Πέρυσι, όλοι μιλούσαν για το "hygge", τον όρο που εγκαθίδρυσαν οι Δανοί για να περιγράψουν την αίσθηση της χαλάρωσης και της οικειότητας στο σπίτι. Η σουηδική εκδοχή του είναι το "mys" που μεταφράζεται ως coziness (θαλπωρή) και η υποκατηγορία του, "Fredagsmys" εστιάζει κυρίως στον ιδανικό τρόπο να περάσεις ένα κρύο βράδυ Παρασκευής. 

To "Fredagsmys" σημαίνει "cozy Παρασκευές" και καθιερώθηκε τη δεκαετία του 1990, όταν μια εταιρεία με chips ενθάρρυνε τους ανθρώπους να περνούν το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι, απολαμβάνοντας comfort food ως επιβράβευση μιας εβδομάδας σκληρής δουλειάς και υγιεινής διατροφής. 

Παρ' όλο που το "Fredagsmys" μπορεί να είναι διαφορετικό αν είσαι με την οικογένεια ή με τους φίλους σου, το βασικό συστατικό του είναι εύκολα γεύματα στα οποία όλοι είναι καλοί chef. To finger food και τα σνακς είναι προτιμότερα από την προετοιμασία ενός πλήρους γεύματος που θα αφήσει ένα βουνό άπλυτα πιάτα και μαγειρικά σκεύη.

Σήμερα, το πιο δημοφιλές φαγητό για ένα Fredagsmys είναι τα tacos, αλλά το σημαντικό είναι το concept της χαλάρωσης- οπότε μπορείς να το αντικαταστήσεις με ο,τι προτιμάς. 

Συγκέντρωσε τα αγαπημένα σου πρόσωπα, κατέβασε μια ταινία (ή μια σειρά) και υιοθέτησε το απόλυτο must του σουηδικού lifestyle.