top article

Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι τροφές όπως το σπανάκι και οι ντομάτες είναι υγιεινές και απαραίτητα στοιχεία σε μια σωστή διατροφή. Γνώριζες ωστόσο πως ο τρόπος μαγειρέματός τους παίζει σπουδαίο ρόλο στον βαθμό που το σώμα σου θα απορροφήσει τα θρεπτικά τους στοιχεία;

Αν όχι,έφτασε η στιγμή να περάσεις τις γνώσεις και την υγιεινή διατροφή σου στο επόμενο επίπεδο! Εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να κάνεις για να έχεις την maximum απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών των υγιεινών τροφών που έχεις συμπεριλάβει στα γεύματά σου. 

1.Κάνε τους σωστούς συνδυασμούς τροφών 

Είναι γεγονός ότι μερικοί συνδυασμοί τροφών είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους και βοηθούν στην αμεσότερη και καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Για παράδειγμα συνδυασμοί όπως: λαχανικά με λιπαρά (όπως αβοκάντο/ελαιόλαδο) ή φυτικές πηγές σιδήρου (όπως τόφου) με βιταμίνη C, μπορούν να σε βοηθήσουν στην γρηγορότερη απορρόφηση των στοιχείων. 

2.Δώσε βάση στη μέθοδο μαγειρέματος 

Ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να μειώσει δραματικά το ποσοστό των θρεπτικών ουσιών που υπάρχουν στις τροφές. Απόφυγε τα τηγανητά και ψητά γεύματα, ενώ προτίμησε να βράζεις τα λαχανικά σου στον ατμό, παρά σε νερό, καθώς τα θρεπτικά τους συστατικά χάνονται μέσα σε αυτό. Γενικότερα, φρόντισε να μαγειρεύεις τα φαγητά σου όσο το δυνατόν λιγότερο, αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος. 

3.Kάνε απλά αλλά γευστικά γεύματα 

Όσο πιο περίπλοκο είναι ένα φαγητό, τόσα περισσότερα συντηρητικά θα περιέχει και θα χαρακτηρίζεται από αλλοίωση των τροφών του. Προσπάθησε να κάνεις απλά γεύματα λοιπόν, αποφεύγοντας σάλτσες, αλλαντικά, κονσέρβες, βαρύ μαγείρεμα, ωστόσο φρόντισε να κρατάς γεύσεις που αρέσουν στον ουρανίσκο σου γιατί σύντομα θα βαρεθείς!

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Beauty news Τετάρτη 10.08.2016

MF Wish List

Τα καλλυντικά που λατρέψαμε αυτόν το μήνα

>