top article

Σίγουρα, η πρώτη μέρα στο σχολείο δεν είναι για όλα τα παιδιά ίδια. Για άλλα είναι πιο εύκολη, για άλλα λίγο πιο δύσκολη, και κάποια άλλα τα δυσκολεύει λίγο περισσότερο και συνήθως εκδηλώνουν το λεγόμενο άγχος αποχωρισμού.

Για όλα τα παιδιά όμως – και για τους γονείς – είναι σίγουρα σημαντική και γι’ αυτό, είναι καλό να προσπαθήσουμε αυτή η νέα αρχή και μετάβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και ευχάριστη για το παιδί.

Η παιδική βιβλιογραφία έχει (ευτυχώς!) πολλούς αξιόλογους τίτλους που μπορούν να μας βοηθήσουν να προετοιμάσουμε και να βάλουμε το παιδί στο κατάλληλο κλίμα λίγο προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 προτάσεις βιβλίων που προετοιμάζουν το παιδί για την πρώτη μέρα στο σχολείο:

Από 2 ετών

Δεν πάω σχολείο!

Εκδόσεις Ψυχογιός, Συγγραφέας: Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ο Λέανδρος, το μικρό λιονταράκι, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το σχολείο. Και τι δε σκαρφιζόταν για να μην πάει! Μέχρι που μια μέρα μια έκπληξη τον έκανε να αλλάξει γνώμη για πάντα… Μια τρυφερή ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδάκια να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό στο σχολικό περιβάλλον.

Από Δευτέρα ως Κυριακή

Εκδόσεις Ψυχογιός, Συγγραφέας: Αθηνά Ρεϊζάκη

Στο πρώτο μας σχολείο περνάμε καλά,
μαθαίνουμε πολλά, και τις μέρες που είναι επτά.
Μια ιστορία με διασκεδαστικά στιχάκια και πανέμορφες ζωγραφιές, που βοηθά στην ομαλή μετάβαση του παιδιού στον παιδικό σταθμό, ενώ παράλληλα του μαθαίνει με ευχάριστο τρόπο τις ημέρες της εβδομάδας.

Από 3 ετών

Η παρέα στον παιδικό σταθμό

Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Συγγραφείς: Δεσύπρη Ευαγγελία – Μανιάτη Σταυρούλα, Εικονογράφος: Τσουχνικά Λήδα

Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας 3 – 4 ετών. Περιέχει διασκεδαστικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες αυτής της ηλικίας και καλύπτει τις βασικές θεματικές ενότητες που διδάσκονται στον παιδικό σταθμό. Περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πρωτότυπα φύλλα εργασίας. Είναι κατάλληλο για τα παιδιά που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, αλλά και για αυτά που θα ήθελαν να απασχοληθούν δημιουργικά στο σπίτι με τη βοήθεια των γονιών τους.

Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα

Εκδόσεις Μίνωας, Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης, Εικονογράφος: Σγουρός Γιώργος

Του Νικόλα τού αρέσουν όλα!
Θέλει να παίζει με τους φίλους του, να διαβάζει ιστορίες με τον παππού, να βάζει μουσική και να τραγουδάει δυνατά, να ζωγραφίζει, θέλει, θέλει, θέλει…
Σήμερα, όμως, ο Νικόλας πρώτη φορά είπε:
—Δε θέλω!
Γιατί σήμερα είναι η πρώτη μέρα που θα πάει στο σχολείο…

Διάβασε περισσότερα στο TheMamagers.gr

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>