Αν κι εσύ πηγαίνεις συχνά για μανικιούρ, σίγουρα συμφωνείς ότι δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το ολοκάθαρο, λαχταριστό και φρέσκο βερνίκι στα νύχια σου. Ειδικά αν το κάνεις ενώ βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου ινστιτούτο. Η ώρα εκεί περνάει τόσο ευχάριστα και ανέμελα, που νιώθεις ότι το μεγαλύτερο δώρο που κάνεις είναι όχι τόσο στα νύχια σου αλλά στον ίδιο σου τον εαυτό.

Από την άλλη μπορεί να μην επισκέπτεσαι συχνά το κοντινότερο σε εσένα ινστιτούτο, γιατί οι δουλειές σου είναι τόσο πολλές που ακόμα και αυτό θεωρείται πολυτέλεια.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις και να μπορείς να περιποιείσαι στοιχειωδώς τα νύχια σου το χρονικό διάστημα από το ένα ραντεβού στο άλλο, προκειμένου να έχεις πάντα το τέλειο αποτέλεσμα στα άκρα των χεριών σου.

Φτιάξε το χαλασμένο μανό 

Το πιο σύνηθες -και πιο σπαστικό- "ατύχημα" μετά το μανικιούρ είναι το ξεφλούδισμα σε κάποιο σημείο. Πολλές φορές, όταν δεν είναι τόσο μεγάλη η ζημιά, αντέχεις να ζήσεις και με το ατελές ημι-χαλασμένο σου νύχι και το κρατάς έτσι μέχρι το επόμενο ραντεβού. Αλλά, υπάρχει και καλύτερη λύση: Βρες ένα ταιριαστό χρώμα για να καλύψεις προσωρινά το χαλασμένο νύχι. Το ίδιο ισχύει και για το ημιμόνιμο μανικιούρ, το οποίο εννοείται δε θέλεις να χαλάσει άλλο, γιατί ενδεχομένως να ξεκολλήσει ολόκληρο!

Φρόντιζε τα πετσάκια σου

Το να φροντίζεις τα πετσάκια στα νύχια σου ενδιάμεσα από τα ραντεβού σου για μανικιούρ είναι κάτι που συνιστούν οι experts νυχιών. Τα πετσάκια είναι η φυσική προστασία και το κλειδί στην γενικότερη υγεία του νυχιού. Μη τα κόβεις! Αντίθετα, σπρώχνε τα μαλακά μετά από ένα ζεστό μπάνιο. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείς μια φορά την ημέρα ένα ειδικό λαδάκι για τα πετσάκια, που θα τα διατηρεί ενυδατωμένα και μαλακά, γεγονός που μπορεί να σου γλυτώσει αρκετό χρόνο στο επόμενο ραντεβού σου!

Διάβασε περισσότερα στο Missbloom.gr