Η φωτογράφος παρατηρεί τη σχέση που έχουν οι Αμερικανίδες με το σώμα τους σε σχέση με τις Γαλλίδες. Από την Τζίνα Κωνσταντοπούλου

Η Garance Dore έχει κάνει τέχνη τη φωτογράφηση street fashion παρουσιάζοντας γυναίκες με ξεχωριστό στιλ, που πετυχαίνει κυρίως στους παριζιάνικους ή νεοϋορκέζικους δρόμους. Η ίδια είναι Γαλλίδα κι όπως έγραφε πρόσφατα στο blog της garancedore.fr, «Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση στη Νέα Υόρκη ήταν η σχέση που είχαν οι Νεοϋορκέζες με το σώμα τους. Έχετε φάει μεσημεριανό ποτέ με μία Νεοϋορκέζα; Δεν απέχει πολύ από ένα επεισόδιο του Sex and the City».
Τι εννοεί με αυτά τα λόγια η Dore; E, λοιπόν, ότι πρόκειται για τέλεια κορίτσια, από την κορφή ως τα νύχια, ακόμα κι όταν τα outfits που φοράνε είναι vintage, δείχνουν ολοκαίνουργια. Και κυρίως, είναι πραγματικά skinny κορίτσια. Σύμφωνα μάλιστα με τη Dore, έχεις την αίσθηση πως όποια δουλεύει στο χώρο της μόδας, θεωρεί ως προαπαιτούμενο στο βιογραφικό της να έχει skinny εμφάνιση. «Για την ακρίβεια, δεν είναι απλώς skinny. Eίναι Νew York skinny». Aυτό σημαίνει, μαθαίνουμε από το blog της Dore ότι αν και λιπόσαρκα, τα κορίτσια της fashion σκηνής της Nέας Yόρκης έχουν μυώδες σώμα χάρη στο pilates.

3 λόγοι που οδηγούν σε skinny body στο Μεγάλο Μήλο
1. Τα εστιατόρια

Οι Παριζιάνες θα είναι 10 φορές πιο χαλαρές σχετικά με το τι θα παραγγείλουν. Αλλά, θα βγουν και 10 φορές λιγότερο έξω για φαγητό. Άσε που στο Παρίσι, δεν παίζει delivery, μαγειρεύεις. Απεναντίας, στη Νέα Υόρκη η κοινωνική ζωή είναι ταυτισμένη με εξόδους. Με γεύματα έξω από το σπίτι. «Η μοναδική φορά που μαγείρεψα από τότε που ήρθα στη Νέα Υόρκη, ήταν για να φτιάξω κρέπες και να δείξω πόσο Γαλλίδα ήμουν», λέει η Dore.
2. μερίδες
Το μέγεθος των πιάτων στη Νέα Υόρκη είναι, ως γνωστόν, τεράστιο. Το συνηθισμένο γεύμα για έναν Νew Yorker ισούται με 2 κανονικά, γαλλικά γεύματα.

3 Οι διατροφικές συνήθειες
Οι νόμοι σχετικά με τις ορμόνες ανάπτυξης που ισχύουν για την εκτροφή μοσχαριών και κοτόπουλων ώστε να μεγαλώνουν γρηγορότερα, είναι τελείως διαφορετικοί απ’ότι στη Γαλλία.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Oι New Yorkers γίνονται παρανοϊκοί με το φαγητό και φτάνουν σε διατροφικά άκρα. Κάνουν σχεδόν non stop γυμναστική για να χάσουν βάρος, τρώνε όσο λιγότερο γίνεται, λένε όχι στο κρέας, γάλα, γλουτένη, τα πάντα. Κι έτσι μετασχηματίζονται σε New York skinnies. Toκίνητρο για να αποκτήσεις αυτά τα αδύνατα σώματα, είναι κατά τη Dore και το social status που υπόσχονται. Γιατί, το κοινωνικό προφίλ των fashion girls καταξιώνεται όταν αντιγράφει το body status που πρεσβεύει η πασαρέλα.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>