Μια από τις πιο διαδεδομένες παγκοσμίως θεραπείες εφαρμόζεται τώρα και στην Ελλάδα. Η βιοσυντονιστική μέθοδος συμπληρώνει την παραδοσιακή ιατρική, προσθέτοντας σε αυτήν τις ενεργειακές θεραπείες του μέλλοντος. Απο τη Μυρτω Μητσιου

Τι είναι ο βιοσυντονισμός

O βιοσυντονισμός βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της κβαντικής φυσικής κατά την οποία η ύλη δεν είναι τίποτα άλλο από συμπυκνωμένη ενέργεια. Συνεπώς και το ανθρώπινο σώμα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια και άρα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Σε αυτήν ακριβώς την ανακάλυψη στηρίζεται η ενεργειακή ιατρική. Αυτό σημαίνει πως από διαγνωστική και θεραπευτική άποψη, το σώμα μπορεί να προσεγγιστεί και από την ενεργειακή του πλευρά.
Ο βιοσυντονισμός λοιπόν ξεκινάει με βάση το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα, ως ενεργειακό πεδίο, μπορεί να εκπέμπει και να λαμβάνει ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις, θετικές και αρνητικές. Αυτές μεταδίδονται σε ολόκληρο το σώμα μέσω των κυττάρων, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους επίσης εκπέμποντας και λαμβάνοντας ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Συχνά όμως αυτή η φυσιολογική επικοινωνία μεταξύ τους διαταράσσεται. Σε αυτό συμβάλλουν τα χημικά συστατικά που περιλαμβάνουν τα γεύματά μας, το στρες, το μολυσμένο νερό, οι τοξίνες του περιβάλλοντος, οι διάφορες ακτινοβολίες (από κινητά και ηλεκτρικές συσκευές), η αλόγιστη χρήση φαρμάκων και χημικών ουσιών κ.ά. Αν σκεφτούμε ότι το σώμα μας αποτελείται από 75-100 τρισεκατομμύρια κύτταρα, καταλαβαίνουμε τι αντίκτυπο έχει αυτή η διαταραχή στον οργανισμό μας. Το αποτέλεσμα είναι να διακόπτεται η δυναμική ισορροπία της ενέργειας στο σώμα μας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φυσική εξάντληση, χρόνια κούραση, εκδήλωση ασθενειών και άλλα οργανικά προβλήματα.

 


Πώς εφαρμόζεται
Για την εφαρμογή του βιοσυντονισμού χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή, το BICOM 2000, το οποίο δεν παράγει τεχνητά ενέργεια, αλλά χρησιμοποιεί τη δική μας. Έχει την ιδιότητα να λαμβάνει τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του σώματός μας, να τις επεξεργάζεται και να τις επιστρέφει πίσω στο σώμα, έχοντας «καθαρίσει» τα παθογόνα «παράσιτα».
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και διαρκεί περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής εσύ απλώς κάθεσαι σε μια άνετη πολυθρόνα, ενώ ο ειδικά εκπαιδευμένος θεραπευτής σε συνδέει με τη συσκευή, με μαγνητικούς τάπητες ειδικά σχεδιασμένους ώστε να αντιλαμβάνονται τα ηλεκτρομαγνητικά ερεθίσματα του σώματος και να τα μεταφέρουν μέσα στη θεραπευτική συσκευή. Χάρη σε ένα ειδικό φίλτρο, η συσκευή διαχωρίζει τα υγιή σώματα από τα διαταραγμένα και παράγει ταλάντωση, η οποία είναι ακριβώς η αντίθετη από το δικό σου παθολογικό κύμα, με στόχο να το εξουδετερώσει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται συντονισμός, εξισορροπείται η ενέργεια και ξεκινάει η διαδικασία αυτο-ίασης του οργανισμού.

 

Πού χρησιμοποιείται
Η βιοσυντονιστική μέθοδος μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες παθήσεις όπως:

 • Οξείες και χρόνιες αλλεργικές παθήσεις, όπως εξανθήματα, δερματίτιδες, άσθμα, αλλεργικές ρινίτιδες και επιπεφυκίτιδες.

 • Ανίχνευση και θεραπεία τροφικών δυσανεξιών.

 • Οξείες και χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του στομάχου, του λεπτού και του παχέως εντέρου.

 • Γυναικολογικά προβλήματα, όπως μαστίτιδες, δυσμηνόρροιες, προβλήματα εμμηνόπαυσης κλπ.

 • Όλες οι μορφές πόνου, όπως μυοσκελετικοί, νευρολογικοί, ορμονικοί κλπ.

 • Ρευματισμοί και αρθριτικά.

 • Σεξουαλική ανεπάρκεια.

 • Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως ιώσεις, συχνά κρυολογήματα, λοιμώξεις, φλεγμονές κλπ.

 • Τραυματισμοί, επούλωση ουλών, αποκατάσταση καταγμάτων.

 • Ορμονικές διαταραχές.

 • Διαταραχές ύπνου, όπως εφιάλτες, αϋπνίες, νυχτερινή εφίδρωση κλπ.

 • Εθισμοί, όπως σε νικοτίνη, αλκοόλ, ναρκωτικά.

 • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

 • Ψυχοσωματικές διαταραχές.

 • Φοβίες.


  Μετά τη θεραπεία: Συνιστάται η κατανάλωση 8 ποτηριών νερού που θα βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Η μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι μια ολιστική μέθοδος, ανώδυνη, ακίνδυνη, ασφαλής και χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια, γι' αυτό και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους, από νεογέννητα μέχρι υπερήλικες, αλλά ακόμη και σε ζώα. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί τόσο με την κλασική ιατρική όσο και με εναλλακτικές μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία κ.ά.

Αντενδείξεις: Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που έχουν προκύψει μόνιμες βλάβες στον οργανισμό ή σε οξεία περιστατικά όπου επιβάλλεται χειρουργική επέμβαση.
Συχνότητα και κόστος:
Από 1 ως 10 θεραπείες, ανάλογα με την περίπτωση. Να σημειωθεί ότι για τη διακοπή του καπνίσματος αρκούν μόλις τρεις θεραπείες. Κάθε θεραπεία κοστίζει 50 €. 

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια τη Σοφία Κουτσιανά, Flow Center, Αγγ. Σικελιανού 2 & Κηφισίας, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6771206, www.flowcenter.gr.
 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>