Συνήθως κλείνεις ραντεβού για κούρεμα για έναν από τους παρακάτω δύο λόγους: Α) Έχει συμβεί κάτι σημαντικό στη ζωή σου ή Β) δεν αναγνωρίζεις τα ξηρά και ατίθασα μαλλιά στο κεφάλι σου ως δικά σου.

Εντάξει, υπάρχουν πάντα γυναίκες που κουρεύονται τακτικά μέσα στο χρόνο και κρατούν την κουπ τους σε τέλεια φόρμα, αυτό το άρθρο όμως δεν είναι για εκείνες (συγνώμη κορίτσια). Αντίθετα, είναι για όλες εμάς που κοιτάζουμε τα άτονα και χωρίς σχήμα μαλλιά μας στον καθρέφτη και αναρωτιόμαστε, "μήπως πρέπει να κουρευτώ;". (Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση είναι "ναι").

Επειδή όμως μπορεί να έχεις μερικές λογικές αμφιβολίες, η Tina Dizon, hair stylist και ιδιοκτήτρια του The Private Room Salon στο in Beverly Hills μας αποκαλύπτει πότε είναι σίγουρα ώρα για ένα κουρεματάκι!

Κούρεμα VS τριμάρισμα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσά τους; Το κούρεμα σημαίνει μια πιο μεγάλη αλλαγή, ενώ με το τριμάρισμα διατηρείς τη φόρμα των μαλλιών. "Είναι σημαντικό να τριμάρεις τακτικά τα μαλλιά σου αν θέλεις να έχουν φόρμα και στιλ" σχολιάζει η Dizon.

"Επιπλέον, με το τριμάρισμα ο κομμωτής μπορεί να προσαρμόσει το στιλ σου σε τυχόν αλλαγές της υφής ή του μήκους των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, αν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, το τακτικό μίνι κούρεμα είναι απαραίτητο για να έχουν σχήμα και φόρμα". Και κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται αυτό; Κατά μέσο όρο έξι φορές το χρόνο ή περίπου κάθε έξι με οχτώ εβδομάδες, σύμφωνα με την ειδικό. "Αν αφήσεις να περάσει περισσότερος χρόνος, μπορεί να αποκτήσεις ψαλίδα, που σημαίνει πως θα είναι πιο δύσκολο να μεγαλώσουν τα μαλλιά σου επειδή θα σπάνε".

Ώρα για κούρεμα: Ένδειξη #1

Σου παίρνει περισσότερο χρόνο να φτιάξεις τα μαλλιά σου.

Ξαφνικά τα μαλλιά σου δεν στρώνουν. Μπορεί να τα βλέπεις ατίθασα και να "πετάνε", να διακρίνεις ψαλίδα στις άκρες, ή να μην μπορείς να τα φορμάρεις. Η Dizon λέει πως αν σου παίρνει περισσότερη ώρα για να φτιάξεις τα μαλλιά σου, είναι ώρα να επισκεφθείς την κομμώτριά σου.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr