Αν και έχουν επινοηθεί πολλές, νέες ορολογίες για να περιγράψουν τις διάφορες μορφές πολυγαμίας και γιατί αξίζει να τις δοκιμάσεις, μια έρευνε ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που – μάλλον – ήδη γνωρίζαμε αλλά αγνοούσαμε: Περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι δεν ισοδυναμούν με περισσότερη ευτυχία.

Οι επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία από 16.000 Αμερικανούς και βρήκαν πως την προηγούμενη χρονιά εκείνοι που ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι είχαν μόνο έναν ερωτικό σύντροφο. Ναι, σωστά διάβασες, σύμφωνα με την έρευνα, ένας παρτενέρ μέσα σε 365 μέρες είναι ο ιδανικός αριθμός για να κατακτήσεις την ευτυχία (κι αυτό δεν είναι ευφημισμός). Ένας είναι καλύτερα από 2 ή 200.

Η παραπάνω έρευνα έρχεται σε αντίθεση με αυτό που συνέβη τη δεκαετία του 1920, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Κούλιτζ επισκέφθηκε με τη γυναίκα του μια πειραματική, κυβερνητική φάρμα. Το ζεύγος ξεναγήθηκε χωριστά, με μικρή χρονική διαφορά. Όταν η κυρία Κούλιτζ πέρασε μπροστά από ένα κοτέτσι ρώτησε τον ξεναγό αν ο κόκορας εκτελεί τα "καθήκοντά" του καθημερινά. "Πολλές φορές την ημέρα, κυρία", ήταν η απάντηση του ξεναγού. "Παρακαλώ, πείτε το αυτό στον κύριο Κούλιτζ", είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Όταν πέρασε ο πρόεδρος από το ίδιο σημείο, ο ξεναγός του μετέφερε τα λόγια της συζύγου του. Αφού σκέφτηκε λίγο, ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε: "Με την ίδια κότα κάθε φορά;" "Όχι, με άλλη κότα κάθε φορά, κύριε", απάντησε ο ξεναγός. "Παρακαλώ, πείτε το αυτό στην κυρία Κουλιτζ", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr