Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το online shopping - δεν περιμένεις στην ουρά, μπορείς να ψωνίσεις από την ησυχία του σπιτιού σου, ενώ οι αγορές φτάνουν την επόμενη μέρα. Μήπως όμως αυτή η αγαπημένη συνήθεια, κάνει τελικά κακό στην υγεία σου;

Το Chartered Society of Physiotherapy προειδοποιεί ότι η άνοδος του online shopping σημαίνει ότι όλο και λιγότερο άνθρωποι μεταφέρουν λαχανικά ή άλλα προϊόντα σε καθημερινή βάση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται σταδιακά η δύναμη που έχεις, ειδικά αν δεν κάνεις καμία άλλη άσκηση!

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε, φάνηκε ότι σχεδόν το 25% των 2,000 ερωτηθέντων δεν κάνει καμία απολύτως άσκηση ενδυνάμωσης, είτε γιατί δεν θέλουν, είτε γιατί δεν ξέρουν πώς να διατηρούν τη δύναμη τους. 

Το NHS συμβουλεύει όμως να κάνεις τουλάχιστον δύο sessions ενδυνάμωσης την εβδομάδα. Σε αυτό βοηθάει τόσο η yoga και το γυμναστήριο, όσο όμως και η κηπουρική και η μεταφορά σακουλών από ψώνια.

Η γενική διευθύντρια του Chartered Society of Physiotherapy μάλιστα τονίζει: "Μεταφέρουμε λιγότερες σακούλες από το σούπερ μάρκετ επειδή πλέον φθάνουν στην πόρτα μας... Περιμένουμε επίσης στο σπίτι για να παραδοθούν και τόσα άλλα προϊόντα, όταν στο παρελθόν θα έπρεπε να βγούμε έξω για να τα αγοράσουμε!"
 

Μήπως λοιπόν να περιορίζαμε λίγο το online shopping;