top article

Μπορεί οι ρυθμοί ζωής να έχουν αυξηθεί, τα οικονομικά να έχουν δυσκολέψει και η προοπτική της επιτυχημένης καριέρας να μοιάζει με πρόκληση υψηλών προδιαγραφών, αλλά οι σχέσεις παραμένουν μια δύσκολη και εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση

Τα μέσα επικοινωνίας έχουν αλλάξει, μεταβάλλοντας αντίστοιχα τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και συνδεόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας- και από αυτή διαδικασία δεν εξαιρείται ο σύντροφός μας. 

Θεωρητικά, μέσα σε μια σχέση αναζητάμε μεταξύ άλλων τη συναισθηματική ισορροπία, την επιθυμία, την ασφάλεια και τη χαρά. Ειδικά το τελευταίο "συστατικό" , το πιο αυτονόητο στα πρώτα στάδια της σχέσης, καταλήγει δυσεύρετο σε μια ατζέντα με ελάχιστο κοινό χρόνο, πρακτικά ζητήματα, εντάσεις και "σοβαρές συζητήσεις ξεκαθαρίσματος". 

Φέτος το Νοέμβρη, κάθε Νοέμβρη και κάθε μήνα, επένδυσε χρόνο στον άνθρωπο με τον οποίο περνάς το τρέχον κομμάτι της ζωής σου, διοχέτευσε ενέργεια στη σχέση σου, γίνε δημιουργική και δούλεψε γι΄ αυτήν. Ξεκίνα με τους παρακάτω 5 τρόπους.

Δείπνο για δύο

Μπορεί να ακούγεται κλισέ και μπορεί ήδη να το κάνεις κάθε μέρα - χωρίς να το σκέφτεσαι. Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, ειδικά όταν έχεις την καλύτερη παρέα, και σίγουρα το δείπνο δε χρειάζεται να είναι ρομαντικό. Μπορεί να είναι δοκιμάζετε μια καινούρια κουζίνα ή απλώς να τσιμπάτε στο αγαπημένο σας στέκι- από τη στιγμή που το αντιμετωπίζετε σαν ξεχωριστή έξοδο, όλα αλλάζουν. 

Κάνε μικρά δώρα

Δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι αντικείμενα. Αγόρασέ του το πακέτο post-it που διαρκώς λέει ότι χρειάζεται για το γραφείο, εισητήρια για μια συναυλία όπου θα πάτε μαζί, τη συνδρομή που εκκρεμεί να πληρώσει. Μικρά, ενίοτε τετριμμένα πράγματα που όμως αποδεικνύουν πόσο παρούσα είσαι στη σχέση σου. 

Προγραμμάτισε ένα ταξίδι

Μια πρόσφατη μελέτη, έδειξε ότι η διαδικασία του προγραμματισμού ενός ταξιδιού, χαράσσεται εντονότερα στον ανθρώπινο εγκέφαλο από ότι το ίδιο το ταξίδι. Επιλέξτε τον προορισμό και ξεκινήστε να "χτίζετε" ένα travel budget, ώστε να περιμένετε κάτι από κοινού. Αργότερα, καταστρώστε σχέδιο "δράσης" με το πρόγραμμα του ταξιδιού, το ξενοδοχείο και όλες τις λεπτομέρειες. Ένα ταξίδι,  όσο μικρό και αν είναι, είναι πάντα μια καλή ιδέα. 

Συγχώρησε μια στιγμή εκνευρισμού

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και πιθανότατα δε θα είναι και η τελευταία. Συμβαίναι και σε εσένα, το αναγνωρίζεις. Αν αποτελεί συχνό φαινόμενο, τότε ίσως ο σύντροφός σου να αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα που πρέπει να συζητήσετε. Αν όμως, οφείλεται στην κούραση, είτε σε κακή συνεννόηση, κάνε αυτή τη φορά ένα βήμα πίσω. Θα εκτιμηθεί. 

Άφησε χώρο

Κανόνισε μια έξοδο με την οικογένεια ή τις φίλες σου την ημέρα που συνήθως περνάτε μαζί. Κάνε πράγματα διαφορετικά, γίνε πιο κοινωνική, αφιέρωσε χρόνο σε άλλα αγαπημένα σου πρόσωπα και άφησέ τον να κάνει το ίδιο. Αφήστε για λίγο στην άκρη τους αυτοματισμούς της σχέσης. Θα επιστρέψετε ο ένας στον άλλο πλήρεις και ανανεωμένοι. 

 

 


 

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>