top article

Το τέλος της εβδομάδας μας βρίσκει με διάθεση για καινούργιες γαστρονομικές εμπειρίες, θεατρικές παραστάσεις αλλά και εκθέσεις που μας ταξιδεύουν από τις γειτονιές της Αθήνας μέχρι το Μπαλί.

Welcome to my head

Εγκαινιάστηκε χθες στο Φουάρ η πρώτη ατομική έκθεση της Δώρας Μάστορα "Welcome to my Head" με φωτογραφίες από το πρόσφατο ταξίδι μου στο Μπαλί. Η έκθεση αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου project που ετοιμάζει για τον Μάρτιο  και θα έχει θέμα τις γυναίκες αλλά και το ταξίδι 
που βοηθάει πάντα στο να ανοίγουμε τους ορίζοντες μας και να απελευθερωνόμαστε από τους φόβους μας. 
 

#NeapolisAthina: και τώρα και τότε

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA), παρουσιάζουν την έκθεση-αφιέρωμα στην αθηναϊκή συνοικία της Νεάπολης με τίτλο: #NeapolisAthina: και τώρα και τότε, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη. Το παρελθόν της Νεάπολης αναδεικνύεται από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που παραχώρησαν κρατικά και ιδιωτικά αρχεία, ιδρύματα και ιδιώτες και το πολιτιστικό παρόν της με την ομαδική εικαστική έκθεση 31 σύγχρονων καλλιτεχνών που κατοικούν ή έχουν σχέση με την περιοχή. 

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο

Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2017. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται για τον Νοέμβριο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με συναυλία και ξεναγήσεις.

Νέο μενού στο Simul

simul

Το SIMUL gastronomic situ υποδέχεται τη νέα σεζόν με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες. Προσαρμόζοντας το μενού στα διαθέσιμα και πιο εκλεκτά υλικά της εποχής, ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του έχουν επιλέξει καθημερινά αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά υλικά δημιουργώντας ένα μενού γεμάτο χρώμα και γεύσεις αναπάντεχα πρωτότυπες. Τα γλυκά της κάρτας του του SIMUL υπογράφει από φέτος ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Χρήστος Βέργαδος. 

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL δημιουργούν τα πιάτα βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούν την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737 

Κοριολανός 

Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει τον Κοριολανό του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Διαμαντή. Η τελευταία τραγωδία του Σαίξπηρ (1606-07), ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, εξετάζεται εδώ κάτω από νέο φως, απογυμνωμένο από κάθε περιττό στοιχείο, μέσα σ’ένα βίαιο και ηρωικό σύμπαν.

koriolanos

Ένας εξαμελής θίασος (Ιωάννης Παπαζήσης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Στάθης Μαντζώρος, Ορόρα Μαριόν, Άρτεμις Γρύμπλα, Νικόλας Μίχας) υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Διαμαντή αναλαμβάνει να αναπαραστήσει την ιστορία του μεγάλου ιδεολόγου που προτίμησε να βαδίσει ενάντια στην ίδια του την πατρίδα, παρά να προδώσει τις ιδέες του. 

Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα, τηλ. 2109229579

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>