Ακόμα κι αν δεν είσαι από εκείνους που περνούν άπειρες ώρες την ημέρα στο ίντερνετ, δύο πράγματα έχουν σίγουρα πέσει στην αντίληψή σου: ο κόσμος του ίντερνετ στις μέρες μας λατρεύει να μισεί τους hipsters και στην ιντερνετική γλώσσα του χιούμορ, τα memes είναι ίσως το μεγαλύτερο κεφάλαιο.

Τι το κακό μπορεί να έχει μια εικόνα που αναπαράγεται συνεχώς και φέρει μηνύματα με αιχμηρό, καλό ή κακό χιούμορ; Τίποτα! Για την ακρίβεια μπορεί να προσφέρει ένα απαραίτητο κωμικό διάλειμμα όταν η δουλειά και η οθόνη έχουν αρχίσει να σε κουράζουν. Όμως ένα συγκεκριμένο meme, που έκανε τον γύρο του κόσμου το καλοκαίρι του 2012, κρύβει από πίσω του μια ιστορία που μας έκανε να σκεφτούμε πολυ διαφορετικά για όλες εκείνες τις φορές που γελάσαμε κακοπροαίρετα με κάτι σαν αυτό. 

The Roving Typist: Η ανθρώπινη ιστορία ενός meme

Ο Christopher Hermelin είναι ένας ταλαντούχος παραμυθάς. Με έμπνευση τον κάθε άγνωστο που περνάει από μπροστά του σκαρφίζεται στο λεπτό ευφάνταστες ιστορίες τις οποίες και γράφει με την βοήθεια της αγαπημένης γραφομηχανής του. Είναι επίσης εκείνος που κρύβεται πίσω από το παραπάνω meme που μάλλον έχεις ξαναδεί πολλές φορές στην οθόνη σου. Πολλοί τον “μίσησαν” γι'αυτή τη φωτογραφία και του το έδειξαν με εκατοντάδες υβριστικά μηνύματα κάτω από κάθε αναπαραγωγή του meme.

Η ιστορία του Christopher ήταν μια ευτυχής ανακάλυψη για τον Mark Cersosimo, σκηνοθέτη και διαχειριστή περιεχομένου στο site Vimeo ο οποίος και έφτιαξε το παραπάνω video για τον νεαρό καλλιτέχνη του οποίου το έργο αγγίζει προσωπικά τον καθένα που τον συναντά.

Αν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερα για τον Roving Typist, Christopher Hermelin, στο site του film μπορείς να βρεις μερικά ακόμα μικρά video για την ζωή και το έργο του.


Σχετικά άρθρα:

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>