Είναι δεδομένο: όσο η μέρα του γάμου σου θα πλησιάζει, τόσο εσύ θα αγχώνεσαι με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες. Πέρα όμως από την αίθουσα, το φαγητό, τη μουσική, την τούρτα, το νυφικό, το σημαντικότερο είναι εσύ να νιώθεις όπως σου αξίζει: τέλεια με την εμφάνισή σου. Άλλωστε, πολλές έρευνες μαρτυρούν πως ένας γάμος αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για μία γυναίκα, ώστε να διορθώσει ό,τι χρόνια την ενοχλούσε. Έτσι, εκτός από την κλασική δίαιτα που το 99,9% των γυναικών κάνει πριν φορέσει το νυφικό, μάθε τι άλλο μπορείς να κάνεις, για να λάμπεις κυριολεκτικά την ημέρα του γάμου σου.

ΠΡΟΣΩΠΟ

Όλες οι μικοατέλειες του προσώπου μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα, με ή χωρίς νυστέρι.


Μη επεμβατικές θεραπείες


* Υαλουρονικό οξύ

Τα γνωστά fillers, και ιδίως το υαλουρονικό οξύ, μπορεί εύκολα να επαναπροσδιορίσει το σχήμα και το ανάγλυφο του προσώπου. Τοποθετείται ενέσιμα από το γιατρό σε όποιο σημείο του προσώπου απαιτείται:

τόνωση των ζυγωματικών ή των γωνιών του πηγουνιού, προκειμένου να δείξει πιο όμορφο ένα πολύ λεπτό και μακρόστενο πρόσωπο.

τόνωση της κορυφής του πηγουνιού, προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση λεπτότερων αναλογιών σε ένα πιο γεμάτο πρόσωπο.

προσθήκη όγκου και ορθής αναλογίας στα λεπτά ή ασύμμετρα χείλη.

εξομάλυνση του προφίλ και διόρθωση μία κυρτής μύτης με μικρό γέμισμα στο “λακουβάκι” ακριβώς επάνω από το κυρτό μέρος της.

* Βοτουλινική τοξίνη (Botox)


Το botox μπορεί να κάνει θαύματα στο στρες που όλες οι νύφες βιώνουν, αφού μπορεί να εξαφανίσει το άγχος από την έκφραση του προσώπου - δυστυχώς όχι και από το μυαλό. Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται με διαφορετική προσέγγιση, αφού σκοπός είναι να περιοριστούν η ένταση και οι έντονες εκφράσεις στο μέτωπο και το μεσόφρυο, αλλά να διατηρηθεί η επιθυμητή κίνηση σε αυτές τις περιοχές. Αυτό επιτυγχάνεται με μία ελαφρώς διαφορετική τεχνική έγχυσης της τοξίνης, κατά την οποία αραιώνεται η δοσολογία και αλλάζουν τα σημεία έγχυσης. Το αποτέλεσμα είναι ένα βλέμμα ξεκούραστο, χαλαρό και χωρίς ρυτίδες.

* Μεσοθεραπεία Λάμψης και Ενυδάτωσης

Το μυστικό για λαμπερή εμφάνιση είναι η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά με μεσοθεραπεία, δηλαδή ενδοδερμική έγχυση ενός πλούσιου και θρεπτικού για το δέρμα κοκτέιλ ουσιών, αποτελούμενου από βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ και παράγοντες άμεσης λάμψης. Η θεραπεία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά ακόμη και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιώντας ουσίες με δράση αποσυμφόρησης, βελτίωσης της αιματικής και λεμφικής μικροκυκλοφορίας και πλούσιας αναζωογόνησης. Επίσης, για την επίτευξη ενός πολύ εντυπωσιακού αποτελέσματος λάμψης μπορεί να γίνει μία και μόνη εφαρμογή με καθαρό υαλουρονικό οξύ.

Πότε:

Όποια από τις παραπάνω θεραπείες και αν επιλέξεις, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις τουλάχιστον 2 μήνες πριν από την ημέρα του γάμου, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο της επανάληψης, όπου απαιτείται.

Ευχαριστούμε την κ. Βενετία Μπλιάμπτη, δερματολόγο - αφροδισιολόγο με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία και ιδιαίτερα στην laser θεραπευτική, με πολύχρονη δραστηριοποίηση σε ένα από τα πρώτα δερματολογικά ιατρεία που χρησιμοποίησαν laser στην Ελλάδα, επιστημονική υπεύθυνη του Τμήματος Δερματολογίας της Μ.Γ. Κλινικής <<Ρέα>> (www.bliamptivenetia.gr, venetiagbliampti@gmail.com)

Περισσότερα στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>