Γιατί να επιλέξεις μια θεραπεία προσώπου όταν μπορείς να κάνεις 5 μαζί; Η πιο νέα μη επεμβατική μέθοδος στηρίζεται στα «μαγικά υγρά» και γυρνάει πίσω τους δείκτες του ρολογιού πιο εύκολα από ποτέ. Από τη Νέλλη Καλαμαρά.

Botox, υαλουρονικό, μικροδερμοαπόξεση, laser ή μεσοθεραπεία; Όταν οι επιλογές είναι τόσο πολλές, η σύγχυση είναι αναπόφευκτη. Αντί να επιλέξεις μία από όλες αυτές τις δοκιμασμένες τεχνικές, δοκίμασε το υγρό face lift, έναν ευφάνταστο συνδυασμό τους.

Η τεχνική

Πρόκειται για μια συνδυαστική θεραπεία προσώπου που πήρε το όνομά της από την «υγρή» σύσταση των υλικών και παντρεύει τα αποτελέσματα του Botox/Dysport, του υαλουρονικού οξέος, της μικροδερμοαπόξεσης, του laser και της μεσοθεραπείας. Μια θεραπεία 5 σε 1, που σμιλεύει, αναζωογονεί και βελτιώνει σημαντικά λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση χωρίς χρήση νυστεριών και αναισθησίας.
Η
τεχνική πραγματοποιείται σε δύο στάδια: στο πρώτο στάδιο γίνεται η έγχυση των «υγρών» ενέσιμων εμφυτευμάτων, botox και τριών διαφορετικών ειδών υαλουρονικού οξέος, με στόχο την εξάλειψη των ρυτίδων, και στο δεύτερο στάδιο πραγματοποιείται μικροδερμοαπόξεση, laser ή μεσοθεραπεία, για αναζωογόνηση και σύσφιξη του δέρματος.
Η δεύτερη φάση, στην ουσία, έρχεται για να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα που έχει επιτευχθεί στην πρώτη φάση της θεραπείας. Έτσι, όταν το Βotox και το υαλουρονικό έχουν πετύχει την εξαφάνιση των ρυτίδων, την αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου, την απάλυνση των βαθιών γραμμών και τη βελτίωση στο περίγραμμα του προσώπου, τότε ο γιατρός προχωράει στο δεύτερο στάδιο, ανάλογα με τις ανάγκες, και πραγματοποιεί:

 1. Μεσοθεραπεία με υλικά όπως oι βιταμίνες, αντιοξειδωτικά ή υαλουρονικό οξύ, για ενυδάτωση.

 2. Μικροδερμοαπόξεση για βελτίωση της υφής του δέρματος.

 3. Laser για βελτίωση της υφής και εξάλειψη πανάδων και στιγμάτων του προσώπου.

Σε τι εξυπηρετεί ο συνδυασμός;

Η συνδυαστική χρήση διαφορετικών τεχνικών σε μία εφαρμογή προσφέρει πολλαπλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα:

 1. Εξαφάνιση των ανεπιθύμητων ρυτίδων.

 2. Αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου.

 3. Βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος.

 4. Άριστη ενυδάτωση του δέρματος.

 5. Παραγωγή νέου κολλαγόνου.

 6. Καθυστέρηση των χειρουργικών λύσεων.

 

Ποιο είναι το μυστικό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Στο υγρό face lift μεγάλο ρόλο στην επιτυχία παίζει το κατά πόσον είσαι κατάλληλη υποψήφια ή όχι. Ενδείκνυται αν έχεις χάσει τον όγκο του προσώπου σου, αν έχεις κάνει πτυχές, ρυτίδες και πανάδες, αλλά αντενδείκνυται αν έχεις μεγάλη χαλάρωση, αφού σε αυτή την περίπτωση οι πλαστικοί χειρουργοί συμβουλεύουν χειρουργικό face lift. Η δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχία είναι ο γιατρός ο οποίος θα σε αναλάβει να είναι άρτια εκπαιδευμένος σε όλο το θεραπευτικό φάσμα όσον αφορά την αναζωογόνηση του προσώπου. Αυτό σημαίνει άριστη γνώση όχι μόνο των μη επεμβατικών θεραπειών, αλλά και των επεμβατικών: MACS, Neck και Brow Lift.

Πλεονεκτήματα

 1. Δεν περνάς καν έξω από το χειρουργείο.

 2. Δεν θα έχεις τομές.

 3. Θα πονέσεις ελάχιστα – ίσως και καθόλου.

 4. Θα απολαύσεις ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

 5. Δεν θα μείνεις καθόλου κλεισμένη στο σπίτι, αφού έπειτα από 1 ώρα επιστρέφεις κανονικά στις δουλειές σου.

 6. Θα χρειαστεί να διαθέσεις μόλις 1-2 ώρες στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.

 

Μειονεκτήματα

 1. Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα.

 2. Απαιτείται επανάληψη κάθε 6 μήνες με 1 χρόνο.

Χρόνοι

Για την πρώτη φάση της τεχνικής θα χρειαστεί να αφιερώσεις 60 λεπτά, ενώ για τη δεύτερη φάση, που θα πραγματοποιηθεί 5-15 μέρες μετά, θα πρέπει να μείνεις περίπου 30-60 λεπτά στο ιατρείο. Μετά τη θεραπεία μπορεί προσωρινά να εμφανιστεί κοκκινίλα, μικρό οίδημα, μελανιά ή πονοκέφαλος. Τις πρώτες 6 ώρες απαγορεύεται κάποιο είδος μασάζ στο πρόσωπο. Επίσης, καλό είναι να αποφευχθεί έντονη άσκηση το πρώτο 24ωρο.

Επιπλοκές – Αντενδείξεις

Ελάχιστες επιπλοκές αναφέρονται, όπως ερύθημα, εκχυμώσεις ή κεφαλαλγία, οι οποίες όμως υποχωρούν άμεσα. Εάν ωστόσο η τεχνική δεν γίνει με προσοχή, μπορεί να παρατηρηθεί πτώση του βλεφάρου. Η θεραπεία δεν πραγματοποιείται σε περιόδους εγκυμοσύνης ή σε περιπτώσεις σοβαρών νοσημάτων.

Κόστος:

250-1.500 €, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Ευχαριστούμε τον κο Ευάγγελο Κεραμίδα, MD, EBOPRAS, πλαστικό χειρουργό, διπλωματούχο του European Board of Plastic Reconstructive & Aesthetic Surgery), μέλος του ISAPS (International Society of Aesthetic, Plastic and Reconstructive Surgery), μέλος του Βρετανικού Registry Πλαστικής Χειρουργικής (www.keramidasevangelos.gr, info@mdone.gr).

Το παρόν κείμενο δεν είναι διαφημιστικό και οι τιμές είναι προϊόν ρεπορτάζ.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>