top article

Τέλειο προφίλ με ρινοπλαστική και Liquid Face Lift μόλις ένα με δύο μήνες πριν από το γάμο. Ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου μας μιλά αναλυτικά για τη μέθοδο.

Ρινοπλαστική

Αν η φύση δεν σε έχει προικίσει με την τέλεια μύτη, η ρινοπλαστική υπόσχεται να σου χαρίσει το ιδανικό ανφάς και προφίλ. Μια ρινοπλαστική θεωρείται επιτυχημένη, όταν διορθώνει τόσο τα ανατομικά όσο και τα λειτουργικά προβλήματα, καθώς και όταν η μύτη ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του προσώπου, ώστε να δείχνει φυσική και όχι «πειραγμένη». Η μύτη επειδή ακριβώς είναι ένα εμφανές σημείο του προσώπου, η παραμικρή αλλαγή στο σχήμα της μπορεί να μεταβάλλει ριζικά την εμφάνισή του. Όσο λιγότερο αντιληπτή είναι η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού, τόσο πιο επιτυχημένη θεωρείται η ρινοπλαστική. Έτσι, η τεχνική της ανοιχτής ρινοπλαστικής υιοθετείται όλο και περισσότερο παγκοσμίως, καθώς επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και χειρουργική ακρίβεια. Η εν λόγω μέθοδος χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται λεπτομερής τροποποίηση του ακρορινίου (όταν δηλαδή η άκρη της μύτης είναι ασύμμετρη, υπερμεγέθης κ.λπ.), όταν υπάρχει σοβαρή μετατραυματική βλάβη του σκελετού της μύτης (π.χ., ύστερα από ατύχημα), όταν γίνεται επανορθωτική επέμβαση για τυχόν προβλήματα από προηγούμενη ρινοπλαστική, καθώς και σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών. Στην ανοικτή ρινοπλαστική, εκτός από τις μικρές ανεπαίσθητες τομές στο εσωτερικό των ρουθουνιών, γίνεται και μια μικρή αόρατη τομή μεταξύ αυτών. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ συνήθως δεν απαιτείται η παραμονή στο νοσοκομείο. Αρκετές φορές θεωρείται χρήσιμο για την ισορροπία των χαρακτηριστικών του προσώπου να συνδυαστεί και με άλλη επέμβαση, όπως στο πηγούνι (γενειοπλαστική).

Liquid Face Lift

Πρόκειται για μία μη επεμβατική και εντελώς ανώδυνη μέθοδο, που έρχεται να ανανεώσει την όψη του προσώπου, με διάρκεια έως και δύο χρόνια και μάλιστα χωρίς αποθεραπεία. Είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος, που λειαίνει τις ρυτίδες και αποκαθιστά το σχήμα και τον όγκο του προσώπου. Με την εφαρμογή botox, και συνδυαστικά με άλλες ενέσιμες ουσίες, βελτιώνεται το οβάλ του προσώπου (nefertiti botox), διορθώνονται οι ρυτίδες σε μέτωπο, μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια και τον λαιμό, και ανορθώνονται σημεία του προσώπου, κάνοντας ένα mini lift up των φρυδιών ή ένα advanced skin lift που θα σου αφαιρέσει χρόνια χωρίς χειρουργείο. Εάν η επιθυμία είναι να ενισχυθούν τα ζυγωματικά και να δημιουργηθεί ένα θεληματικό πηγούνι, προτιμάται η ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, το οποίο επίσης δίνει πολύ καλά αποτελέσματα στις ρινοπαρειακές πτυχές και κάτω από τα μάτια (μαύροι κύκλοι), αλλά και για να τονιστεί το περίγραμμα και ο όγκος των χειλιών. Όταν οι ρυτίδες είναι πιο επιφανειακές και λεπτές, χρησιμοποιείται υαλουρονικό ειδικού μοριακού βάρους. Η μέθοδος όμως αισθητικής ανάπλασης του προσώπου, που τελευταία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος παγκοσμίως, είναι το lipofilling, κατά το οποίο ο γιατρός παίρνει αυτόλογο λίπος από την κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς και, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, το χρησιμοποιεί στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Η ανώδυνη και αναίμακτη αυτή μέθοδος γίνεται με ενέσεις και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο, ενώ έχει θεαματικά αποτελέσματα τόσο στην αύξηση του όγκου όσο στην αισθητική ανάπλαση και διαμόρφωση ατελειών της γραμμής του προσώπου και του σώματος.

Ευχαριστούμε τον Δρα Αθανάσιο Αθανασίου MD PhD, πλαστικό χειρουργό, μετεκπαιδευθέντα στο London Clinic UK & Beverly Hills California, επιστημονικό διευθυντή Athens Beverly Hills Plastic Surgery & Athens Beverly Hills Medical Group.
(www.athens-beverlyhills.com
www.abh-medicalgroup.com)


Σχετικά Θέματα:
Το πιο λαμπερό χαμόγελο
Αφιέρωμα Αισθητική: Βλεφαροπλαστική
Νυφική προετοιμασία

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>