Ζούμε σε μια εποχή που η (πραγματική) ανθρώπινη επαφή έχει περιοριστεί αρκετά. Από την άλλη πάλι το Facebook, το Instagram, το Snapchat, το Tinder και γενικά τα social media μας κάνουν να γνωρίζουμε ανθρώπους πιο γρήγορα από ποτέ, πολλές φορές τελείως ξαφνικά κι απροειδοποίητα, με συνεπές αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στη θέση να πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιον έχουμε (ιντερνετικά) απέναντί μας μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα -τόσο από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης όσο και για τον χαρακτήρα τους.

Για αυτό μάλλον δε θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης η οποία υποστηρίζει πως μια ματιά στο πρόσωπο κάποιου που διαρκεί από 33 έως 100 δέκατα του δευτερολέπτου (!) αρκεί για να σχηματίσουμε μια πρώτη άποψη για την προσωπικότητά τους.

H Jennifer K. South Palomares που μαζί με τους συνεργάτες της υπογράφει την έρευνα, την διεξήγαγε ανάμεσα σε 126 σπουδαστές Πανεπιστημίων όπου τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τα πρόσωπα ανάλογα με την εμπιστοσύνη, το πρεστίζ και τη γοητεία που τους εμπνέουν σε 33, 100 και 500 παρουσιάσεις αντίστοιχα. Όπως η ίδια εξηγεί κάποιες εκφράσεις των προσώπων είχαν επιλεχθεί κατά αυτόν τον τρόπο ώστε να θυμίζουν το Facebook, ενώ άλλες ως "απλές, νεανικές και καθημερινές φάτσες".

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr