top article

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πρόκειται για μία από τις πέντε πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής. Σήμερα, υπάρχουν στη διάθεση των πλαστικών χειρουργών διάφορες τεχνικές, ώστε ένας έμπειρος γιατρός να μπορεί να προτείνει την καταλληλότερη για κάθε υποψήφια ξεχωριστά. Παρ' όλα αυτά, η πλέον δοκιμασμένη μέθοδος, η οποία έχει και τα πιο εντυπωσιακά και φυσικά αποτελέσματα, είναι εκείνη με τα σύγχρονα ανατομικά ενθέματα σιλικόνης.

Η τεχνική και το σετ μέτρησης

Τα ενθέματα αυτά τοποθετούνται με απόλυτη ασφάλεια πάνω ή κάτω από τους μυς του θώρακα, ή και μόνο κάτω από τη θήκη των μυών του θώρακα. Τα ενθέματα εισάγονται από μια μικρή τομή, η οποία βρίσκεται είτε γύρω από τη θηλή είτε κάτω από τον μαστό, είτε στη μασχάλη, ενώ μέσα σε λίγους μήνες γίνεται σχεδόν αόρατη. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως πια, χάρη σε ένα ειδικό σετ μέτρησης στήθους, κάθε υποψήφια μπορεί να «προβάρει» το νέο της στήθος στο ιατρείο και να έχει ρεαλιστική εικόνα, ώστε να επιλέξει το μέγεθος εκείνο που πραγματικά της ταιριάζει πριν από το χειρουργείο. Η μέτρηση αυτή είναι πολύ σημαντικό και γίνεται σε όλες τις υποψήφιες, ώστε να λύνεται κάθε απορία για το πώς θα είναι και πως θα φαίνεται το στήθος μετά την επέμβαση. Η εκλογή του ενθέματος γίνεται πάντα ύστερα από εκτενή συζήτηση με τον γιατρό, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις, τον σωματότυπο, το ύψος και το βάρος της υποψήφιας, σε συνδυασμό με τις μετρήσεις, στοχεύοντας στο πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ο χρόνος και οι προϋποθέσεις
Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα και γίνεται με γενική αναισθησία ή και μέθη. Η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια κιόλας μέρα -αφού η επέμβαση είναι σχετικά ανώδυνη- και στις καθημερινές δραστηριότητες σε διάστημα 3-5 ημερών. Ουσιαστικά, ο πόνος δεν είναι τίποτα άλλο από μια έντονη "ενόχληση" στο στήθος, σαν πιάσιμο, για 2-3 ημέρες, που περνάει με απλά παυσίπονα. Με την αύξηση του στήθους γίνεται ταυτόχρονα και ανόρθωσή του, ενώ πρέπει να φοριέται ένα αθλητικό σουτιέν για διάστημα 3-4 εβδομάδων. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα και η όποια πιθανότητα επιπλοκών είναι πολύ μικρή, αρκεί η επέμβαση να πραγματοποιηθεί από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Η τοποθέτηση ενθεμάτων στο στήθος δεν σχετίζεται σε καμιά περίπτωση με τον καρκίνο του μαστού και δεν επηρεάζει τον θηλασμό, άρα δεν είναι απαραίτητο κάποια να έχει κάνει αποκτήσει ήδη οικογένεια, ώστε να προχωρήσει σε αυξητική στήθους. Η επέμβαση πραγματοποιείται σε γυναίκες 18 ετών και άνω.

Η χρήση λίπους
Εναλλακτικά η αύξηση του μαστού μπορεί να γίνει και με τη χρήση λίπους, που λαμβάνεται από την ίδια την υποψήφια, πλην όμως το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσα προβλέψιμο και απαιτείται η μεταμόσχευση λίπους να γίνει 3 με 4 φορές. Τα ενθέματα δεν χρειάζονται αλλαγή με το πέρασμα του χρόνου και διαρκούν μία ζωή.


Ευχαριστούμε τον Μάνο Παντελίδη, πλαστικό χειρουργό, Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής 251 ΓΝΑ, τ. Διευθυντή Whiston Hospital, Liverpool, Αγγλία(www.justbreast.gr)


Σχετικά Θέματα:
Skin Care: Οι 5+1 συνήθειες που μας γερνούν
Διαγωνισμός La Prairie: Κερδίστε την πιο exclusive περιποίηση προσώπου με την σειρά Cellular Swiss Ice Crystal
7 μορφές άσκησης για γρήγορο αδυνάτισμα

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>