top article
Βάση για άμεση λείανση και ομοιομορφία Instant Skin Corrector 5” της Garnier Οι μέρες των γιορτών που οι επίσημες έξοδοί μας πολλαπλασιάζονται, αποτελούν την καλύτερη αφορμή για ανανέωση. Ολοκαίνουργιες, αλλά και παλαιότερες αποτελεσματικές τεχνικές, σβήνουν τα σημάδια της κούρασης και του χρόνου από το πρόσωπό μας και αναδεικνύουν άμεσα τον πιο όμορφο, δροσερό και λαμπερό εαυτό μας.

Dual fractional RF

Το γνωστό για τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα Dual Fractional RF καινοτομεί με δύο ολοκαίνουριες κεφαλές, που χαρίζουν πρωτόγνωρη λάμψη σε πρόσωπο και ντεκολτέ. Το συγκεκριμένο μηχάνημα επικεντρώνει τη δράση του στο χόριο, βαθιά κάτω από το δέρμα, αλλά αφήνει ανέπαφη την επιδερμίδα. Έτσι, έχουμε ανάπλαση δέρματος και σύσφιξη από μέσα προς τα έξω, που είναι και το βασικό ζητούμενο. Τώρα έρχονται να προστεθούν και δύο πρωτοποριακές κεφαλές, που επιτυγχάνουν ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

α) SRF κεφαλή: Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του διάσημου πλέον Thermage, αλλά χωρίς τις συχνές λιποατροφίες που αυτό προκαλούσε. Η κεφαλή αυτή εφαρμόζεται πάνω στην επιδερμίδα και θερμαίνει διαδερμικά το χόριο, αναγκάζοντας έτσι το δέρμα μας να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Διαθέτει και μονοπολική και διπολική λειτουργία, ώστε ο γιατρός να μπορεί να επιλέξει, ανάλογα με το βάθος στο οποίο θέλει να “στείλει” την ενέργεια. Η SRF είναι ιδανική για τις “δύσκολες” περιοχές, όπως είναι το ενοχλητικό προγούλι και το χαλαρό περίγραμμα του προσώπου, ενώ είναι κατάλληλο και για σύσφιξη στο σώμα. Επειδή ακριβώς δεν τραυματίζει εξωτερικά το δέρμα, δεν χρειάζεται και κάποια ιδιαίτερη προσοχή μετά τη συνεδρία, πέρα φυσικά από την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ή ορού.

β) MRF κεφαλή: Η δεύτερη κεφαλή είναι ιδανική για όλο το υπόλοιπο πρόσωπο και χαρίζει ασύγκριτα νεανική όψη και λάμψη. Η MRF διαθέτει πολλές μικροβελόνες, που όμως δεν τρυπούν απλώς το δέρμα για να προκαλέσουν κινητοποίηση του μηχανισμού παραγωγής κολλαγόνου, αλλά στην άκρη τους διοχετεύουν ραδιοκύματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρουν όλη την ενέργεια στο επιθυμητό βάθος, αφήνοντας όμως την επιδερμίδα ανέπαφη. Το γεγονός πως το βάθος διείσδυσης μπορεί να ρυθμιστεί από 0.5 -3.5 χιλ., δίνει στον γιατρό τη δυνατότητα να επιλέξει άλλη ρύθμιση για την περιοχή των ματιών, το μέτωπο ή τα ζυγωματικά, ανάλογα με το πάχος του δέρματος και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιοχής.

Πλεονεκτήματα
Επειδή με τις νέες κεφαλές δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής σε απόλυτα ελεγχόμενο βάθος, αποφεύγονται τα δυσάρεστα φαινόμενα λιποατροφίας ή λιποδυστροφίας, που έχουν ταλαιπωρήσει αρκετό κόσμο στο παρελθόν. Επίσης, τα lasers συνήθως πρώτα “καίνε” την επιδερμίδα και μετά φτάνουν στο επιθυμητό βάθος, πρόβλημα που τώρα με την κεφαλή του microneedling λύνεται, αφού η επιδερμίδα “παρακάμπτεται”. Με τις νέες κεφαλές δεν απαιτείται αναισθησία, αφού το μηχάνημα διαθέτει ειδική ψυκτική κεφαλή τόσο για πριν όσο και για μετά τη συνεδρία.

Χρόνοι
Απαιτούνται 3-4 συνεδρίες των 20-40 λεπτών και με απόσταση 3-4 εβδομάδων -το μεσοδιάστημα είναι απαραίτητο για τη διαδικασία της ενδογενούς παραγωγής του κολλαγόνου. Η ελαφρά ερυθρότητα που εμφανίζεται μετά τη συνεδρία υποχωρεί άμεσα. Η θεραπεία γίνεται όλους τους μήνες του χρόνου, δεν επηρεάζεται από την ηλιοφάνεια και τα αποτελέσματά της έχουν μεγάλη διάρκεια, αφού ύστερα από 12-18 μήνες έχει υποχωρήσει μόλις το 50% του τελικού αποτελέσματος, ενώ μία επαναληπτική συνεδρία τον χρόνο αρκεί για συνεχή διατήρηση.

Για το ρεβεγιόν
Καλό είναι να κάνουμε 1 συνεδρία 2 εβδομάδες πριν από τη μεγάλη μας εμφάνιση.
Ενδεικτικό κόστος:

250-350 € ανά συνεδρία.

Νανο-λιπομεταφορά
Μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για άμεση και εντυπωσιακή λάμψη, με πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Η λιπομεταφορά, ανάλογα με το μέγεθος των εργαλείων που χρησιμοποιούνται και του ιστού που μεταμοσχεύεται, διακρίνεται σε μακρό -, μικρό- και νανό-λιπομεταφορά. Η νανο-λιπομεταφορά στην ουσία “μεταμοσχεύει” στο δέρμα απειροελάχιστου μεγέθους λιποτεμαχίδια, σχεδόν σε μέγεθος κυττάρου, και πραγματοποιείται με μικροκάνουλες κάτω του χιλιοστού. Αφού ληφθεί το λίπος από τις περιοχές που υπάρχει σε περίσσεια, ο γιατρός το επεξεργάζεται στην ειδική συσκευή και προκύπτει τελικά ένα διάλυμα που περιέχει κύτταρα λίπους, ικανά να περάσουν από τη μύτη της μικρότερης δυνατής σύριγγας. Πρακτικά, η θεραπεία της νανο-λιπομεταφοράς είναι σαν μία βαθιά μεσοθεραπεία με πιο εντυπωσιακά κλινικά αποτελέσματα που διαρκούν πολλούς μήνες. Στην πραγματικότητα μπορεί να συγκριθεί ως αποτέλεσμα μόνο με τη μεσοθεραπεία βλαστοκυττάρων, η οποία όμως πραγματοποιείται ύστερα από ενζυμικό διαχωρισμό του λίπους και κατάλληλο φιλτράρισμα με πολλαπλάσιο φυσικά κόστος από τη νανο-λιπομεταφορά.

Χρόνοι
Γίνεται σε μία και μόνη συνεδρία, ενώ το λίπος λαμβάνεται από τα σημεία στα οποία περισσεύει, όπως τα γόνατα, η κοιλιά και οι μηροί, με ελαφρά τοπική αναισθησία. Εμφανίζεται ήπιο οίδημα και ίσως κάποιες μελανιές για 2-3 μέρες.
Για το ρεβεγιόν:

Τουλάχιστον 10 ημέρες πριν, καθώς όσο περνά ο χρόνος μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα.

Ενδεικτικό Κόστος:
Περίπου 500 €.


Συνέχεια στη σελίδα 2Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>