top article

Με τη λιποαναρρόφηση να βρίσκεται σταθερά στο top 3 των δημοφιλέστερων επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής, ιδίως για τους μεσογειακούς λαούς, είναι λογικό να αναζητούνται διαρκώς τρόποι καταπολέμησης του τοπικού πάχους, χωρίς όμως τη “δυσκολία” μίας παραδοσιακής λιποαναρρόφησης. Μετά την Κρυολιπόλυση, η πιο εξελιγμένη τεχνολογία που έρχεται από το Λονδίνο ονομάζεται Laser Lipo και πρόκειται για “γλυπτική” σώματος και προσώπου με αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς ταλαιπωρία.

Ο τρόπος

Η νέα αυτή τεχνική επαναπροσδιορίζει τον τρόπο προσέγγισης της γλυπτικής σώματος και προσώπου. Στην ουσία, η Laser Lipo απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν μια εναλλακτική μέθοδο για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης, η οποία να είναι συγχρόνως και πιο αποτελεσματική από τις γνωστές μη επεμβατικές μεθόδους, να μην εμπεριέχει ρίσκο και να μην απαιτεί τον χρόνο αποθεραπείας των πλήρως επεμβατικών μεθόδων.
Η τεχνική στηρίζεται στην άμεση εφαρμογή laser συγκεκριμένου μήκους κύματος, μέσω μιας οπτικής ίνας που εισχωρεί κάτω από το δέρμα, καταστρέφοντας τις κυτταρικές μεμβράνες των λιποκυττάρων με τη θερμότητα που εκλύεται, λιώνοντας έτσι το υποδόριο λίπος, που στη συνέχεια υγροποιείται. Κατόπιν, το λίπος είτε απομακρύνεται με αναρρόφηση χαμηλής πίεσης ή αφήνεται να απορροφηθεί από τον ίδιο τον οργανισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τα μικρά γράμματα

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και ολοκληρώνεται σε διάστημα περίπου μίας ώρας, ενώ στοχεύει στη βελτίωση συγκεκριμένων προβληματικών περιοχών του σώματος. Οι περιοχές αυτές παρουσιάζουν τοπικά εντοπισμένο λίπος που “αντιστέκεται” σε κάθε δίαιτα και γυμναστική, όπως είναι η μέση, οι γοφοί, τα γόνατα, η περιοχή γύρω από τον ομφαλό, το κάτω μέρος της κοιλιάς, οι γάμπες, τα μπράτσα, αλλά και η περιοχή του στήθους στους άντρες, το λίπος κάτω από το πηγούνι και τις παρειές. Η τεχνολογία Laser Lipo είναι ανώδυνη και γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Μετά την εφαρμογή θα παρουσιαστούν ελάχιστοι μώλωπες, καθώς το laser, διαλύοντας επιλεκτικά το λίπος, κλείνει ταυτόχρονα τα αιμοφόρα αγγεία της περιοχής, ενώ η θεραπεία συνδέεται με ελάχιστες επιπλοκές σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους. Συνήθως το μόνο που παρατηρείται είναι ένα μικρό μούδιασμα στην περιοχή για μερικές ημέρες. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει την επομένη ημέρα, αν και πιθανώς θα χρειαστεί η χρήση ειδικού κορσέ για χρονικό διάστημα 1 έως 2 εβδομάδων.

Πλεονεκτήματα

Πρώτο και βασικό είναι πως το laser μπορεί να εφαρμοστεί ελεγχόμενα, με απόλυτη ακρίβεια και να στοχεύσει αποτελεσματικά στην προβληματική περιοχή, εισχωρώντας στο κατάλληλο βάθος και καταπολεμώντας την περίσσεια του λίπους και την κυτταρίτιδα με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χωρίς ταυτόχρονα να επηρεάζει τους κοντινούς ιστούς. Αυτό είναι που καθιστά την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες άμεση, αφού η επούλωση είναι ταχύτερη και άρα ο χρόνος αποθεραπείας ακόμη μικρότερος. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή Laser Lipo ενεργοποιεί τον οργανισμό για την παραγωγή νέου κολλαγόνου (βασική πρωτεΐνη που χαρίζει τόνωση και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα), ενώ παράλληλα συντελεί στη σύσφιγξη του δέρματος της υπό θεραπεία περιοχής, σμιλεύοντας στην κυριολεξία το σώμα.

Χρόνοι

Συνήθως, μία θεραπευτική συνεδρία ανά περιοχή είναι αρκετή για να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως, όλα εξαρτώνται από την ποσότητα του λίπους που υπάρχει συσσωρευμένο τοπικά. Εδώ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι για την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες, καθώς υπάρχει συνεχής βελτίωση σ’ αυτό το διάστημα. Η διάρκεια αποτελέσματος είναι μόνιμη, εφόσον ακολουθείται ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.

Αντενδείξεις
Η μέθοδος δεν εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, σε άτομα με βηματοδότη και ιατρικό ιστορικό ηπατικής δυσλειτουργίας. Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως, όπως κάθε μορφή λιποαναρρόφησης επεμβατικής ή μη, η Laser Lipo δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος και επομένως δεν ενδείκνυται σε ενδιαφερόμενους με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) πάνω από 30.


Ενδεικτικό Κόστος
Περίπου 1.000 € ανά περιοχή.

Περίληψη
Τα αποτελέσματα της τεχνολογίας laser lipo είναι άμεσα και εμφανή. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν βελτίωση στο περίγραμμα του σώματός τους, λόγω της απομάκρυνσης του λίπους, ενώ τα αποτελέσματα γίνονται θεαματικότερα μετά την πάροδο μερικών εβδομάδων, αφού ο οργανισμός εξακολουθεί να μεταβολίζει το λίπος που απελευθερώθηκε. Η διάρκειά τους είναι μόνιμη, πάντα εφόσον ακολουθείται ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση του βάρους.


Ευχαριστούμε τον κ. Αναστάσιο Τσεκούρα, πλαστικό χειρουργό, Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ.
Το παρόν κείμενο δεν είναι διαφημιστικό και οι τιμές είναι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας.

Σχετικά θέματα:
Body-Shaping στα καλύτερα Spa
PROJECT: Bikini Body
Αναζητάς αποτέλεσμα Botox χωρίς ένεση;

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>