top article

Εάν στοχεύεις σε νεανικό λαμπερό πρόσωπο και μόλις ένα μήνα πριν από το γάμο, η δερματολόγος Βενετία Μπλιάμπτη μας συστήνει τη μέθοδο PRP & Fractional Laser.

Θεραπεία PRP

Πρόκειται για μία από τις πιο πρωτοποριακές, αλλά και δημοφιλείς θεραπείες της σύγχρονης αισθητικής ιατρικής, με στόχο την ανανέωση και τη λαμπερή όψη του προσώπου και του ντεκολτέ. Καθώς η PRP είναι μία απόλυτα φυσική θεραπεία, θεωρείται ιδανική επιλογή και για τη νυφική προετοιμασία. Στη θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) χρησιμοποιείται ένας πλούσιος σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες ορός, που προέρχεται από το ίδιο μας το αίμα. Ο ορός αυτός διαθέτει εξειδικευμένες πρωτεΐνες που επανορθώνουν τις κυτταρικές βλάβες και αναπλάθουν το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας λαμβάνεται μία μικρή ποσότητα αίματος, η οποία φυγοκεντρείται, ώστε να διαχωριστούν τα έµµορφα συστατικά από τον ορό, ενώ συχνά ο ορός εμπλουτίζεται με ορισμένα στοιχεία που διεγείρουν τα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια, ο εµπλουτισµένος αυτόλογος ορός εφαρμόζεται με µεσοθεραπεία ή στοχευµένα στις ρυτίδες. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς επιτυγχάνεται ενεργοποίηση της κυτταρικής αναγέννησης, ανάπτυξη νέου ιστού και επούλωση των κυτταρικών βλαβών. Τα αποτελέσματα είναι εµφανή από την πρώτη κιόλας εβδοµάδα, ενώ η βελτίωση µεγιστοποιείται µέσα στις επόµενες εβδοµάδες. Εντυπωσιακά, επίσης, είναι τα οφέλη σε απαιτητικές περιοχές, όπως κάτω από τα µάτια, στο άνω χείλος, στο ντεκολτέ και στον λαιµό.


Συνδυασμός με Fractional

H συνδυαστική εφαρμογή της θεραπείας PRP µε τη θεραπεία Fractional Erbium Glass Laser ενισχύει ακόμη περισσότερο τα ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα του PRP. Στην περίπτωση του συνδυασμού, πρώτα γίνεται η εφαρμογή του laser, σαρώνοντας όλη την επιφάνεια του δέρµατος. Οι πολλαπλές µικροσκοπικές δέσµες φωτός διεισδύουν στο κατώτερο στρώµα του δέρµατος, αφήνοντας ανέπαφη την επιφανειακή επιδερμίδα και προκαλώντας έναν ελεγχόμενο «τραυματισμό», ο οποίος δεν είναι ορατός εξωτερικά και κινητοποιεί ταχύτατα τις διαδικασίες ανάπλασης του δέρματος. Η ολιστική αναδόµηση συνεχίζεται για αρκετές εβδομάδες, ενώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο µε την PRP τεχνική. Η εφαρμογή του εμπλουτισμένου ορού μπορεί να ακολουθήσει ως ενέσιµη µεσοθεραπεία 15 ημέρες μετά τη συνεδρία με το Fractional Laser ή και αμέσως μετά. Στη δεύτερη περίπτωση, ο ορός τοποθετείται άµεσα στο δέρµα µε τη µορφή τοπικής µάσκας, καθώς οι φωτεινές δέσµες του laser δηµιουργούν «ιστικές διόδους», επιτρέποντας την πλήρη εισχώρηση στη βαθύτερη στιβάδα του δέρµατος.

Ευχαριστούµε την κα Βενετία Μπλιάµπτη, δερµατολόγο-αφροδισιολόγο µε εξειδίκευση στην Αισθητική Δερµατολογία και στη Laser θεραπευτική, µε πολύχρονη εµπειρία σε ένα από τα πρώτα δερµατολογικά ιατρεία µε συστήµατα Laser, επιστηµονική υπεύθυνη του τµήµατος Δερµατολογίας της Γ.Μ.Γ κλινικής Ρέα. (www.bliamptivenetia.gr)


Σχετικά Θέματα:
Σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική
Αφιέρωμα Αισθητική: Υγρό Facelift
Αφιέρωμα Αισθητική: Αυξητική ΣτήθουςΙανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>