top article
Τι είναι αυτό που κάνει τις Παριζιάνες τόσο cool; Σε παλαιότερο άρθρο έχουμε περιγράψει αναλυτικά γιατί τα κορίτσια της Γαλλικής πρωτεύουσας αποτελούν την επιτομή του effortless chic. Ένας ακόμη λόγος ωστόσο, είναι και τα μαλλιά τους. Τα μακριά, ανέμελα μαλλιά των Παριζιάνων, που συνήθως είναι αχτένιστα, δεν φριζάρουν ποτέ ενώ το χρώμα τους αποτελεί την επιτομή του natural look, είναι αδιαμφιβήτητα ένας από τους παράγοντες που οι γυναίκες αυτές είναι τόσο cool. Πέρα όμως από αυτό, σε ό,τι αφορά τα μαλλιά τους, οι αφέλειες που οι περισσότερες έχουν, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. 

Αν σκέφτεσαι κι εσύ να κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες, ίσως είναι καλή ιδέα να αναθεωρήσεις. Η ανάγκη για μία αλλαγή, με τη νέα σεζόν, είναι κατανοητή, αλλά θα σού προτείναμε να το ξανασκεφτείς. Όσο εντυπωσιακές κι αν δείχνουν στις Γαλλίδες φίλες μας (θα θέλαμε μία εξήγηση για το φαινόμενο), οι αφέλειες «κόβουν» το πρόσωπό μας και το κάνουν να δείχνει παιδικό και στεναχωρημένο ταυτόχρονα. Σίγουρα δεν θα αναδείξουν τα ωραιότερα χαρακτηριστικά σου και, αν ο σκοπός είναι να «κρύψεις» τα αδύνατα σημεία σου -μάντεψε-, ούτε αυτό θα το κάνουν. Οι αφέλειες κάνουν το μέτωπό σου να φαίνεται περισσότερο, με αποτέλεσμα να μπαίνεις στον φαύλο κύκλο να το καλύψεις με άλλες αφέλειες, που μπορεί να κάνουν το αποτέλεσμα χειρότερο. 

Πέρα όμως από τις αναλογίες του προσώπου, οι αφέλειες είναι η ενήλικη εκδοχή όλων των κακών hairstyles της παιδικής μας ηλικίας- ανεξάρτητα από το πόσο μακριά μπορεί να είναι πλέον τα μαλλιά μας. Δείχνουν φριζαρισμένες και άτονες ταυτόχρονα (κι εμείς αναρωτιόμαστε πώς γίνεται)- ακόμα και τις μέρες που τα υπόλοιπα μαλλιά σου δείχνουν μία χαρά. Αν, δε, όπως οι περισσότερες, ισιώνεις κάθε φορά που λούζεσαι τα μαλλιά σου, θα υποφέρεις ακόμα περισσότερο. Τις μέρες που ιδρώνεις έστω και λίγο κολλάνε στο μέτωπο (ή σηκώνονται όρθιες, ανάλογα τον τύπο του μαλλιού και του φριζαρίσματος). Και, τέλος, ας αναφερθούμε λίγο στο στάδιο που αποφασίζει κανείς να τις αφήσει να μακρύνουν. Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι ίσως τελικά, δεν ήταν πολύ καλή ιδέα, έχεις να αντιμετωπίσεις και το γεγονός ότι τα μαλλιά δεν μακραίνουν όλα με την ίδια συχνότητα. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στις αφέλειές σου. Και σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να αποφασίσεις αν απλώς θα τις αφήσεις να μακρύνουν ως έχουν, καταδικάζοντας τον εαυτό σου σε κάποιους μήνες κακών hair days, ή να επισκέπτεσαι σε μόνιμη βάση τον κομμωτή σου για να στις τριμάρει, παρότι σε έχουν κουράσει.

Ξέρουμε ότι οι αφέλειες δείχνουν υπέροχες στην Caroline de Maigret αλλά -αλήθεια τώρα- πόσες από εμάς μπορούν να κάνουν pull off όλα αυτά που κάνει η Caroline de Maigret; Αν, βέβαια, όλα αυτά δεν σε πείθουν και επιμένεις να θέλεις να αποκτήσειςτο look των french bangs και εσύ, δες παρακάτω ποιες είναι οι Γαλλίδες που κατά καιρούς έχουν αναδείξει το εν λόγω look και σκέψου το καλά.


Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>