top article

Προκειμένου μια μη επεμβατική μέθοδος αναζωογόνησης προσώπου να δώσει ένα τόσο επιτυχημένο αποτέλεσμα που να προσομοιάζει του χειρουργείου, θα πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα αίτια που κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει γερασμένο. Δηλαδή, να αποκαθιστά και τη χαλάρωση των ιστών και τη μείωση του όγκου του λίπους και του οστέινου σκελετού, αλλά και να λειαίνει την επιφάνεια του δέρματος. Το υγρό facelift αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό μη επεμβατικών -ή ελάχιστα επεμβατικών- τεχνικών που δρουν στοχευμένα σε καθένα από τα παραπάνω προβλήματα. Στα πλεονεκτήματά του είναι επίσης ότι μπορεί να χαρίσει τέλειο πρόσωπο για το ρεβεγιόν με εφαρμογή μόλις 10 ημέρες πριν.

> Η διαδικασία
Η μέθοδος ξεκινά με την αποκατάσταση των χαλαρών ιστών (που συνήθως συγκεντρώνονται γύρω από τα πλάγια του στόματος και καταστρέφουν το περίγραμμα του προσώπου), καθώς και με την ανόρθωση του λίπους του μέσου προσώπου. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται Silhouette Soft και αφορά την τοποθέτηση μέσα από το δέρμα απορροφήσιμων ραμμάτων πολυγαλακτικού οξέος με διάρκεια ζωής 12-18 μήνες. Στη συνέχεια, ακολουθεί η αποκατάσταση του χαμένου όγκου στα τμήματα του προσώπου που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Η διαδικασία ξεκινά από τα ζυγωματικά και καταλήγει στις ρυτίδες γύρω από το στόμα, τα χείλη, την αύλακα των δακρύων, την περιοχή δίπλα στο πηγούνι, τους κροτάφους και το μεσόφρυο. Για να επιτευχθεί αυτό ο γιατρός χρησιμοποιεί τα γνωστά μας fillers:
-    Υαλουρονικό Οξύ: Χρησιμοποιείται υαλουρονικό μεγάλης πυκνότητας, ώστε να προσφέρει μέγιστο και άμεσο αποτέλεσμα με διάρκεια 1 έτους.
-    Υδροξυαπατίτης (Radiesse): Προσφέρει πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα και χρησιμοποιείται για αύξηση των ζυγωματικών και του πηγουνιού.
-    Πολυγαλακτικό Οξυ (Sculptra): Εφαρμόζεται σε μορφή διαλύματος, το οποίο απορροφάται σταδιακά και δίνει τη θέση του σε κολλαγόνο που προσκολλάται γύρω του.
-    Λίπος: Όταν ο όγκος προς αποκατάσταση είναι μεγάλος, η μικρολιπομεταφορά αποτελεί την ιδανική λύση. Αν και το οίδημα μετά την εφαρμογή είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, η διάρκεια και η φυσικότητα του αποτελέσματος μας αποζημιώνει, αφού τα βλαστοκύτταρα του λίπους αναζωογονούν το δέρμα που εμφανίζει πρωτόγνωρη λάμψη ακόμα και ύστερα από 1 χρόνο.
Στη συνέχεια, σειρά έχει το χημικό lifting, κατά το οποίο με τη βοήθεια του botox αντιμετωπίζονται οι οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, οι κατακόρυφες του μεσοφρύου, το “πόδι της χήνας”, αλλά και ανυψώνονται τα πεσμένα φρύδια και οι γωνίες του στόματος, ενώ αποκαθίστανται και οι χαλαρές λωρίδες στον λαιμό. Τέλος, ο γιατρός φροντίζει για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, κυρίως με τη χρήση του νέου RF microneedling, του χημικού peeling ή της μεσοθεραπείας με PRP.


> Οι λεπτομέρειες
Κλειδί στην όλη διαδικασία είναι να τηρηθεί κατά γράμμα η σειρά των παραπάνω εφαρμογών, αφού οποιαδήποτε τροποποίηση μπορεί να οδηγήσει σε ακρότητες και δύσμορφα αποτελέσματα. Το υγρό facelift πραγματοποιείται στο ιατρείο σε μία και μόνη συνεδρία με τοπική αναισθησία. Μοναδική προϋπόθεση είναι η απουσία ιστορικού αλλεργιών και η αποφυγή λήψης ασπιρίνης - αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Απόλυτη αντένδειξη αποτελεί η πολύ μεγάλη περίσσεια δέρματος.


Ευχαριστούμε τον Γεώργιο Ρέμπελο MD, FEBOPRAS, Πλαστικό Χειρουργό, πιστοποιημένο από το European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (www.fplasty.gr, info@fplasty.gr)
Σχετικά Θέματα:
Το πιο λαμπερό χαμόγελο
Διαγωνισμός La Prairie: Κερδίστε την πιο exclusive περιποίηση προσώπου με την σειρά Cellular Swiss Ice Crystal
7 μορφές άσκησης για γρήγορο αδυνάτισμα

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>