Στο σπίτι: 8 κανόνες για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα κατ' οίκον.


1. Διατροφή απαλλαγμένη από λιπαρά και ζάχαρη καθώς και άφθονη πρόσληψη νερού βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, αλλά και στη μείωσή της. Προτίμησε τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες και βιταμίνες, όπως κρέας, ψάρι, ωμούς ξηρούς καρπούς, υδατάνθρακες ολικής άλεσης και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

2. Η γυμναστική είναι απαραίτητη. Στο γυμναστήριο ζήτησε από το γυμναστή να σου δείξει ασκήσεις που στοχεύουν σε μηρούς και γλουτούς. Εναλλακτικά, ξεκίνησε καθημερινό περπάτημα. Προσοχή, ο βηματισμός πρέπει να είναι ταχύς, για να υπάρχει αποτέλεσμα ή να εναλλάσσεις διαστήματα πιο χαλαρού περίπατου με πιο έντονου βηματισμού, ανάλογα με τις αντοχές σου.

3. Καθιέρωσε μια τελετουργία περιποίησης στο σπίτι. Πρώτο βήμα είναι πάντα η απολέπιση, αφού πιο λεία η επιδερμίδα τόσο λιγότερο φαίνεται η κυτταρίτιδα. Επίλεξε ένα τζελ απολέπισης και άπλωσέ το σε νωπή επιδερμίδα, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Δοκίμασε επίσης να κάνεις απολέπιση με μια βούρτσα σώματος, με φυσική τρίχα, σε στεγνό δέρμα. Είναι λίγο επώδυνο, αλλά χαρίζει μοναδική λάμψη και λείανση.

4. Χρησιμοποίησε καθημερινά ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας. Τζελ, κρέμα ή ορός, δεν έχει σημασία αρκεί η χρήση του να είναι καθημερινή. Τα προϊόντα αυτά έχουν πλέον λεπτές υφές που απορροφούνται εύκολα, ώστε να μπορείς να ντυθείς αμέσως.

5. Το μασάζ, με αρκετή πίεση από το κάτω μέρος του ποδιού προς τα επάνω, είναι η κίνηση που κάνει όλη τη διαφορά στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μπορείς να το κάνεις με τα χέρια ή, για ακόμη πιο μεγάλη πίεση, με ένα ειδικό αξεσουάρ για μασάζ που βρίσκεις στα φαρμακεία.

6. Εκμεταλλεύσου το διάστημα του ύπνου και άπλωσε ένα προϊόν νύχτας κατά της κυτταρίτιδας. Το βράδυ ο οργανισμός μπαίνει σε έντονη διαδικασία ανάπλασης, άρα τα συστατικά του προϊόντος αποδίδουν καλύτερα.

7. Συνδύασε τη χρήση προϊόντων κυτταρίτιδας με κρέμες σώματος κατά της χαλάρωση. Συχνά κυτταρίτιδα και χαλάρωση εμφανίζονται μαζί και είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις. Οι κρέμες σύσφιξης αφήνουν το δέρμα ακόμη πιο λείο και υγιές, μειώνοντας έτσι και την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

8. Το μαύρισμα καμουφλάρει την κυτταρίτιδα. Σε καταστάσεις άμεσης ανάγκης μπορείς να χρησιμοποιείς ένα self tan που θα δώσει άμεσα χρώμα στα πόδια σου κάνοντάς τα πιο σφριγηλά.


 Ιατρικές λύσεις κατά της κυτταρίτιδας στη σελίδα 2


Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>