top article

Αφιερωμένες στον χορό από την ηλικία των 5 ετών, οι Έλενα και Φένια Τσικιτίκου έχουν σπουδάσει σε κορυφαίες σχολές της Αγγλίας και έχουν συμμετάσχει σε σπουδαίες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Οι δύο αχώριστες χορεύτριες, στις 15 Νοέμβρη, θα μας μαγέψουν με τις φιγούρες τους, στην σκηνή του TEDxAthens , στο οποίο θα αναλάβουν χρέη performers. Η Έλενα και η Φένια απάντησαν στιο ερωτηματολόγιο του MF, για την ζωή, την καριέρα και την επιτυχία τους.

 Ποιο είναι το μυστικό/συνταγή της επιτυχίας σας;
Δεν ξέρουμε αν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας, το σίγουρο κι αυτό που έχουμε μάθει μέχρι τώρα στην επαγγελματική μας πορεία είναι πως σίγουρα χρειάζεται σκληρή δουλειά και πειθαρχία. Από κει και πέρα με υπομονή κι επιμονή όλα έρχονται.

Γιατί επιλέξατε αυτό το επάγγελμα;
Από την ηλικία των 5 όλες οι προσλαμβάνουσες που είχαμε σχετίζονταν με το χορό. Έχοντας και μια μαμά που είναι χορεύτρια και μεγαλώνοντας σε αυτό το περιβάλλον, ο χορός έγινε τρόπος ζωής μας και το απόλυτο μέσο έκφρασης για μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Πώς ξυπνάτε το πρωί;
Προσπαθούμε να ξυπνάμε πάντα με χαμόγελο και θετική διάθεση, έτσι η μέρα πάντα εξελίσσεται καλά!

Το mantra σας για να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη μέρα;
Όλοι μας περνάμε δύσκολες μέρες. Εμείς πάντα σκεφτόμαστε ‘One life. Live it well!’

Μια στιγμή της ζωής σας (θετική ή αρνητική) που σας καθόρισε;
Η μέρα που γεννήθηκε ο αδερφούλης μας. Απίστευτο συναίσθημα!

Τι σας εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;
Τα συναισθήματα μας, οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν και τα ερεθίσματα που έχουμε από το που ζούμε. Αυτά αποτελούν μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Ποιο είναι το κίνητρό σας για να δημιουργείτε;
Όλες οι μορφές τέχνης έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, έτσι και ο χορός. Δημιουργούμε με βάση τον άνθρωπο και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε συναισθήματα εκφράζοντας ενδότερες σκέψεις και προβληματισμούς μας.

Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σας;
Φένια: Η περιοδία που έκανα το 2013-2014 έχοντας έναν από τους βασικούς ρόλους στο γνωστό μιούζικαλ West Side Story!
Έλενα: Η νίκη μου στο So You Think You Can Dance το 2008!

Τι σας έμαθε η οικονομική κρίση;
Η οικονομική κρίση είναι κάτι που έχει πλήξει όλη την Ελλάδα και πόσο μάλλον τα μικρότερα και πιο επαρχιακά μέρη, όπως είναι η Νάουσα από την οποία και καταγόμαστε. Αυτό που μας έμαθε εμάς είναι σίγουρα να εκτιμούμε και να είμαστε ακόμα πιο ευγνώμονες για αυτά που έχουμε στη ζωή μας. Καταλάβαμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή και πρέπει να ορίζουμε την ευτυχία διαφορετικά. Αρκούν κάποιες μικρές καθημερινές χειρονομίες για να σε κάνουν ευτυχισμένο.

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;
Και οι δύο πιστεύουμε πως όλα μπορούν να συνδυαστούν και να ισορροπήσουν αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ο κατάλληλος σύντροφος, είναι θέμα θέλησης, όταν αυτή υπάρχει ο τρόπος βρίσκεται.

Τι είναι για εσάς ευτυχία;
Απλά καθημερινά πράγματα, το να σηκωθούμε το πρωί να μπούμε στην αίθουσα χορού, να δημιουργήσουμε και να εκφραστούμε. Το να υπάρχει υγεία σε εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε και να τους βλέπουμε όσο το δυνατόν πιο χαρούμενους.

Ποιες είναι οι 3 τοπ απολαύσεις σας;
Πολλές οι απολαύσεις στη ζωή. Οι τρεις τοπ θα έλεγα πως είναι: χορός, γυμναστική, ταξίδια.

Μια πολυτέλεια που απολαμβάνετε.
Εδώ που ζούμε αυτό το διάστημα, στη Νάουσα, τον καθαρό αέρα και το οξυγόνο που δύσκολα βρίσκεις στη μεγαλούπολη.

Ένα πολύτιμο μυστικό ομορφιάς;
Υπάρχουν άραγε μυστικά ομορφιάς; Σίγουρα το να προσέχει μια γυναίκα τη διατροφή και το σώμα της κάνοντας γυμναστική είναι κάτι που βοηθάει, αλλά και γενικότερα πιστεύουμε πιο σημαντικό είναι να είναι κάποιος καλά με τον εαυτό του. Αυτό του προσδίδει εσωτερική ηρεμία και ομορφιά, που αντανακλάται και εξωτερικά.

Μια φράση που χρησιμοποιείτε συχνά;
Η ζωή είναι ωραία!


Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>