Το Wii είναι ό,τι πιο πρωτοποριακό υπάρχει στην κατηγορία «γυμναστική στο σπίτι». Το δημιούργησε η Nintendo και πρόκειται για ένα παιχνίδι γυμναστικής. Άλλωστε ξεκίνησε ως videogame, στο οποίο στη συνέχεια εφαρμόστηκαν το λογισμικό Wii Fit και μια εξωτερική συσκευή ισορροπίας, το Balance Board, τα οποία, όταν συνδεθούν με την τηλεόραση, σε βοηθάνε να συμμετέχεις ενεργά σε περισσότερες από 40 δραστηριότητες που προβάλλονται στην οθόνη.

Από τη Χρυσούλα Μπoσιούτα

To Wii Balance Board, πάνω στο οποίο κάνεις τις ασκήσεις, είναι ουσιαστικά μια ζυγαριά ακριβείας, που λειτουργεί σαν χειριστήριο του παιχνιδιού. Υπολογίζει τη σωματική μάζα του κάθε χρήστη και μετράει με ακρίβεια την ισορροπία και το κέντρο βάρους του. Χρησιμοποιώντας τα προσωπικά σου στοιχεία (ύψος, ηλικία, φύλο) και την επίδοσή σου σε ένα τεστ φυσικής κατάστασης που κάνεις στην αρχή, προσδιορίζει το Fitness Age σου, δηλαδή την ηλικία που έχει το σώμα σου. Το Fitness Age σου, σε συνδυασμό με το στόχο που θα θέσεις, θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα θα συνοδεύεται και από τον προσωπικό σου γυμναστή. Ο personal trainer εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης και ανάλογα με το κέντρο βάρους του σώματός σου, καταλαβαίνει αν κάνεις λάθη στις ασκήσεις και σε συμβουλεύει σε πραγματικό χρόνο για το πώς να τις κάνεις σωστά. Μιλάει μόνο αγγλικά, αλλά έχοντας βασικές γνώσεις και παρατηρώντας τη γλώσσα του σώματος, μπορείς εύκολα να τον παρακολουθήσεις.

Η άσκηση στο Wii Fit είναι χωρισμένη σε τέσσερις κατηγορίες: γιόγκα, ασκήσεις τόνωσης μυών, αεροβική άσκηση και παιχνίδια ισορροπίας.
Το τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας είναι το Wii Fit Channel, το οποίο παρακολουθεί την πρόοδό σου με καθημερινό ζύγισμα και μέτρημα. Και αν αγχώνεσαι ότι κάποιος άλλος μπορεί να «ελέγξει» την πορεία σου, μην το σκέφτεσαι. Μπορείς να κρύψεις τα πάντα από τους υπόλοιπους χρήστες βάζοντας έναν προσωπικό κωδικό.

Ολοκληρωτική άσκηση

Το Wii Fit συνδυάζει άσκηση και ψυχαγωγία και θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ισορροπία σου, να αλλάξεις το δείκτη μάζας του σώματός σου, να διασκεδάσεις και να ηρεμήσεις. Εκτός από τα προγράμματα για απώλεια κιλών, διαθέτει και κάποια για απόκτηση βάρους, ενώ το γεγονός ότι προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις δυνατότητες κάθε ανθρώπου το καθιστά ιδανικό για να το χρησιμοποιούν όλα τα μέλη της οικογένειας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Το wii στο maximum

Αν έχεις την κονσόλα Wii, για μάξιμουμ αποτελέσματα στη φυσική σου κατάσταση μπορείς να τη συνδυάσεις με το EA SPORTS Active. Πρόκειται για ένα προϊόν που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πολύ περισσότερες ασκήσεις για όλο το σώμα. Παρέχει το δικό του ψηφιακό personal trainer, μετράει τις θερμίδες που καις και προσαρμόζει ανάλογα τις ασκήσεις, μέχρι να φτάσεις στον επιθυμητό στόχο. Ή με το EA SPORTS Active 2 που επικεντρώνεται στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, στην αντοχή, στην ευελιξία καθώς και στην ενδυνάμωση της λειτουργίας της καρδιάς.

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>