Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το θάνατο του θρυλικού μουσικού, τραγουδιστή και ποιητή Leonard Cohen. 

Χθες το βράδυ, στο Μόντρεαλ, διοργανώθηκε μια συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες fans και συμμετείχαν διάσημοι καλλιτέχνες όπως οι Sting, Elvis Costello, Lana Del Rey, Damien Rice, Feist, k.d. lang και Patrick Watson.

"Ξέρω ότι ο πατέρας μου θα ήταν ευγνώμων, όχι μόνο για τη  αγάπη που του δείξατε απόψε, αλλά και για το ότι τα τραγούδια του μένουν ζωντανά από αυτές τις όμορφες φωνές και ερμηνείες", είπε ο γιος του τραγουδιστή, Adam Cohen προς το τέλος της βραδιάς. 

Mάλιστα, ο ίδιος ερμήνευσε το Chelsea Hotel No. 2 επί σκηνής, μαζί με τη Lana Del Rey. 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lana del Fan (@delfan_lana) στις

O πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau παρακολούθησε επίσης την εκδήλωση και ανέβηκε στη σκηνή για να μοιραστεί ο ίδιος τη σχέση του Cohen με την οικογένειά του. 

Το Μόντρεαλ τίμησε τη μνήμη του Leonard Cohen με μια μεγάλη συναυλία

"Το 1988, ο πατέρας μου πήγε σε μία συναυλία του Leonard στο Theatre St-Denis. Και όταν πήγε στα παρασκήνια για να τον συναντήσει, είπε απλώς "τι πρέπει να κάνει κανείς για να πάρει μια καλή κριτική σε αυτή την πόλη; Μου αρέσει να τους σκέφτομαι κάπου μαζί, να μας παρακολουθούν με ένα χαμόγελο", είπε. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον γιο του Cohen, Adam για την πρωτοβουλία του.