top article

Δύο γυναίκες, μια ιδέα: Κάπως έτσι γεννήθηκε εν μέσω κρίσης μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις με λίστα πελατών από την παγκόσμια αγορά. Το fashion brand Zeus+Δione πήρε σάρκα και οστά πριν από μερικά χρόνια χάρη στις Δήμητρα Κολοτούρα και Mareva Grabowski, οι οποίες μετέφρασαν διαχρονικές εκφράσεις της ελληνικής αισθητικής σε μια σύγχρονη, πολυτελή πρόταση μόδας. Όλα τα κομμάτια του brand είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από ελληνικές πρώτες ύλες και Έλληνες δημιουργούς, τους οποίους οι δύο συνεργάτιδες ανακάλυψαν αναζητώντας τους σε όλη τη χώρα.

Η Δήμητρα Κολοτούρα απάντησε στο ερωτηματολόγιο του MadameFigaro.gr και μοιράστηκε μαζί μας τα μικρα μυστικά τις καθημερινότητας και της επιτυχίας της.


Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;
Θεωρώ ότι όλοι όσοι κάνουμε κάτι με πάθος, επιμονή και υπομονή δεν γίνεται παρά να πετύχουμε. Στην δική μου περίπτωση, λειτουργεί πολύ καλά η μεθοδικότητα και η στρατηγική. Προσπαθώ να μην παρασύρομαι από τον ενθουσιασμό της στιγμής και κάθε απόφαση να είναι καλά μελετημένη.

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποφάσισα να κάνω το πάθος για την χώρα μου και την αδυναμία μου για την μόδα καθημερινή απασχόληση! Παρόλο που τώρα δουλεύω όσο ποτέ πριν, αυτές οι ώρες, δεν καταμετρούνται σαν εργασία αλλά σαν παιχνίδι και διασκέδαση.

Πώς ξυπνάς το πρωί;
Το πρωί έχω ένα φυσικό ξυπνητήρι - την κόρη μου - που παρόλο που με σηκώνει από τις 7 το πρωί ... η μέρα ξεκινάει  με χαμόγελο!

Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;

"Όλα γίνονται για έναν σκοπό".

Μια στιγμή της ζωής σου (θετική ή αρνητική) που σε καθόρισε;
Έχω μικρές σημαντικές στιγμές που μέχρι τώρα με επανα-καθορίζουν. Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω σου και να παίρνεις τα μηνύματα.

Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;

Με εμπνέει το φως, ο ήλιος, η θάλασσα, μια βροχερή μέρα, οι άγνωστοι που περνάνε μπροστά μου. Τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή μου με εμπνέουν οι φίλοι, οι συζητήσεις η ανθρώπινη επαφή.

Ποιο είναι το κίνητρό σου για να δημιουργείς;
Το να δημιουργηθεί κάτι το οποίο θα το επιθυμούν και θα το θέλουν αρκετές γυναίκες σ΄ όλο τον κόσμο -μέσα από μια διαδικασία όχι και τόσο απλή - είναι από μόνο του ένα τεράστιο κίνητρο.

Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σου;
Θεωρώ ως κομβική στιγμή της ζωής μου εκείνο το βράδυ που συζητούσα με την Μαρεβα (Grabowski) για διάφορα θέματα και γεννήθηκε η ιδέα της Zeus + Δione.

Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;
Η οικονομική κρίση υπήρξε τεράστιο σχολείο για πολλούς από εμάς. Το σημαντικότερο όλων ήταν το ότι με έβαλε να σκεφτώ τι άλλο μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω τα προβλήματα αντί να αναφέρομαι συνέχεια σε αυτά.

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;
Σίγουρα θέλει μεγάλη προσπάθεια και ικανότητες ενός manager ... αλλά με καλή οργάνωση τίποτα δεν αποκλείεται.


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>