Μπορεί αυτούς τους χορούς να μην μπορείς να τους χορέψεις στα πάρτι, αλλά σίγουρα θα σε γοητεύσουν, θα σε βοηθήσουν να εκφραστείς και θα σε γυμνάσουν.

l Bharata Natyam: Από την Ινδία με αγάπη
Τα πόδια χτυπούν ρυθμικά, τα χέρια και το πρόσωπο βρίσκουν τη δική τους συμβολική γλώσσα, η κίνηση εναλλάσσεται με την ακινησία, η αναπνοή ξαναβρίσκει το ρυθμό της και το σώμα –αλλά κυρίως το μυαλό– τη χαμένη του ισορροπία. Το κλασικό ινδικό χοροθέατρο συνδυάζει τη ρυθμική κίνηση, τη θεατρική έκφραση και τη μουσική και μας υπόσχεται ένα μαγικό και βαθιά θεραπευτικό ταξίδι στο ίδιο μας το σώμα.

l Tribal Fusion: Mix & dance
Πώς θα σου φαινόταν να συνδύαζες το ισπανικό φλαμένκο με την ινδική μπάνγκρα και το hip hop με τους φολκλορικούς χορούς των νομάδων της Ινδίας; Η Αμερικανίδα Καρολίνα Νερίτσιο που εμπνεύστηκε το σύστημα αυτό στα ’90s ίσως δεν φανταζόταν την απήχηση που θα είχε όχι μόνο ως ένα νέο είδος χορού, αλλά και ως ένας διασκεδαστικός –και καθόλου μονότονος– τρόπος να δυναμώσεις το σώμα σου, χτίζοντας παράλληλα ένα ολοδικό σου κινητικό λεξιλόγιο.

l Physical Theatre: Πες το με το σώμα
Θέατρο χωρίς λέξεις με μοναδικό «εργαλείο» τον ίδιο μας τον εαυτό. Το physical theatre μας βοηθά να «συνειδητοποιήσουμε το σώμα μας», να αφυπνίσουμε τους μυς μας και να κάνουμε μια χορευτική κίνηση «δική μας» πριν της επιτρέψουμε να κυριαρχήσει πάνω μας. Χορεύοντας με διαφορετικές ταχύτητες, εναλλασσόμενη ενέργεια και δυναμική, αλλά και διαφορετικά σημεία στήριξης, εκφραζόμαστε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Info: Και τα 3 προσφέρονται στο Artistic Studio Oriental Expression. Στον καινούργιο χώρο του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, συνδυάζονται τεχνικές χορού και θεάτρου της Ανατολής και της Δύσης που μας βοηθούν ν’ ανακαλύψουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές στην κινησιολογία των λαών.

Artistic Studio Oriental Expression: τηλ. 210 9735888, www.orientalexpression.gr.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>