top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

 1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
 2. Ετήσιες προβλέψεις 2018 | Όλα όσα θες να μάθεις για τη νέα χρονιά! Ετήσιες προβλέψεις 2018 | Όλα όσα θες να μάθεις για τη νέα χρονιά!
 3. Baby Boom: Όταν η showbiz είναι σε ενδιαφέρουσα Baby Boom: Όταν η showbiz είναι σε ενδιαφέρουσα
 4. Margot Robbie: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της ως βασίλισσα Ελισάβετ είναι εδώ! Margot Robbie: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της ως βασίλισσα Ελισάβετ είναι εδώ!
 5. Meghan Markle- Πρίγκιπας Harry: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του γάμου τους! Meghan Markle- Πρίγκιπας Harry: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του γάμου τους!
 6. Δεκατέσσερις ρομαντικές κομεντί για να δεις φέτος τα Χριστούγεννα Δεκατέσσερις ρομαντικές κομεντί για να δεις φέτος τα Χριστούγεννα
 7. 5 νέες τάσεις που πρέπει να ξέρεις λίγο πριν το τέλος του 2017 5 νέες τάσεις που πρέπει να ξέρεις λίγο πριν το τέλος του 2017
 8. H Beyoncé φορά τις statement μπότες του 2017 H Beyoncé φορά τις statement μπότες του 2017
 9. 3 ροφήματα με κανέλα για τις γιορτές και για αποτοξίνωση όταν έχεις φάει πολύ! 3 ροφήματα με κανέλα για τις γιορτές και για αποτοξίνωση όταν έχεις φάει πολύ!
 10. Kate Middleton: Τι δώρο έκανε στη βασίλισσα, τα πρώτα Χριστούγεννα που πέρασαν μαζί; Kate Middleton: Τι δώρο έκανε στη βασίλισσα, τα πρώτα Χριστούγεννα που πέρασαν μαζί;
 11. Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν πλένεις τα jeans σου Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν πλένεις τα jeans σου
 12. Adriana Lima: Αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της στη Victoria's Secret; Adriana Lima: Αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της στη Victoria's Secret;
 13. H Reese Witherspoon μηνύεται για την ταινία Gone Girl H Reese Witherspoon μηνύεται για την ταινία Gone Girl
 14. H Alicia Vikander αποκαλύπτει τα αγαπημένα της beauty και style tips H Alicia Vikander αποκαλύπτει τα αγαπημένα της beauty και style tips

Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, με ωράρια, deadlines, υποχρεώσεις και καθημερινό στρες, επιλέγουν να πατήσουν ένα "pause" για λίγο και να εξερευνήσουν την πιο δημιουργική πλευρά του εαυτού τους. Η θεατρική ομάδα dramaκαΐτειο απαρτίζεται από μία ομάδα ηθοποιών που δεν δηλώνουν επαγγελματίες, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι, δεδομένου μάλιστα της πρόσφατης επιτυχίας που σημειώνει η παράσταση "Το Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή. 

Η θεατρική ομάδα dramaκαΐτειο ξεκίνησε πριν 5 χρόνια από την ηθοποιό, σκηνοθέτη και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Ανατολή Αθανασιάδου. "Αρχικά ήταν μια ομάδα με κύριο ενδιαφέρον τον αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιχνίδι όπως αυτό εφαρμόζεται στους ενήλικες. Το όνομα προέρχεται από την περιπαιχτική διάθεση των ιδρυτικών μελών να αποδομήσουν την τάση να δίνονται σοβαροφανή και βαρύγδουπα ονόματα στις θεατρικές ομάδες" εξηγεί η σκηνοθέτης.

"dramaκαΐτειο": Γνωρίζοντας μία ερασιτεχνική θεατρική ομάδα

Η σκηνοθέτης Ανατολή Αθανασιάδου

"Σήμερα, αποτελείται από δεκαεπτά μέλη και πραγματοποιεί κάθε χρόνο παραστάσεις σε κεντρικά θέατρα, καθώς η μελέτη των λειτουργιών του σώματος και του αυθόρμητου λόγου μέσα από τον αυτοσχεδιασμό οδήγησε αναπόφευκτα στην ανάγκη να εφαρμοστεί η γνώση στα πλαίσια ενός ρόλου και μιας οργανωμένης παράστασης. Τα μέλη της ομάδας δουλεύουν από Οκτώβριο έως Μαΐο και οι παραστάσεις συντελούνται τον μήνα Ιούνιο. Η ομάδα δεν επιχορηγείται, έτσι τα έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά από εμάς, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί θέμα οποιασδήποτε έκπτωσης στο καλλιτεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα της δουλειάς".

"Τα μέλη της ομάδας μας διαφέρουν σε ηλικίες, ιδεολογίες, ενδιαφέροντα, κοινωνικό, μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο. Κοινό χαρακτηριστικό τους όμως, είναι η ευαισθησία, η ευγένεια, η ανθρωπιά και φυσικά η αγάπη και το μεράκι για το θέατρο. Δουλεύουν εντατικά, συνεργάζονται και αποδέχονται συγκεκριμένους όρους και κανόνες για την λειτουργία της ομάδας".

"Η πίεση της καθημερινότητας, το στρες, οι δυσκολίες στον εργασιακό χώρο, η υπαρξιακή πίεση και αγωνία, η ανάγκη για αποσυμπίεση και μαγεία στρέφει όλο και πιο συχνά τον κόσμο στην ενασχόληση με την τέχνη και κυρίως με το θέατρο, που αποτελεί την πιο οικεία τέχνη στον Έλληνα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες ανθούν".

"Δυστυχώς, στη χώρα μας το ερασιτεχνικό θέατρο συνδέεται με την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα. Φήμη καθόλου αδικαιολόγητη, καθώς πρωτίστως ευθυνόμαστε οι εμψυχωτές-εμπνευστές μιας τέτοιας ομάδας και κατά δεύτερον οι ίδιοι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που συχνά αντιμετωπίζουν το θέατρο με ελαφρότητα, ματαιοδοξία και έλλειψη σεβασμού".

"Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχω την τύχη και την τιμή να συνεργάζομαι με ανθρώπους που τα χνώτα μας ταίριαξαν εξ αρχής. Η σοβαρότητα, η αφοσίωση, η πειθαρχία, η υπευθυνότητα και η απόλυτη δέσμευση είναι αρετές ξεχασμένες από πολλούς επαγγελματίες. Κάποιοι είναι πολύ πιο ταλαντούχοι από αναγνωρισμένους ηθοποιούς. Άρα στην Αθήνα του 2017 που οι περισσότεροι ηθοποιοί παίζουν χωρίς μισθό και ένσημα, χωρίς καν τις βασικές σπουδές,δουλεύοντας παράλληλα σε δύο και τρεις δουλειές για να βιοπορισθούν, ας επαναπροσδιορίσουμε τους όρους ερασιτέχνης και επαγγελματίας γιατί οι ταμπέλες ποτέ δεν ωφέλησαν".

"Διάλεξα Το Τρίτο Στεφάνι του Κώστα Ταχτσή στην εξαιρετική διασκευή του Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχου, που παίζεται στο θέατρο Αλκμήνη, γιατί μιλώντας ο Ταχτσής για τη ζωή των δύο ηρωίδων του, μιλάει για την Ελλάδα και τον Έλληνα. Απομυθοποιεί την ελληνική οικογένεια ξεσκεπάζοντας την και αγγίζει όλα αυτά που γίνονται στα έσω, πίσω από τα κλειστά παράθυρα και κάνουμε όλοι ότι δεν συμβαίνουν στο δικό μας σπίτι αλλά στο σπίτι του διπλανού. Για την πονηριά του Έλληνα, την τρομερή ικανότητα του να επιβιώνει, να παθιάζεται με οτιδήποτε και να παρασύρεται από το πάθος του. Άντρες που τους έλιωσε η ζωή, μανάδες που πουλάνε τα παιδιά τους και παιδιά που φτύνουν το δηλητήριο-γάλα που βύζαξαν".

"Προσπαθώντας να ξεπεράσουμε την οικονομική στενότητα που μόνο μιζέρια και φθηνή αισθητική έχει φέρει στο θέατρο, με την βοήθεια ενός προτζέκτορα, αμανέδων και τριών στεφανιών-σύμβολα γάμου αλλά και θανάτου, αφηγούμαστε την ιστορία των ηρώων. Πολύτιμος συνεργάτης και συνοδοιπόρος της ομάδας μας, βασικός τροφοδότης ιδεών και μουσικών ο δημοσιογράφος- ηθοποιός Γιάννης Διαμαντής".

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση: www.facebook.com/events

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>