top article


Η Νόπη Ρωμανίδου σπούδασε «Διδακτική της τεχνολογίας και ψηφιακών συστημάτων» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συνέχισε τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών. Γρήγορα όμως στράφηκε προς μια ακόμα αγάπη της, τη μόδα, και κατάφερε να την ενσωματώσει στην καριέρα της.

Πλέον διδάσκει fashion marketing σε διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα και έχει οργανώσει με επιτυχία σεμινάρια Fashion and Luxury marketing. Το όνειρό της όμως φαίνεται να πραγματώνεται στην εταιρία Ally, που η ίδια δημιούργησε, και η οποία ειδικεύεται στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία στη μόδα και την πολυτέλεια. Όντας ανήσυχο πνεύμα έχει αναλάβει δύο καινοτόμα, για την Ελλάδα projects, το DoItEco Project αλλά και το Fashion Pastry Project, συμμετέχει στην ομάδα του, περίφημου πια, TEDxAthens και ονειρεύεται με κάθε της βήμα να αναδεικνύει την ελληνική μόδα.


Ποιο είναι το μυστικό/συνταγή της επιτυχίας σου;
Το μυστικό για κάθε επιτυχία και επαγγελματική αλλά και προσωπική θεωρώ πως είναι η αγάπη, η οποία μας τροφοδοτεί με ενέργεια για ό,τι κάνουμε. Μπορεί να ακούγεται «κλισέ» αλλά αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια. 
 
Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Το «επάγγελμα» του επιχειρηματία δεν το διαλέγεις ακριβώς. Μάλλον θα έλεγα ότι σε διαλέγει αυτό. Είναι η διάθεση για ανεξάρτητη και χωρίς περιορισμούς δημιουργία που θεωρώ πως με ώθησαν στο να επιλέξω αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι. Επίσης, πέρα από το αίσθημα της δημιουργίας, το «επιχειρείν» συνοδεύεται και από μια έντονη ανάγκη προσφοράς και συνέπειας προς τον στόχο καθώς ένας επιχειρηματίας εργάζεται στην πραγματικότητα 24/7.

Πώς ξυπνάς το πρωί;
Με μουσική, δημιουργικές έγνοιες και διπλό ελληνικό καφέ!
 
Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
Στο τέλος όλα θα πάνε καλά, αν δεν πάνε καλά δεν είναι το τέλος.

Μια στιγμή της ζωής σου που σε καθόρισε;
Όταν πήρα την απόφαση να έρθω στην Αθήνα για σπουδές.

Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;
Η οικογένεια μου! Είναι το στήριγμα μου και η κινητήριος δύναμη σε ότι και αν κάνω. Αν δεν είναι πηγή έμπνευσης αυτή η αγάπη και η στήριξη τότε τι είναι; Φυσικά, στη δική μου δουλειά είναι πολύ σημαντικό και το δίκτυο συνεργατών και ανθρώπων που έχω γύρω μου. Με εμπνέουν οι άνθρωποι που είναι δημιουργικοί, δραστήριοι, έχουν ιδέες που θέλουν να μοιράζονται και δεν σταματούν να ερευνούν, να αναζητούν, να ψάχνουν.

Ποιο είναι το κίνητρό σου για να δημιουργείς;
Το κίνητρο της δημιουργίας είναι φυσικά η αστείρευτη ανάγκη για να καταπιαστώ με κάτι νέο καθώς και οι γνώσεις, οι γνωριμίες, οι σχέσεις που θα κερδίσω μέσα από αυτό. Η πρόκληση να ασχοληθώ με κάτι το οποίο δεν έχω ξανακάνει και να τα καταφέρω, με ελκύει.

Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σου; 
Όταν πήρα την απόφαση να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, μέσα στην κρίση, ενώ είχα απορρίψει εξαιρετική θέση σε μεγάλη εταιρία. Μεγάλο ρίσκο, μεγάλη πρόκληση.

Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;
Η οικονομική κρίση μου έμαθε πως και με λιγότερα, μπορούμε αρκεί να έχουμε θέληση.

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;
Ένα ερώτημα που μόνο μέσα από το προσωπικό του παράδειγμα ο καθένας μπορεί να το απαντήσει. Ακόμη δεν έχω κάνει τη δική μου οικογένεια. Σίγουρα με το ωράριο εργασίας που έχω αυτή τη στιγμή, ο συνδυασμός είναι δύσκολος. Αλλά ό,τι είναι δύσκολο, δεν είναι και αδύνατο. Θα ήθελα πολύ να τα συνδυάσω στο μέλλον καθώς το να κάνω τη δική μου οικογένεια είναι κάτι που με αφορά και θεωρώ πως όπως κάθε γυναίκα, έτσι και εμένα θα με ολοκληρώσει.

Τι είναι για εσένα ευτυχία;
Ευτυχία για εμένα είναι να δημιουργώ, να αγαπώ και να αγαπιέμαι.


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>