top article

Το πρώτο βήμα για την φροντίδα του εαυτού σου είναι να βεβαιωθείς ότι ο προσωπικός σου χώρος είναι σε τάξη. Βλέποντας ένα ακατάστατο σπίτι, συχνά νιώθουμε ότι θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό παρά να μείνουμε μέσα και να το απολαύσουμε. Η ακαταστασία προκαλεί άγχος και αρνητικά συναισθήματα, τα οποία ενισχύονται από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια εύκολα βήματα για να οργανώσεις τον χώρο σου και να απολαύσεις τις ευεργετικές ιδιότητες ενός τακτοποιημένου σπιτιού. Ξεκίνα να πετάς πράγματα! 

Παλιά περιοδικά

Απαλλάξου από όλα τα παλιά περιοδικά που δεν πρόκειται να διαβάσεις ξανά. Βρες μέρη πού μπορούν να φανούν χρήσιμα, όπως κέντρα παιδικής φροντίδας, ιατρεία, βιβλιοθήκες και κέντρα ομορφιάς. Εάν υπάρχει ένα άρθρο που σε έχει αγγίξει, δεν έχεις παρά να το σκανάρεις και να το κρατήσεις ψηφιακά. Ή μπορείς να δημιουργήσεις έναν φάκελο αποκομμάτων από τα αγαπημένα σου άρθρα.

Αποδείξεις, λογαριασμούς και έγγραφα

Πέτα αποδείξεις για αγορές που δεν προγραμματίζεις να επιστρέψεις και αυτές που δεν χρησιμεύουν στον λογιστή σου.  Το ίδιο ισχύει για λογαριασμούς και έγγραφα που έχει παρέλθει η ημερομηνία χρήσης τους. Αν πάλι, δεν είσαι σίγουρη για τη χρησιμότητά τους, μπορείς να τα σκανάρεις όλα και να δημιουργήσεις έναν φάκελο στον υπολογιστή σου.

Ρούχα

Εφάρμοσε τον κανόνα της διετίας - αν έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχεις φορέσει κάποια ρούχα, πούλησέ τα σε κάποιο μαγαζί με second hand ή δώρισέ τα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.

Βιβλία

Συγκέντρωσε όλα εκείνα τα βιβλία που δεν έχεις αγγίξει εδώ και μήνες και εκείνα που δεν σχεδιάζεις να ξαναδιαβάσεις. Πούλα τα βιβλία σου στο Amazon, το Craigslist ή το eBay. Μπορείς ακόμη να τα ανταλλάξεις για κάτι άλλο στο swap.com. Μπορείς βέβαια πάντα να τα δωρίσεις!

Φάρμακα και βιταμίνες

Ρίξε μια ματιά στο ντουλάπι που κρατάς όλα τα φάρμακα και ξεφορτώσου αυτά που έχουν λήξει, που έχουν μείνει ανοιχτά για πολύ καιρό ή που δεν χρησιμοποιείς πια. Πριν πετάξεις όμως τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιείς πια, βεβαιώσου ότι θα είναι καλά σφραγισμένα ώστε να μην κινδυνεύσουν οι γάτες που αναζητούν συνήθως τροφή στους κάδους απορριμάτων.

Προϊόντα μακιγιάζ και αρώματα

Ξεφορτώσου τα προϊόντα μακιγιάζ που είναι πολύ παλιά ή που δεν χρησιμοποιείς πια. Υπάρχουν προγράμματα που σου επιτρέπουν να ανακυκλώσεις συγκεκριμέν προϊόντα, όπως της MAC, ή να ανταλλάξεις κενές συσκευασίες για μια νέα σκιά ματιών ή ένα κραγιόν. Κάνε την έρευνά σου πριν τα πετάξεις απλά στα σκουπίδια.

Κοσμήματα

Κάνε ένα πέρασμα τα κοσμήματά σου και δες ποια θέλουν επιδιόρθωση (που μπορεί να πετύχει), ποια δεν θα φορέσεις ποτέ και ποια μπορείς να πουλήσεις.

Φαγητό

Έλεγξε τα ντουλάπια και το ψυγείο και και κάνε εκκαθάριση στα τρόφιμα που πρέπει να πεταχτούν - το παλιό, το αχρησιμοποίητο και το σάπιο. Προσπάθησε να υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια κάθε εβδομάδα και όχι κάθε μήνα, ώστε να γλιτώνεις χρήματα αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις!

Κάποια μεμοραμπίλια

Πολλοί ειδικοί στην οργάνωση συμβουλεύουν να είσαι αδίστακτη και να πετάς αναμνηστικά όπως κάρτες και δώρα που δεν χρησιμοποιείς. Μπορείς να κινηθείς κάπου στη μέση, κρατώντας ένα κουτί με τα πιο σημαντικά ή φτιάχνοντας έναν πίνακα με καρτ ποστάλ, εισιτήρια συναυλιών κτλ.

Ημερολόγια

Συγκέντρωσε όλα τα τετράδια, τις ατζέντες και τα ημερολόγια των τελευταίων ετών, κράτα ό,τι είναι σημαντικό και απλά πέτα τα υπόλοιπα. Το τελευταίο που χρειάζεσαι στο συρτάρι σου είναι κι άλλα σκονισμένα τετράδια.

Παλιά ή αχρησιμοποίητα ηλεκτρονικά

Έχεις ένα ηλεκτρικό πιάνο που δεν χρησιμοποιείς; Έναν παλιό φορτιστή κινητού ή ένα χαλασμένο laptop; Πούλα τα ηλεκτρονικά που λειτουργούν αλλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ και ανακύκλωσε ό,τι δεν λειτουργεί πια.  

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>