Ε, ναι, λοιπόν, υπάρχουν κι αυτά τα δημόσια σχολεία. Μόνο που έχουν διεύθυνση στη Cadiz της Ισπανίας και φέρουν την υπογραφή του αρχιτέκτονα Julio Barreno.
O Iσπανός αρχιτέκτονας Julio Barreno ολοκλήρωσε πρόσφατα την επέκταση του δημόσιου σχολείου Azahar, στη πόλη Cadiz της Ισπανίας. Ο εσωτερικός χώρος του σχολικού κτιρίου έχει βαφτεί σε μια φωτεινή απόχρωση του πράσινου ενώ χαρακτηρίζεται από το άνοιγμα που δίνουν τα συνεχόμενα παράθυρα. Η επέκταση περιλαμβάνει ένα γραφείο, το χώρο προσωπικού, τη καντίνα, τις τουαλέττες, ένα service room και μία εξωτερική περιοχή που έχει προβλεφθεί να καλύπτεται τις βροχερές μέρες. Ο Julio Barreno φυσικά δημιούργησε αφού πήρε υπόψιν του τα όρια που έθετε το υπάρχων αρχιτεκτονικό σχήμα το οποίο αναπτυσσόταν σε αυτό που λέμε U Shape γύρω από την αυλή του σχολείου.
Aυτό είναι το δεύτερο school project που αναλαμβάνει ο Barreno στην Ισπανία. Το πρώτο είχε σχήμα ζιγκ ζαγκ (σχολείο Victor de la Serna y Espina, Cadiz). Ήταν ένα εκπαιδευτικό κτίριο που αρχικά είχε σχεδιαστεί το 1975 και διατηρούσε ένα συμμετρικό design ώστε οι μαθητές των δύο φύλων να διδάσκονται σε διαφορετικούς χώρους. Χαρακτηριστικό που ανετράπη εύστοχα με τη ζιγκ ζαγκ λογική του Barreno.
Τζίνα Κωνσταντοπούλου

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>