top article

Έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια από την εποχή που το θέμα της εμμηνόπαυσης εθεωρείτο ταμπού, ενώ η χρήση των τότε διαθέσιμων ορμονών αντιμετωπιζόταν με καχυποψία λόγω των πολλαπλών επιπλοκών τους. Σήμερα η επιστήμη έχει προχωρήσει στη χρήση των βιοπανομοιότυπων, δηλαδή των "φυσικών " ορμονών που διαθέτουν ταυτόσημη σύνθεση με αυτήν του γυναικείου οργανισμού και μπορούν να ξαναδώσουν σε κάθε γυναίκα τη χαρά της ζωής, ενισχύοντας την υγεία αλλά και το σφρίγος της στην ωριμότητα.

Αλήθειες και Λεπτομέρειες

1. Οι βιοπανομοιότυπες ορμόνες έχουν την ίδια χημική σύσταση με αυτή του ανθρώπινου σώματος, επομένως ο οργανισμός τις αναγνωρίζει σαν δικές του και επιστρέφει στην ομαλή του λειτουργία.
2. Αναπαράγουν πιστά τη λειτουργία των ορμονών που υπήρχαν στο γυναικείο σώμα μέχρι την κλιμακτήριο.
3. Στις βιοπανομοιότυπες ανήκουν η οιστρόνη, η οιστραδιόλη, η διϋδροεπιανδροστερόνη, η προγεστερόνη, η τεστοστερόνη και η πρεγνενολόνη. Αυτές οι ορμόνες χορηγούνται από τους ειδικούς σε κάθε γυναίκα εξατομικευμένα, στη δοσολογία ακριβώς που απαιτείται.
4. Χορηγούνται ως θεραπεία υποκατάστασης των ορμονών που "χάνει" η γυναίκα μετά τα 50, αφού ελεγχθεί το ιατρικό ιστορικό της, αλλά και αυτό της οικογένειας της.
5. Η στενή παρακολούθηση και οι προσαρμογές στην χορήγηση των βιοπανομοιότυπων ορμονών κρίνονται απαραίτητες.
6. Χορηγούνται ως “απάντηση” στις έντονες εξάψεις και την κολπική ατροφία, παρεμποδίζουν τον καρκίνο του εντέρου και τα κατάγματα, ενώ αυξάνουν τη λίμπιντο και επαναφέρουν την ενέργεια.
7. Κάνουν καλό στην καρδιά, στα οστά και στο δέρμα.
8. Δεν είναι επικίνδυνες, όπως ήταν οι “παλιές” ορμόνες. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι συνθετικές και επιπλέον δημιουργούνται με συστατικά tailor made ακριβώς με γνώμονα τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε γυναίκας. Επίσης, δεν μεταβολίζονται στο ήπαρ και δεν διεγείρουν τα κύτταρα του μαζικού αδένα του μαστού.
9. Δεν είναι “καινούργιες”, αφού μετρούν 20 χρόνια εφαρμογής σε χιλιάδες γυναίκες. Η εμπειρία έχει αποδείξει την υπεροχή τους έναντι άλλων σκευασμάτων ανακούφισης των εμμηνοπαυσιακών γυναικών.
10. Για την έναρξη της θεραπείας απαιτείται μία απλή εξέταση αίματος για να προσδιοριστούν τα επίπεδα των ορμονών και να συνταγογραφηθεί η ακριβής δοσολογία.
11. Αφού ξεκινήσει η θεραπεία, είναι απαραίτητη η στενή παρακολούθηση από τον γιατρό και οι προσαρμογές στην χορήγηση των ορμονών έως ότου αποκατασταθεί η ισορροπία.
12. Συγχρόνως με τη λήψη των ορμονών απαιτείται υγιεινή διατροφή, τακτική λήψη των κατάλληλων βιταμινών για την αντιγήρανση, συχνή άσκηση και γενικότερη υιοθέτηση ενός ισορροπημένου και υγιούς μοντέλου ζωής.
13. Οι βιοπανομοιότυπες ορμόνες διατίθενται σε μορφή κρέμας, η οποία εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές κρέμες, λόγω της πληθώρας των ιδιαιτεροτήτων των οργανισμών των γυναικών. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, έχει εξειδικευμένες ορμονικές ανάγκες και γι' αυτό χρειάζεται τη δική της “προσωπική” κρέμα και το ατομικό της πρόγραμμα υποκατάστασης ορμονών.

Ευχαριστούμε την Ελεάνα Παπαχαραλάμπους, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ορθοβιοτικής Ιατρικής, Ορθοβιοτική Ιατρική Πολυϊατρείο Πρόληψης και Αντιγήρανσης (www.orthobiotiki.com)

Σχετικά Θέματα:
Σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική
Αφιέρωμα Αισθητική: Υγρό Facelift
Αφιέρωμα Αισθητική: Αυξητική Στήθους

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>