top article

Οι Ζωγραφικοί Πίνακες του Γιώργου Βλαχάκη κέρδισαν τις εντυπώσεις στο "Papillon", το νέο bistro στο Νέο Ψυχικό που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Minas Kosmidis (Architecture in Concept). Ο ταλαντούχος ζωγράφος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της εκπαίδευσης και του εργαστηρίου του, δείχνοντάς μας ότι η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Around Town: Γιώργος Βλαχάκης

Who is Who

Είμαι επαγγελματίας ζωγράφος εδώ και δέκα χρόνια. Αποφοίτησα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ από το εργαστήριο του Βαγγέλη Δημητρέα ως αριστούχος, ενώ πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα (ΑΠΘ) και στο εξωτερικό(University of Arts London). Ασκώ το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τον υπόλοιπο χρόνο της ημέρας είμαι στο εργαστήριο ζωγραφικής όπου ή θα ζωγραφίζω καινούρια έργα ή θα κάνω μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου σε μαθητές.

Γιώργος Βλαχάκης

Το καλύτερο κομμάτι του επαγγέλματός μου είναι η δημιουργία, είτε μέσα από την πρωινή μου εργασία ως εκπαιδευτικός είτε μέσα από την τέχνη μου. Η επαφή με τη νεότερη γενιά σε βάζει σε ένα κόσμο νέων ιδεών και αντιλήψεων. Η συνεργασία με τους μαθητές, η μετάδοση γνώσεων σε αυτούς  και η προσπάθεια μου να ξεκλειδώσω τη φαντασία τους, έχει για εμένα αξία ανεκτίμητη. Παράλληλα, η ενασχόληση μου προσωπικά με τη ζωγραφική με ηρεμεί και με μεταφέρει σε έναν άλλο τόπο όπου μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα. Αυτή τη περίοδο ετοιμάζομαι για την ατομική μου έκθεση ενώ παράλληλα ασχολούμαι και με έργα παραγγελιών. Τελευταία μου δουλειά ήταν οι Ζωγραφικοί Πίνακες για το κατάστημα Papillon Bistrot.

Η γειτονιά σου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη όπου διαμένω μέχρι και σήμερα. Διατηρώ μια οικία στα προάστια, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης όπου είναι  πιο ήσυχα, μακριά από την κίνηση και τον συνωστισμό του κέντρου.  Έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται κοντά στην θάλασσα και μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω τις δραστηριότητες που αγαπώ, όπως τρέξιμο στην παραλία ή να βγω για φαγητό σε μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα στο κύμα.

Γιώργος Βλαχάκης

Το σπίτι μου

Στο σπίτι μου είναι σχετικά ευρύχωρο και  διατηρώ ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως εργαστήριο, πέρα από τον επαγγελματικό μου χώρο που βρίσκεται πιο κεντρικά στην πόλη. Για το λόγο αυτό περνάω μεγάλο μέρος της ημέρας εκεί.  Το αγαπημένο μου σημείο είναι ίσως ο καναπές που βρίσκεται απέναντι από το καβαλέτο μου, ο οποίος μου επιτρέπει να κάθομαι για να δω τι έχω ζωγραφίσει από μια σχετική απόσταση αλλά και να πάρω τον χρόνο για να σκεφτώ πως να συνεχίσω η να τελειώσω το εκάστοτε ζωγραφικό έργο.

Γιώργος Βλαχάκης

Το στυλ μου

Είμαι απλός και αθλητικός άνθρωπος και δεν υιοθετώ κάποιο εκκεντρικό στυλ. Το αντίθετο θα έλεγα, απλά και λιτά ενδύματα καλής ποιότητας είναι οι επιλογές μου. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι εξωτερικά δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος τρίτος ότι ασκώ αυτό το επάγγελμα. Δεν έχω δηλαδή την τυπική εμφάνιση καλλιτέχνη. Εξάλλου, πάντα πίστευα πως η ιδιότητα του ζωγράφου δεν είναι κομψό να φαίνεται από κάποια εκκεντρικά χαρακτηριστικά στην εξωτερική του εμφάνιση, αλλά από το αποτέλεσμα και το σύνολο του έργου του.

Γιώργος Βλαχάκης

Around Τown

Το χαρακτηριστικό της πόλης το οποίο με ενθουσιάζει είναι πως έχει πάντα ζωή και νεανική ενέργεια. Υπάρχουν πολλά στέκια που μπορείς να πιεις καφέ, να βγεις για φαγητό ή να βγεις για να διασκεδάσεις, ενώ παράλληλα γίνονται διάφορες πολιτισμικές και καλλιτεχνικές δράσεις που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει, (βέβαια πάντα στα στενά πλαίσια της πόλης μας). Τέλος, δε θα μπορούσα να παραλείψω το πιο όμορφο κομμάτι αυτής της πόλης, τη θέα της θάλασσας. Η θέαση της παραλίας της Θεσσαλονίκης και ό,τι αυτή σου προσφέρει είναι ένα προνόμιο  που όσο και να το απολαμβάνεις, ακόμα και αν έχεις μεγαλώσει με αυτήν την θέα, δεν το χορταίνεις ποτέ. 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>