Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Χαροκοπείου πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο (ΚΕΚ)  www.coachmydiet.wordpress.com 


Με μια μικρή προετοιμασία την Κυριακή θα μπορείς να τρως όλη την εβδομάδα σπιτικά, υγιεινά και οικονομικά γεύματα. Στα συν; Θα έχεις περισσότερο χρόνο για ξεκούραση μετά από μια κουραστική μέρα. Αν θεωρείς πως η υγιεινή διατροφή ανεβάζει πολύ τον πήχη δυσκολίας στην καθημερινότητά σου, με την κατάλληλη προετοιμασία μπορείς να τα έχεις όλα.


Το μυστικό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να σχεδιάσεις και να προετοιμαστείς την Κυριακή το βράδυ και θα απολαμβάνεις υγιεινά και οικονομικά γεύματα όλη την εβδομάδα. προετοιμασίας. Έτσι, θα είναι πολύ πιο πιθανό να φάνε τα υγιεινά γεύματα και σνακ που θα ετοιμάσετε όλοι μαζί!
Για να μην πούμε πως περισσότερα χέρια σημαίνουν λιγότερη ώρα δουλειάς. Καθάρισε τον πάγκο σου και ακολούθησε αυτές τις εύκολες οδηγίες για να είσαι προετοιμασμένη και έτοιμη για μια υγιεινή εβδομάδα.

Γιατί αξίζει να προσπαθήσεις να τρως πιο υγιεινά;

Εάν σε κάθε γεύμα υπάρχουν λαχανικά και σαλάτα, εξασφαλίζεις περισσότερη ενεργητικότητα, καλύτερη συγκέντρωση και διάθεση –χάρη στα σταθερά επίπεδα
του σακχάρου στο αίμα– σ’ εσένα και τους αγαπημένους σου!

Ένα ψυγείο γεμάτο από υγιεινά προετοιμασμένα λαχανικά, δημητριακά και καλής ποιότητας πρωτεΐνη σε βοηθά να ετοιμάζεις θρεπτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες γεύματα κάθε μέρα και μειώνεις τις πιθανότητες να παραγγείλεις κάτι που δε είναι και τόσο υγιεινό όταν γυρνάς στο σπίτι κουρασμένη και πεινασμένη.

Επίσης, όταν έχεις έτοιμα αυτά τα υγιεινά συστατικά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα παραλείπεις γεύματα μέσα στη μέρα, μια κακή συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο μεταβολισμό και κόπωση.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr