top article

Η Χριστίνα Κοτσιλέλου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Product Design στην περίφημη σχολή Central Saint Martin’s του Λονδίνου και συνέχισε με Master στο σχεδιασμό κοσμήματος. Εκεί γνώρισε και τον τωρινό συνεργάτη της Θάνο Καραμπάτσο και μαζί, το 2007, δημιούργησαν τους Greece is for Lovers με έδρα τους την Αθήνα. Τα design αντικείμενά τους έκαναν αμέσως αίσθηση τόσο για την υψηλή αισθητική, όσο για το χιούμορ και την ελληνικότητα τους: ο χαρτοκόπτης κεραυνός του Δία, ένα δερμάτινο skateboard σαν αρχαιοελληνικό σανδάλι, τα πιάτα Amen, τα βαράκια-αρχαίες κολώνες “Built your myth” και μια θήκη iPod πλεγμένη με βελονάκι. Λαμβάνουν τακτικά μέρος σε διεθνείς εκθέσεις, ενώ τα προϊόντα τους φιλοξενούνται σε αρκετές γκαλερί και concept stores του εξωτερικού.
Η νέα εμμονή, ωστόσο, της Χριστίνας είναι η μαγειρική. Πέρυσι παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή Matthew Kenney Culinary στο Λος Άντζελες, που ειδικεύεται στo raw vegan φαγητό, ενώ το χειμώνα που μας πέρασε διοργάνωσε μια σειρά vegan και vegetarian δείπνων στο εστιατόριο Breeder Feeder της Breeder Gallery. Στόχος της είναι, παράλληλα με τους Greece is for Lovers, να δημιουργήσει κι ένα brand catering και διοργάνωσης κινητών δείπνων σε διάφορα σημεία κάθε φορά..


Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;

Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό, ενώ πάντα με ενδιέφεραν τα αντικείμενα είτε ως συλλέκτης είτε σε πιο θεωρητικό επίπεδο εξετάζοντας τη σχέση του ανθρώπου με αυτά.

Πώς προέκυψε αυτό το όνομα Greece is for Lovers?
Ήταν ένα ανεπίσημο slogan της Ελλάδας τη δεκαετία του ‘70. Θεωρούμε ότι ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα των αντικειμένων που σχεδιάζουμε καθώς εμπεριέχει και χιούμορ και ειρωνεία, μια ισχυρή δόση νοσταλγίας αλλά και kitsch.

Γιατί αποφασίσατε να σχεδιάσετε τα σουβενίρ αλλιώς;
Δεν θεωρούμε ότι σχεδιάζουμε μόνο σουβενίρ. Πολλά από τα αντικείμενα μας πέφτουν σε αυτή την κατηγορία ή ο κόσμος τα εκλαμβάνει έτσι, αλλά εμείς τα αντιμετωπίζουμε περισσότερο ως σχόλια επάνω στην Ελληνική κουλτούρα και ψυχοσύνθεση.

Πώς προέκυψε η σχέση σου με τη μαγειρική;
Μαγείρευα πολύ από μικρή, με την παιδική μου φίλη κάναμε τρομερούς πειραματισμούς στα τραπέζια των γονιών μας! Μεγαλώνοντας συνέχισα να πειραματίζομαι μαγειρεύοντας για τους φίλους μου μέχρι που τελικά πήγα σε μια σχολή πέρυσι το καλοκαίρι στο Λος Άντζελες και φέτος δοκίμασα την τύχη μου σε επαγγελματικές κουζίνες. Με ενδιαφέρει πολύ η γεύση αλλά και η ιδιαίτερη παρουσίαση του φαγητού, ίσως εκεί να βγαίνει και το ενδιαφέρον μου για τον σχεδιασμό - και τα δύο άλλωστε ανήκουν στο φάσμα της δημιουργίας.

Τι σκέφτεσαι όταν μαγειρεύεις;

Συνήθως μαγειρεύοντας χαλαρώνω. Είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας!

Το πιο αγαπημένο σου φαγητό στον κόσμο;
Πολύ δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα. Είμαι χορτοφάγος οπότε μου αρέσουν πολύ τα φαγητά με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά, όπως χρησιμοποιούν πολλές Ασιατικές κουζίνες. Μου αρέσουν επίσης πολύ τα φρούτα σε αλμυρά πιάτα και οι ξηροί καρποί σε διάφορες παρασκευές.


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>