top article

Γεννήθηκε στον Βόλο, αλλά «ανδρώθηκε» στο Παρίσι τη δεκαετία του ’80 δουλεύοντας με τον Takis και κάνοντας παρέα με τους "ιντελεκτουέλ" της εποχής. Το 1998 άνοιξε το θρυλικό «Bee» στου Ψυρρή, δημιουργώντας το πρώτο μεταμοντέρνο στέκι του creative crowd στην Αθήνα αλλά και δίνοντας νεοϋορκέζικο χαρακτήρα στην κατεξοχήν περιοχή του εναλλακτικού κουτουκιού και των ρακόμελων. Η στήλη της στο Symbol του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου (2000-2001) θεωρείται μέχρι και σήμερα αξεπέραστη, ενώ κείμενά της έκτοτε έχουν φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα ελληνικά περιοδικά. Η εκπομπή της «Chef στον Αέρα» στο ΣΚΑΪ προβάλλεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με φαν από την οικονόμα νοικοκυρά ως την Alpha Female, φέτος άνοιξε το εστιατόριο Πιρουνάκι στο Βόλο, προδίδει τα γκουρμέ μυστικά της από το site www.pirouni.gr, ενώ το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού» διακρίθηκε πρόσφατα με το πρώτο βραβείο για την Ελλάδα στα Gourmand Awards στην κατηγορία «Best Culinary Travel Book».

WomenTalk: Ελένη Ψυχούλη
Το βραβευμένο βιβλίο της
Το εστιατόριό της Πιρουνάκι στον Βόλο

Θα την ξεχωρίσεις αμέσως ανάμεσα στο πλήθος: από την bigger than life αύρα της, τα μαύρα της μαλλιά, το κοφτερό της βλέμμα, το κόκκινο κραγιόν. Και θα σου μιλήσει με την ίδια ευκολία για την τέχνη, την ποίηση και τη διακόσμηση που θα σου μιλήσει για την καλύτερη λαϊκή αγορά της πόλης, την πιο δύσκολη τεχνική στο κέντημα ή την καλύτερη σχολή χορού για να κάνεις barre à terre.


Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Δεν το επέλεξα εγώ. Αυτό ήρθε και με βρήκε. Το δοκίμασα, τα βρήκαμε και του χάρισα την ψυχή μου.

Για κάποιες γυναίκες η κουζίνα είναι το βασίλειό τους, για άλλες η φυλακή τους. Για σένα τι είναι;
Για μένα είναι η απαντοχή και η ψυχοθεραπεία μου. Αυτό είναι κάτι που το έχεις ή δεν το έχεις. Μια φυσική επιλογή, μια εκλεκτική συγγένεια.

Το καλύτερο φαγητό που έχεις φάει ποτέ;
Νομίζω ότι πάντα θα νοσταλγώ το ιμάμ της γιαγιάς μου. Όσο κι αν το κάνω με την ίδια συνταγή, δεν είναι ποτέ το ίδιο. “Το ξεχωριστό χέρι” της κάθε μαγείρισσας είναι όλη η μαγεία της κουζίνας.

Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
Φύσει αισιόδοξη, ξεχνάω τα δύσκολα και επιμένω με ενθουσιασμό στα ωραία. Στην απόλαυση του πρώτου καφέ ή στην προσμονή μιας ωραίας βραδιάς με φίλους μετά τη δουλειά. Στο ενδιάμεσο, όλα κάπως θα βολευτούν.

Τι σχέση έχεις με το πρωινό ξύπνημα;
Λατρεύω το πρωινό ξύπνημα που κάνει τη μέρα να φαντάζει διπλάσια, τη μαγική ησυχία στην αρχή του πρωινού.


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>