Όσο και να λατρεύουμε τα συνεχώς περιποιημένα νύχια που προσφέρει η ημιμόνιμη μέθοδος του shellac, είναι γεγονός πως τα νύχια ταλαιπωρούνται πολύ. Εάν λοιπόν έχεις την τάση να ανανεώνεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου συνεχώς, τότε είναι πιθανό τα νύχια σου από μέσα να είναι ταλαιπωρημένα, εύθραυστα και θαμπά. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει και για σένα, τότε διάβασε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να τα περιποιείσαι.

1. Εάν τα νύχια σου έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν, η χρήση buffer 2 φορές την εβδομάδα είναι τουλάχιστον επιτακτική. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα τμήματα του νυχιού που έχουν ξεφλουδίσει κι επιπλέον τονώνεται και η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει ακόμη πιο γρήγορα ένα υγιές και λαμπερό νύχι.

2. Η ξεκούραση στα νύχια είναι απαραίτητο βήμα για να μπορέσουν να συνέλθουν. Αφαἰρεσε λοιπόν το ημιμόνιμο από τα νύχια σου, κάνε ένα ολοκληρωμένο μανικιούρ και άφησε τον χρόνο να περάσει. Συμπληρωματικά μπορείς να εφαρμόσεις στα νύχια σου και μια θεραπευτική φροντίδα όπως κάποιο λάδι. 

3. Διατήρησε τα νύχια σου κοντά και περιποιημένα, μόνο έτσι θα απαλλαγείς πρακτικά και πολύ πιο γρήγορα από τις ατέλειες και τις φθορές. Φρόντισε το σχήμα τους να είναι τετράγωνο με στρογγυλεμένες γωνίες για να μην κολλούν στα ρούχα ή σε άλλες επιφάνειες.

4. Η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό από όλα όσα μπορείς να κάνεις. Αναζήτησε μια κρέμα χεριών με πρωτεΐνες, πεπτίδια και θρεπτικά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Μόλις βρεις μια σχετική κρέμα να την εφαρμόζεις με μεγάλη συνέπεια και συχνότητα. Το βράδυ πριν τον ύπνο μπορείς να εφαρμόσεις ένα παχύ στρώμα από ενυδατική κρέμα, να φορέσεις βαμβακερά γάντια και να κοιμηθείς έτσι. Το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσεις τα χέρια σου θα είναι αγνώριστα.