top article

Όσο κι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις ταμπέλες, βάζουμε συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας. "Αυτή είναι άτυχη στις σχέσεις της", "Τραβάει τα προβλήματα", "Είναι αδύναμη" και άλλα τέτοια, κατάλοιπα μίας κοινωνίας με πολλά ψυχολογικά (άλυτα) προβλήματα και οπισθοδρομικές σταθερές γύρω από τη γυναικεία φύση. Μία σχέση κακοποίησης ή εξαθλίωσης μπορεί να συμβεί στην καθεμία. Ακόμα και στην  πιο δυνατή, σε αυτή που πίστεψε ότι δεν θα της τύχει ποτέ κάτι τέτοιο. Αρκεί ένα παραπάτημα για να πέσεις στη μαύρη τρύπα.

Welcome to my head έχει τίτλο η πρώτη έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η δημοσιογράφος Δώρα Μάστορα στη γκαλερί του ΦΟΥΑΡ,  με εικόνες που σύνελεξε σε ένα μεγάλο ταξίδι στο Μπαλί,  που αποτέλεσε την κάθαρση και τη λύτρωσή της. Ένα ταξίδι που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται, της έδωσε δύναμη, την έκανε να πατήσει γερά στα πόδια της και έγινε η έναρξη μίας νέας ζωής."’Όχι δράμα” λένε οι γυναίκες στο Μπαλί, που χαμογελούν πάντα, δεν αναλώνονται για πολύ στις στενοχώριες και σε κοιτούν πάντα με ένα βλέμμα κοφτερό και γεμάτο αξιοπρέπεια" θυμάται η Δώρα.

Welcome to my head: Ένα ταξίδι στο μυαλό της Δώρας Μάστορα

"Φοβόμαστε να το βάλουμε στα πόδια για να μην μας πουν δειλούς. Δεν αφήνουμε τοξικές σχέσεις και δουλειές γιατί νομίζουμε πώς πρέπει να παλέψουμε. Τρέχα όσο πιο μακριά μπορείς. Για μένα ήταν το Μπαλί, αλλά μπορεί η φυγή να γίνει παντού. Σε ένα νησί, σε ένα μικρό χωριό,  σε όποια γωνιά αυτού του κόσμου θέλεις. Αρκεί να φύγεις. Μίλα όσο πιο πολύ μπορείς. Μίλα παντού για όσα αντιμετωπίζεις για να ακούσεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου" λέει.

WTMH poster

Το ταξίδι τηςΔώρας ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου 2017 και θα συνεχιστεί μέχρι να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω.  Ένα αληθινό ταξίδι στο πραγματικό Μπαλί. Πολλές διαδρομές. Μια εσωτερική προσπάθεια. Πολλά κλικ. Μία ουσία. Μια συλλογή από φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές καθημερινής ζωής. Μια γεύση από την έκθεση που θα ακολουθήσει τον Μάρτιο και θα αποδώσει τιμές στις γυναίκες της Ινδονησίας που κρύβουν μέσα στο βλέμμα τους το πείσμα όλου του κόσμου, που δεν σταματούν ποτέ, που είναι μικρές, πυρηνικές κεφαλές έτοιμες να εκραγούν και να παρασύρουν.

Ένα μοναχικό ταξίδι, που μετά από 2 χρόνια μαύρης τρύπας, άρχισε να επουλώνει πληγές, ξόρκισε μνήμες, επανέφερε ισορροπίες και πάνω απ’ όλα ξαναθύμισε την  ομορφιά της πραγματικής ζωής, της χαράς, της ελευθερίας, της αλήθειας. Ένα ταξίδι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που έτυχε να μπουν στη μαύρη τρύπα της κακοποίησης και ψάχνουν τον τρόπο να βγουν από αυτή. Ένα ταξίδι που αποτελεί μόνο την αρχή μίας σημαντικής προσπάθειας. Μη ρωτήσεις "γιατί", μόνο άκου.

 

Info

7 - 12 Νοεμβρίου 2017

"Welcome to my head” της Δώρας Μάστορα

στην γκαλερί του ΦΟΥΑΡ

Ωράριο: Τετάρτη - Πέμπτη 19:00 - 03:00
Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή 13:00 - 03:00

ΦΟΥΑΡ - Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, 1ος όροφος, Μοναστηράκι (Καπνικαρέα), 210 3211381

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>