικά 6-8 συνεδρίες με απόσταση 1-2 εβδομάδων μεταξύ τους για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Αντενδείξεις: Η μέθοδος αντενδείκνυται σε ανθρώπους με κιρσούς, έντονη φλεβίτιδα, μεταλλικό μόσχευμα στην υπό θεραπεία περιοχή, βηματοδότη, απινιδωτή, ή σε περιόδους εγκυμοσύνης.

Ενδεικτικό κόστος: 80-100 € ανά συνεδρία.

Ευχαριστούμε τους κ.κ.: * Νικολέτα Ν. Κοΐνη-Τίγκα, M.D., δερματολόγο-αφροδισιολόγο, ιατρό αντιγήρανσης, για το Infrared Laser Skin Tightening Titan (www.nkclinic.gr) * John Tsagaris για το Natural Body Sculpture (www.johntsagaris.co.uk) * Νικόλαο Καλογερόπουλο, M.D., ειδικό δερματολόγο-αφροδισιολόγο (www.drkalogeropoulos.com) * Δρ Ιωάννη Πέρο, δερματολόγο-αφροδισιολόγο (www.drperos.gr), για το Endermologie και τη Μεσοθεραπεία * Μάνο Παντελίδη, πλαστικό χειρουργό, Δ/ντή Πλαστικής Χειρουργικής Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, για το Smart Lipo (www.manospantelidis.gr) * Δήμητρα Ραγιαδάκου, δερματολόγο, για το Reaction (www.dermaragiadakou.gr).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλέστερα άρθρα

 1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
 2. Ο George και η Amal Clooney αποδεικνύουν ξανά ότι είναι το πιο ευγενικό ζευγάρι του Hollywood Ο George και η Amal Clooney αποδεικνύουν ξανά ότι είναι το πιο ευγενικό ζευγάρι του Hollywood
 3. 15 εμφανίσεις της Loulou De Saison που μας δίνουν έμπνευση 15 εμφανίσεις της Loulou De Saison που μας δίνουν έμπνευση
 4. Bασίλισσα Ελισάβετ: Τι αποκάλυψε για την πριγκίπισσα Charlotte; Bασίλισσα Ελισάβετ: Τι αποκάλυψε για την πριγκίπισσα Charlotte;
 5. Angelina Jolie: Oι 6 τελευταίες εμφανίσεις της που ξεχωρίσαμε Angelina Jolie: Oι 6 τελευταίες εμφανίσεις της που ξεχωρίσαμε
 6. Η Blake Lively μεταμορφώθηκε ξανά για τις ανάγκες του νέου της ρόλου Η Blake Lively μεταμορφώθηκε ξανά για τις ανάγκες του νέου της ρόλου
 7. Μάθαμε το beauty τρικ των celebrities για τέλεια χείλη στο κόκκινο χαλί Μάθαμε το beauty τρικ των celebrities για τέλεια χείλη στο κόκκινο χαλί
 8. Brigitte Macron: Οι υπέροχες εμφανίσεις της στην Κίνα Brigitte Macron: Οι υπέροχες εμφανίσεις της στην Κίνα
 9. Μιλήσαμε με την Ελληνίδα beauty blogger που βγάζει αυτές τις φωτογραφίες που ζηλεύεις στο Instagram Μιλήσαμε με την Ελληνίδα beauty blogger που βγάζει αυτές τις φωτογραφίες που ζηλεύεις στο Instagram
 10. Meghan Markle: Γιατί όλοι ασχολούνται με τον χαλαρό κότσο της; Meghan Markle: Γιατί όλοι ασχολούνται με τον χαλαρό κότσο της;
 11. Μία Ελληνίδα είναι το πρόσωπο του νέου αρώματος Chloé Μία Ελληνίδα είναι το πρόσωπο του νέου αρώματος Chloé
 12. H Cindy Crawford πρωταγωνιστεί στην ίδια διαφήμιση 26 χρόνια μετά (και είναι ίδια!) H Cindy Crawford πρωταγωνιστεί στην ίδια διαφήμιση 26 χρόνια μετά (και είναι ίδια!)
 13. Το πουκάμισο που κοστίζει 40 ευρώ και το βλέπουμε παντού στο Instagram Το πουκάμισο που κοστίζει 40 ευρώ και το βλέπουμε παντού στο Instagram
 14. Angelina Jolie | Ήταν η πιο εντυπωσιακή παρουσία στα Critic’s Choice Awards 2018 Angelina Jolie | Ήταν η πιο εντυπωσιακή παρουσία στα Critic’s Choice Awards 2018

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>