top article

Τα φρύδια παίζουν τεράστιο ρόλο στην εικόνα του προσώπου και, μαζί με τα μάτια, αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά εκφραστικά όπλα. Επίσης, είναι ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που αντικρίζει κανείς πάνω μας, ενισχύουν το βλέμμα και αποτελούν sine qua non για κάθε σωστό, ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα φρύδια είναι το σήμα-κατατεθέν πολλών διάσημων γυναικών, από τη Φρίντα Κάλο και την Μπρουκ Σιλντς μέχρι τo νέο it girl Κάρα Ντελεβίν, η οποία επανέφερε την τάση των έντονων φρυδιών (bold brows) στις πασαρέλες.
Όμως συχνά συναντούμε την εικόνα των φαγωμένων, κακοποιημένων ή και ανύπαρκτων φρυδιών, αποτέλεσμα είτε της «χρόνιας μάχης» με το τσιμπιδάκι είτε της υιοθέτησης παλαιότερων trend στο σχήμα των φρυδιών, που πλέον θεωρούνται passé. H πρωτοποριακή τεχνική FUE υπόσχεται να σου προσφέρει φυσικά και πυκνά φρύδια χωρίς μολύβια και μόνιμα tattoo.

Η Tεχνική
Είναι μια νέα και πρωτοποριακή μέθοδος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση των φρυδιών, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για ανθρώπους που πάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών, που επιθυμούν να καλύψουν ουλές από ατυχήματα ή εγκαύματα, που παρουσιάζουν υπερβολική αραίωση φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling, ή ακόμα και λόγω ηλικίας. Η τεχνική FUE αποτελεί την πλέον κατάλληλη μέθοδο αποκατάστασης φρυδιών, καθώς είναι πρακτικά ανώδυνη, έχει μικρότερο χρόνο αποθεραπείας και δεν αφήνει σημάδια ή ουλές όπως η παλαιότερη μέθοδος strip, κατά την οποία ο γιατρός αφαιρούσε λωρίδα δέρματος από το κεφάλι μας. Η εμφάνιση των νέων τριχών αρχίζει σταδιακά ύστερα από μερικές εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται σε 12 περίπου μήνες. Τα αποτελέσματα είναι απόλυτα φυσικά, επιτρέποντας την τοποθέτηση νέων, υγιών, μόνιμων τριχών με την ίδια φορά και γωνία φύτρωσης, την οποία έχουν και οι ήδη υπάρχουσες τρίχες στην περιοχή.

Ο Τρόπος
Ο γιατρός χρησιμοποιεί μεμονωμένα τριχοθυλάκια, που λαμβάνονται από μια επιλεγμένη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής (“δότρια” περιοχή). Συνήθως επιλέγεται μια περιοχή που έχει μεγάλο αριθμό μονών και λεπτών τριχοθυλακίων, προκειμένου οι τρίχες, μεγαλώνοντας, να μοιάζουν όσο περισσότερο γίνεται με τις φυσικές τρίχες των φρυδιών. Για την εξαγωγή των τριχοθυλακίων από το κεφάλι μας χρησιμοποιούνται εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου, ενώ η τοποθέτηση του κάθε τριχοθυλακίου υπό τη σωστή γωνία είναι μεγίστης σημασίας στη μεταμόσχευση φρυδιών, καθώς καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία του πλαστικού χειρουργού που θα την πραγματοποιήσει, αφού απαιτείται μεγάλη ακρίβεια στη γωνία τοποθέτησης, για να μεγαλώσουν οι τρίχες με τη σωστή φορά και να μην έχουμε “δυσάρεστες εκπλήξεις” στην πορεία. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρειαστούν 1-2 συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ οι συνεδρίες έχουν κατά μέσο όρο διάρκεια 4-5 ώρες. Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια δεύτερη συνεδρία αυτή πραγματοποιείται περίπου έπειτα από 12 μήνες περίπου, καθώς θα έχει παρέλθει και ο χρόνος φύτρωσης των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων.

Οι λεπτομέρειες

Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, οπότε είναι αρκετά ανεκτή και μετά τη συνεδρία επιστρέφουμε κανονικά στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μπορεί να παρατηρηθεί μία ελαφριά ερυθρότητα στη λήπτρια περιοχή, η οποία ακολουθεί τη φυσιολογική διαδικασία επούλωσης και ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας έως 10 ημέρες, χωρίς κανένα εμφανές σημάδι. Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρήξιμο, αυτό διαρκεί περίπου 10 ημέρες αλλά αντιμετωπίζεται με ήπια φαρμακευτική αγωγή. Τα αποτελέσματα είναι πολύ φυσικά και αρχίζουν να φαίνονται μετά από μερικές εβδομάδες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αξιολογηθεί πλήρως στους 12 μήνες. Οι τρίχες που θα βγουν θα είναι μόνιμες και απόλυτα υγιείς, αλλά είναι πιθανό να μεγαλώνουν με ταχύτερους ρυθμούς και να χρειάζονται κούρεμα, καθώς προέρχονται από τα μαλλιά μας.

Ενδεικτικό κόστος
Το κόστος της θεραπείας καθορίζεται τόσο από τον αριθμό των τριχοθυλακίων που μεταμοσχεύεται όσο και από την έκταση του προβλήματος και τον τύπο του περιστατικού που επιλέγεται. Επίσης, εξαρτάται από το αν απαιτείται επέμβαση μόνο στο ένα ή και στα δύο φρύδια, καθώς και από τον βαθμό αραίωσης των τριχών, ο οποίος σε κάθε ασθενή είναι διαφορετικός. Ενδεικτικά, η τιμή κάθε συνεδρίας ξεκινά από 600 €.


Ευχαριστούμε τον Δρα Αναστάσιο Βεκρή, πλαστικό χειρουργό, εξειδικευμένο χειρουργό στη μεταμόσχευση μαλλιών, μέλος της ISHRS (Ιnternational Society of Hair Restoration Surgery), και Επιστημονικό Διευθυντή της ειδικής κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics.
(www.advancedhairclinics.gr )


Σχετικά Θέματα:
Σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική
Αφιέρωμα Αισθητική: Υγρό Facelift
Αφιέρωμα Αισθητική: Αυξητική Στήθους

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>