Μαμάδες, πολλές διαφορετικές, άλλες κουλ, άλλες αυστηρές, άλλες φιλελεύθερες. Δεν κρίνω. Κάθε μία ξέρει τι χρειάζεται το δικό της παιδί και αναλόγως πράττει. Εγώ θα έλεγα ότι δεν είμαι κουλ μαμά, ούτε φιλελεύθερη, ούτε και αυστηρή. Είμαι όμως "σφιχτή". Δεν δίνω ελευθερίες έτσι άκοπα.

Και εξηγούμαι:

1. Αν το παιδί μου θέλει να μείνει στο σπίτι μίας φίλης του δεν θα το αφήσω αν δεν ξέρω τη φίλη και φυσικά τη μητέρα της φίλης. Δεν εννοώ να έχουμε πει τα σώψυχά μας, αλλά να την γνωρίζω, να ξέρω ποια είναι, πως είναι, να έχουμε ανταλλάξει πέντε κουβέντες και φυσικά να έχω το τηλέφωνό της, κινητό και σταθερό (από τη στιγμή που το παιδί μου θα κοιμηθεί σπίτι της).

2. Δεν επιτρέπω στο παιδί μου να μπαίνει ασυνόδευτο στο μετρό – από τα Νότια Προάστια – για να πάει στο κέντρο, ακόμα. Νομίζω πως η περιοχή μας έχει μέρη να εξερευνήσει κανείς, να πάει βόλτα και να ξελυσσάξει, δεν χρειάζεται από τώρα να βρεθεί στην άλλη άκρη της πόλης, όπου αν συμβεί το παραμικρό θα πρέπει να πετάξω.

3. Η απαρέγκλιτη ώρα επιστροφής από "βραδινή έξοδο" Παρασκευής ή Σαββάτου είναι 11.30 και από Χοροεσπερίδα σχολείου 12. Και στις δυο περιπτώσεις ο κανόνας είναι ότι εγώ πηγαίνω και "μαζεύω" το παιδί ή και τα παιδιά των άλλων αν χρειαστεί.

Διάβασε περισσότερα στο TheMamagers.gr