top article

Γυναίκες σε εμμηνόπαυση ενωθείτε αλλά μην συμβιβαστείτε. Ενθαρρυντικό το μότο και ακόμα περισσότερο η θετική ενέργεια, όμως τι γίνεται όταν η εφιδρώσεις και οι εξάψεις κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης παίζουν πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου;

Για αρχή, να σου υπενθυμίσουμε, μιας και είναι σίγουρο ότι ξέρεις, ότι η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική βιολογική διαδικασία και δεν υπάρχει τρόπος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να αποτραπεί. Μην απογοητεύεσαι όμως. Αναζητώντας τα αίτια της ανακαλύπτεις και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

 

Τι είναι, λοιπόν, η εμμηνόπαυση;

 

Η εμμηνόπαυση, κατά μέσο όρο, εκδηλώνεται στα 51 χρόνια της γυναίκας με φυσικά και συναισθηματικά συμπτώματα, με τις νυκτερινές εφιδρώσεις και εξάψεις να αποτελούν τα πιο κοινά συμπτώματα για όλες τις γυναίκες.

Οι εξάψεις, γνωστές και ως "hot flushes", μπορούν να διαρκέσουν από δευτερόλεπτα μέχρι και μερικά λεπτά. Ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο και αιτία οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν ταχυκαρδία και η θερμοκρασία του σώματός τους ανεβαίνει κατακόρυφα 7 με 8 βαθμούς. Για την πλειοψηφία των γυναικών τα συμπτώματα αυτά καταγράφονται σε τακτική βάση, ενώ σε κάποιες άλλες παρατηρείται σε τυχαίες χρονικές περιόδους, η διάρκεια τους δε είναι απρόβλεπτη μιας και μπορεί να διαρκέσουν από λίγα χρόνια μέχρι και περισσότερα από 13 έτη. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι παρότι το συχνότερο αίτιο της εφίδρωσης και των εξάψεων είναι η εμμηνόπαυση, ορισμένες φορές μπορεί να οφείλονται σε παθήσεις του θυρεοειδούς, των επινεφρίδιων κλπ.

 

Συγκεκριμένα, η κύρια αιτία της εφίδρωσης και των εξάψεων είναι τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν διαταραχή των θερμορυθμιστικών συστημάτων του οργανισμού.

 

Επειδή, ίσως έχεις αρχίσει να μην νιώθεις καλά, έρχεται το MadameFigaro.gr να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη σου, ενημερώνοντάς σε ότι υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής σου  που περιλαμβάνουν σωματική άσκηση και δίαιτα, οι οποίες μπορούν να περιορίσουν τη συχνότητα και τη διάρκεια της εφίδρωσης και των εξάψεων.

Kι όμως, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης αντιμετωπίζονται: Μάθε τα όλα!

-Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να πίνεις καθημερινά δυο λίτρα κρύο νερό και πάντα να παραμένεις σε δροσερά και σκιερά μέρη.

-Καλό είναι να αποφεύγεις να καταναλώνεις ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και να μένεις  μακριά από τα πικάντικα τρόφιμα αλλά και το αλκοόλ.

-Έλεγξε το άγχος και το έντονο στρες, ώστε να μην επιδεινώνονται περαιτέρω η εφίδρωση και οι εξάψεις. Δοκίμασε αργές και βαθιές αναπνοές.

-Φόρεσε ρούχα κατασκευασμένα από βαμβάκι ή φυσικές ίνες καθώς τα συνθετικά παγιδεύουν τη θερμοκρασία και την εφίδρωση.

-Κράτησε ημερολόγιο για τον χρόνο, τη συχνότητα και τη διάρκεια ων εξάψεων, ώστε να ενημερώσεις αν χρειαστεί τον γιατρό σου. Αν αξιοποιήσεις σωστά αυτές τις πληροφορίες θα σε  βοηθήσει να μάθετε τι είναι αυτό που τις προκαλεί.


Τι γίνεται όμως με τα εμφανή σημάδια της εμμηνόπαυσης στο πρόσωπο, με το πέρασμα των χρόνων;

εμμηνόπαυση - vichy 2

Αυτό είναι ένα θέμα που δεν χρειάζεται να σε απασχολεί καθόλου αφού δεν πρέπει ούτε να σκεφτείς τι το προκαλεί αλλά ούτε να αναζητήσεις λύσεις.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εμπιστευτείς την σειρά Neovadiol της Vichy, τον απόλυτο σύμμαχο κάθε γυναίκας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης που προσφέρει εξειδικευμένη λύση αναφορικά με την περιποίηση του προσώπου.

 

Top αγορά

neovadiol nuit

Η Neovadiol Nuit είναι μια κρέμα νύχτας σε μορφή γαλάκτωμα-gel που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα, προσφέροντας αποκατάσταση της πυκνότητας, ανάπλαση του περιγράμματος του προσώπου, μείωση της χαλάρωσης και άμεση αίσθηση δροσιάς κατά την εφαρμογή.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>