top article

Οι ουλές αποτελούν το αποτέλεσμα της επούλωσης του δέρματος μετά από τραυματισμό, μετά από έντονη φλεγμονή και φυσικά από ακμή. Οι ανοικτοί πόροι, κυρίως στην περιοχή της μύτης και στα μάγουλα, αλλά ίσως και στο μέτωπο ή το πηγούνι, αποτελούν την έξοδο προς το περιβάλλον των σμηγματογόνων αδένων, μέσω της οποίας γίνεται η μεταφορά των απαραίτητων λιπιδίων στην επιφάνεια του δέρματος.


Λύσεις
Μικροδερμοαπόξεση: Με τη χρήση μηχανήματος που αποτελείται από μικροκρυστάλλους διαμαντιών η μέθοδος επιτυγχάνει την απόξεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τη λείανση και ομογενοποίηση της υφής της επιδερμίδας και τη βελτίωση της όψης των ουλών και των ανοικτών πόρων.
Χημικά peeling: Διαχωρίζονται σε ήπια και βαθύτερα peeling και πρέπει να γίνονται μόνο από εξειδικευμένο γιατρό. Το αποτέλεσμα είναι η απολέπιση, η αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων, η λείανση και εξομάλυνση της υφής των ουλών, καθώς και η σύσφιγξη των ανοικτών πόρων.
Microneedling: Μία συσκευή αποτελείται από ιδιαίτερα λεπτές βελόνες, που μπαίνουν στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας με συγκεκριμένη συχνότητα, ένταση και βάθος και διεγείρουν τα δερματικά κύτταρα για να αρχίσουν την έντονη παραγωγή κολλαγόνου. Οι πόροι του δέρματος σφίγγουν σημαντικά και βελτιώνονται εντυπωσιακά οι ουλές ακμής και οι λεπτές ρυτίδες.
Fractional Laser: Αποτελεί τη νεότερη εξέλιξη για τις ουλές και τους πόρους. Επειδή η ακτίνα του εν λόγω laser “χτυπάει” τμηματικά, αποφεύγονται οι έντονοι ερεθισμοί και συγχρόνως επιτυγχάνεται διάσπαση της βάσης των ουλών, διέγερση της παραγωγής νέου κολλαγόνου και αναδιαμόρφωση των κολλαγόνων ινών. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό με ταχύτατη και άριστη αποκατάσταση ακόμα και στα βαρύτερα περιστατικά.


Χρόνοι
Η απόσταση ανάμεσα στις συνεδρίες είναι για όλες τις μεθόδους 20-30 ημέρες, ενώ ο αριθμός συνεδριών ενδεικτικά διαμορφώνεται ως εξης:

Μικροδερμοαπόξεση: 6-12 συνεδρίες διάρκειας 15-20 λεπτών
Χημικό peeling: 4-6 συνεδρίες διάρκειας ολίγων λεπτών
Microneedling: 6-10 συνεδρίες διάρκειας 15-20 λεπτών
Fractional laser: 2-3 συνεδρίες διάρκειας 20-30 λεπτων


Ενδείξεις – Αντενδείξεις
Γενικά τα ήπια χημικά peeling, το Microneedling και η μικροδερμοαπόξεση επιλέγονται για ήπια περιστατικά με λίγες και αρκετά επιφανειακές δερματικές ουλές και λίγους σε αριθμό και επιφάνεια δερματικούς πόρους. Αντίθετα, για βαρύτερα περιστατικά, ουσιαστικά αποτελέσματα παρέχει η χρήση των Fractional laser, όπως και των ισχυρότερων peelings. Για όλες τις μεθόδους η εφαρμογή αντενδείκνυται σε περιπτώσεις ενεργής φλεγμονής του δέρματος ή παρουσίας έντονης υπερμελάγχρωσης και δερματικών δυσχρωμιών.


Κίνδυνοι – Επιπλοκές
Στα χέρια ενός έμπειρου, εξειδικευμένου δερματολόγου όλες οι παραπάνω μέθοδοι είναι απόλυτα ασφαλείς με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και ελάχιστη ενόχληση. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις και κυρίως όταν πρόκειται για ασθενείς με ιδιαίτερα ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα μπορεί να προκύψει πρήξιμο και ερεθισμός που να μην υποχωρούν, τα οποία αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή.


Ενδεικτικό Κόστος

Το κόστος για κάθε μέθοδο ποικίλει ασφαλώς ανάλογα με τη βαρύτητα και την έκταση κάθε περιστατικού. Ενδεικτικά, το χημικό peeling στα 120-200€, το Microneedling στα 150-200€, το Fractional laser στα 400-600€ και η μικροδερμοαπόξεση στα 100-150€ ανά συνεδρία.

Ευχαριστούμε τη Δρ. Κορίνα Τζίμα, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο- Εξειδικευμένη Δερματοχειρουργό (dermatology.com.gr).Σχετικά θέματα:

Όμορφη μετά το καλοκαίρι
Lifting χωρίς χειρουργείο
Γράμμωση χωρίς γυμναστική

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>