top article

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Barack Obama στο Σικάγο, 8 χρόνια μετά την πρώτη του ομιλία στην ίδια πόλη, όταν αναλάμβανε τα καθήκοντα του Προέδρου της Αμερικής. Ο λόγος του Obama ήταν φορτισμένος και περιείχε αναφορές τόσο στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στη διάρκεια της οκτάχρονης θητείας του όσο και εκκλήσεις προς τον αμερικάνικο λαό και δηλώσεις για τη σημασία της δημοκρατίας ως πολίτευμα και ως καθημερινό βίωμα.

"Η δημοκρατία μας απειλείται οποτεδήποτε τη θεωρούμε δεδομένη. Όλοι μας, ανεξαρτήτως κομμάτων, θα πρέπει να χτίσουμε από την αρχή τους δημοκρατικούς θεσμούς μας. Όταν τα ποσοστά ψήφου είναι μεταξύ των χαμηλότερων στις σύγχρονες δημοκρατίες, οφείλουμε να κάνουμε ευκολότερο και όχι δυσκολότερο το να ψηφίζει κανείς. Αν η πίστη στους θεσμούς μας είναι αδύναμη, πρέπει να εξοβελίσουμε την επιρροή των χρημάτων στην πολιτική ζωή και να επιμένουμε στη διαφάνεια και την ηθική των δημόσιων λειτουργών¨, είπε μεταξύ άλλων.

Σχολίασε ακόμη το ζήτημα του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων -κάτι που είχε θεωρηθεί κερδισμένο στοίχημα ήδη από τη χρονιά της εκλογής του. "Η φυλή παραμένει μια ισχυρή και συχνά διχαστική δύναμη στην κοινωνία μας. Είμαι σε μια ηλικία ώστε να μπορώ να διακρίνω πως οι διαφυλετικές σχέσεις είναι καλύτερες από ότι πριν 10, 20 ή 30 χρόνια - όχι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στη συμπεριφορά νέων Αμερικανών".

Στον μακροσκελή λόγο του, ο Obama αναφέρθηκε ακόμα στην ασφάλεια της χώρας από την τρομοκρατία, το πρόγραμμα κάλυψης εκατομμυρίων πολιτών στο νέο σύστημα υγείας, τη μείωση της ανεργίας και η αύξηση των θέσεων εργασίας, την πρόοδο σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και την επανεκκίνηση των σχέσεων με την Κούβα. Τέλος, αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στη συζυγό του, Michelle Obama και στις κόρες του.

"Michelle LaVaughn Robinson, ένα κορίτσι από τα Νότια που εδώ και 25 χρόνια είσαι όχι μόνο η σύζυγός μου και η μητέρα των παιδιών μου, αλλά και η καλύτερή μου φίλη. Ανέλαβες ένα ρόλο που δεν ζήτησες ποτέ και τον έκανες δικό σου με χάρη και θάρρος και στυλ και χιούμορ. Έκανες το Λευκό Οίκο ένα χώρο που ανήκει σε όλους”, είπε, ενώ το πλήθος χειροκροτούσε όρθιο.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Obama έγραψε στο Twitter το εξής: Σας ευχαριστώ για όλα. Το τελευταίο πράγμα που σας ζητώ είναι ίδιο με το πρώτο που σας είχα ζητήσει- να πιστέψετε όχι στη δική μου ικανότητα για αλλαγή, αλλά στη δική σας”.

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Δευτέρα 31.07.2017

MF Cover Story: Atomic Blonde

Στην πρωτη της μεγάλη συνέντευξη ως κυρία Θεοδωρίδη, η Δούκισσα Νομικού μιλά για τη νέα της ζωή και μας συστήνει τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εαυτό της

The Editor's Blog Πέμπτη 20.07.2017

The Editor's Blog: Splish Splash

" Αυτό είναι το καλό της εποχής: το κατέβασμα της ταχύτητας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με αυτή τη ζέστη"

Shopping Τετάρτη 12.07.2017

MF Fashion Editorial: By the pool

Athleisure στοιχεία και χρωματικές εντάσεις συναντούν τα σέξι '80s στην πιο επίκαιρη εκδοχή του beachwear.

Shopping Παρασκευή 23.06.2017

MF Fashion Editorial: City Sleek

Σκιά και φως, μαύρο και λευκό. Το αέναο παιχνίδι των δύο βασικών τόνων εξακολουθεί να εκπλήσσει με όπλα το "κοφτερό" tailoring και την απόλυτη ομορφιά του μινιμαλισμού.

>